m
Håll koll på (amerikanska) Netflix
Underbar tjänst som Netflix borde ha byggt 
52.7°
+
Roger Åberg
Flygplan landar med sidvindar på 110 km/h
Glad över att vara på marken i dag 
57.9°
+
Roger Åberg
Underbar tur på puder
Åh, lyxen! 
131kg
+
Roger Åberg
Upp mot 40.000 kunder har påverkats av OnePlus-läcka
Kortbetalning fortsätter vara nedstängd 
32.5°
+
André Stray
Kille får anfall i VRChat
Folk är rätt gulliga 
44.7°
+
Roger Åberg
Se Seattle växa och utvecklas
Det här hände på tre år 
104kg
+
Bobby Green

Belysning

46.0°
+
Bobby Green
0

Ny vinddriven lampa hittar till IKEA

Svensk produkt dessutom

IKEA expanderar deras lamp-utbud med en vinddriven lampa kallad Solvinden. Här berättar designern David Wahl om lampan han har tagit fram och varför den är så bra. Ser rätt kul ut och saker som kan lysa utan att förbruka el är ju alltid bra.
Läs mer om Belysning, Solvinden, IKEA, lampa, belysning
51.5°
+
Bobby Green
0

Lampskärm ur ett enda stycke trä

Imponerande hantverk

Sören Berger kan det här med snickeri och att arbeta med trä. Han har gjort det både på fritiden och som lärare i 33 år. Här får vi se när han svarvar till en av sina vackra lampskärmar.
Läs mer om Belysning, hantverk, lampskärm, stock, trä, snickeri, konst, svarvare
41.0°
+
Bobby Green
0

Platta lampor

En skrivbordslampa eller en vägglampa

Ljusdesignern Giles Godwin-Brown har tagit fram ett par riktigt sköna lampor. En för väggen, Condor, och en som ser ut som en jättestor skrivbordslampa, Nepa Lamp. Gemensamt för båda är att de är tillverkade i plywood och väldigt tunna vilket ger en rätt rolig effekt. Nepa Lamp skruvas fast i väggen och i det tunna huvudet sitter LED-lampor som exempelvis kan lysa upp ett skrivbord. Den andra lampan monteras också på väggen och ska ge ett mjukt ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, Linus på linjen, skrivbordslampa, platt, design, belysning, Candor, Nepa Lamp
42.9°
+
Bobby Green
0

Ballongformade taklampor

Som även går att sätta på väggen

Italienska CrousCalogero har tagit fram dessa ballongformade taklamporna. Lamporna finns dock inte enbart för taket utan även för väggen och alla har justerbara snören i själva ballongänden. Även om man vill att det ska se ut som en ballong så vill man inte att kidsen ska dra ner lamporna. De som monteras i taket ska passa befintlig sockel och alltså inte behöva moddas något för att få på plats. Finns att beskåda efter hoppet, tyvärr är priset o...
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, ballonger, taklampa, design, snyggt, CrousCalogero
40.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Coola lampor från Light Light

Med en levtierande överdel

Här är en rätt så cool lampa från företaget Light Light där överdelen av lampan leviterar några centimeter ovanför lampans bas. Modellen i videon ovan heter x22Silhouettex22 men det finns även en rund modell som fungerar enligt samma princip och den har fått namnet x22Eclipsex22. Bägge modellerna kostar 980 euro styck.
Läs mer om Belysning, light light, lampor, levitation
36.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny studie varnar för lågenergilampor

Sitt inte för nära!

Den schweiziska stiftelsen ITIS har tagit fram en ny undersökning där man har studerat strålningen från så kallade lågenergi-lampor och man har kommit fram till att det inte är bra att sitta allt för nära lamporna. Rekommendationen från ITIS är att man ska sitta minst 30 centimeter ifrån lågenergilamporna även om ingen av testen visade på strålningsnivåer över de rekommenderade gränsvärdena. Detta motiverar man med att exponeringen ökade kraftig...
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, lågenergi, miljö, belysning, lampor, ssi
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Lampor som verkligen doftar Tom Dixon

Visas i april

Dessa snygga lampor i bästa Tom Dixon-anda kommer att visas i Milano nu i april. Jag går fortfarande och drömmer om hans Copper Shade och en dag ska den hänga i mitt tak.
Läs mer om Belysning, design, belysning, tom dixon, lampor
37.6°
+
Lotta Madetoja
0

Illusion

Ny belysning hos Northern Lighting

Illusion är en taklampa med tillhörande runt bord. Bordet kan jag tänka mig passar förträffligt att ställa ett glas vi på, eller som en liten avställniingsplats till nycklar. Det är det norska designteamet Hareide Designmill som står för formgivningen av lampan Illusion.
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampa, illusion, haeride designmill
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Becherlicht

av Martin Neuhaus

Släckt är Becherlicht kanske inte så upphetsande, men desto mer härlig blir den då man tänder. Lampan som man fäster på väggen är alltså konstruerad så att den belyser väggen i form av en lampskärm. Trevligt, trevligt.
Läs mer om Belysning, martin neuhaus, belysning, design, becherlicht
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Vilken belysning önskas?

Röd, orange eller gul?

5.5 Designers har formgivit lampan Tripla som ger tre olika belysningar. Det är bara att välja vilken som passar just för det speciella tillfället.
Läs mer om Belysning, belysning, design, tripla, 5.5 designers
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Hus med ljus

Light House av Thomas Sandell

Det är arkitekten Thomas Sandell som har formgivit den fina utomhusbelysningen Light House. Givetvis kan man ju ha ljushuset även inomhus, om man så önskar och huset går att montera fast eller ha helt fristående. Vajjert!
Läs mer om Belysning, belysning, design, thomas sandell, light house
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Matchande lampor till Puckman

Ghosty

Gillar du bokhyllan Puckman kanske även den matchande vägglampan Ghosty faller dig på läppen. Lampan är tillverkad i det numera så heta materialet Corian®.
Läs mer om Belysning, belysning, design, ghosty, lampor
37.6°
+
Lotta Madetoja
0

Lågmäld och vacker belysing

Jar Lamp från Noon Studios

Jar Lamp har ingen form som tar, över ditt hem utan de lyser snällt och nästan lite blygt. Genom att skruva på toppen bestämmer man hur mycket belysning man vill omge sig med. Härlig stämningsbelysning med andra ord. Det är Noon Studios som har formgivit Jar Lamp.
Läs mer om Belysning, lampa, belysning, design, noon studios, jar lamp
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Två lampor jag drömmer om

Toy Lamp och Bedside Gun Lamp

Jag tycker det är ungefär lika lätt att hitta snygg belysning som det är svårt att hitta en snygg soffa. Just nu drömmer jag om två stycken bordslampor, den ena är Bedsida Gun Lamp av Philippe Starck, som jag har skrivit om tidigare och den andra är Toy Lamp av Ryan McElhinney. Toy Lamp består av ett hopkok av gamla leksaker som sedan har målats med högblank lackfärg. Kanske något för den kreativa och händige att inspireras av?
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampor, toy lamp, bedside gun lamp
37.8°
+
Lotta Madetoja
0

Ljusspridare

E-ntacle

Som en självlysande orm kan du låta E-ntacle belysa ditt hem. Själva basen (som också lyser) går att forma lite som man behagar och du tänder och släcker genom endast ett lätt fingertryck.
Läs mer om Belysning, ljus, belysning, design, e-ntacle, led
39.2°
+
Roger Åberg
0

Gammal jordglob blir vacker lampa

Recycle!

Martin Palacios heter en klok man som köpte en gammal jordglob som pappret hade börjat lossna på. Istället för att slänga den tog han bort alla kartor, fixade och gjorde den vacker, bytte el och glödlampa och vips var det en riktigt vacker skapelse! Nu gör Martin samma sak med andra, trasiga glober han hittar och så kränger han dem. Är du lat kan du köpa en av honom, annars är det bara att göra samma sak själv!
Läs mer om Belysning, jordglob, recycle
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Skön belysning

från Gecko

Trompe Lx27oeil har designat lamporna som finns att köpa på Gecko. Lamporna är en kombination av stativ och stickers och jag tycker lamporna är alldeles lysande. Ta en titt, för det finns en hel del variationer att välja på vad det gäller form och färg.
Läs mer om Belysning, belysning, design, stickers, gecko, plexiglas
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Lampor från Funkdalata Design

Circus of Freaks Collection

Från början tillverkades lamporna i kollektionen Circus of Freaks Collection endast i en begränsad upplaga, men det har det tydligen blivit ändring på. Jag kommer att tänka på någon typ av rymdskepp och bara namnet får mig att vilja gå till handling och shoppa dessa laserskurna lampor.
Läs mer om Belysning, Circus of Freaks Collection, funkdalata design, lampor, belysning, design
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Varde ljus utanför mitt hus

Kundalini Atomium

Jag är väl knappast ensam om att sitta och drömma mig bort till den tid då det är ljust på dagen och solen går ned framåt kvällningen. Under tiden får vi trösta oss med D-vitamin, socker och konstgjord belysning. Hade jag haft en trädgård så hade den gärna fått prydas av Kundalinin Atomium som Hopf & Wortmann har designat. Jag kanske ska tillägga att en ansenlig summa pengar skulle också behövas, då lamporna kostar £423 stycket och, i alla fall j...
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, belysning, ute, design, kundalini atomium, panik design, Hopf & Wortmann
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Ogle

av Form Us With Love för Ateljé Lyktan

Taklampan Ogle av Form Us With Love har samma funktion som en spotlight, det vill säga att du kan rikta belysningen dit du önskar. Lampan är lackad i mattsvart och den har LED-belysning. En, i mitt tycke, mycket vacker lampa som gör sig extra fint då de hängs i grupp.
Läs mer om Belysning, belysning, design, form us with love, lampor, ogle, led, atlejé lyktan
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Spindle Lamp

av Daniel Rawlings

Daniel Rawlings jobbar som produkt- och möbeldesigner, men är även kunnig inom olika grafiska områden. Han själv vill se sin lampa Spindle Lamp som ett modernt eko av de lite äldre golvlamporna med svarvade fötter. Jag kommer att tänka på lampan Svarva från IKEA då jag ser Spindle Lamp, skillnaden är väl att Spindle Lamp känns lite, i mitt tycke, mer harmonisk.
Läs mer om Belysning, belysning, design, daniel rawlings, spindle lamp
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Barocka mönster på vägen

Josephine 5D

Josephine 5D kan du antingen hänga på väggen eller i taket. Lampan är i plexiglas och i tänt skede ger den fina mönster i barockstil. Det är Richard Fard och Blandine Dubos som har formgivit denna ljushistoria och Ligne Roset står för tillverkning.
Läs mer om Belysning, belysning, design, josephine 5D, richard fard, blandine dubos, ligne roset
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

August

från Iittala

Jag kan mycket väl tänka mig en August som får lysa upp tillvaron i detta oändliga mörker. Lampan är formgiven av designduon Broberg och Ridderstråle. Och nog kan man kalla den en flirt mellan den klassiska formen och funktionen hos en oljelampa från 1900-talets början. Det som framförallt är nytt med denna lampa är LED-tekniken. Lampan finns i vitt eller grått och kostar 1799 kronor.
Läs mer om Belysning, belysning, design, august, iittala, broberg och ridderstråle
37.6°
+
Lotta Madetoja
0

Fiat Lux Lamp

Magisk magnetisk lampa

Fiat Lux Lamp är frukten av ett samarbete mellan formgivarna Constance Guisset och Grégory Cid. Lampan känns lite magisk då du tänder och släcker den med hjälp av en liten boll som antingen får sitta fast på sidan avv lampna vi släckt tillstånd eller magiskt sväva under den då lampan är tänd. Vackert och lite smått poetiskt.
Läs mer om Belysning, belysning, design, Constance Guisset, Grégory Cid, fiat lux lamp
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Fåglar i bur

Lyser upp tillvaron

En nybliven vän till mig har en mäkta god smak då det gäller inredning och jag har förälskat mig i hans x22fågellampax22. Lampan kommer från franska Challieres, men finns att köpa på NK för cirka 6000 pix för den största. Lampan finns i tre olika storlekar och som tak-, golv-, och bordslampa. I skrivande stund fick jag tips om att La Petite Voliere finns på Plan Ett på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Du som gillar lampan, är händig men har en tunn...
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, lampa, fågelbur, challieres, nk
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Runt ljus

Från Lucente

De här runda fina lamporna i glas kommer från det italienska företaget Lucente som har vidareutvecklat en tradition av munblåst Murano-glas. Serien Noa finns i flera färger och som tak-, golv- och bordslampa och jag tycker att de ser ut att sprida ett vackert sken - något som behövs i detta gudsförgätna mörker.
Läs mer om Belysning, belysning, design, lucente, noa, lampor
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Smyckesdesignern Winnie Lui

Har formgivit lampa

Mitt hjärta bankar verkligen då jag ser smyckesdesignern Winnie Luis fina taklampor. Lamporna är fyllda med en massa figurer och jag tycker det funkar då allting antingen är i monokromt vitt eller svart. Hon har gjort en kollektion med femtio svarta och femtio vita lampor där ingen är den andra lik. Prislappen lär ju bli väldigt hög, så den händige som gillar stilen kan ju låta sig inspireras till ett alldeles eget konstverk.
Läs mer om Belysning, belysning, design, winnie lui
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Chocolate Lamp

av Ilaria Marelli

Lampfoten ser ut som blank smält choklad som sakta rinner ut över bordet. En chokladdröm som ger ljus och som inte innebär kaloriångest. Det är italienska Ilaria Marelli från Nemo Cassina som har designat lampan som finns i vitt och brunt samt en variant i guld som heter Chocolite.
Läs mer om Belysning, belysning, design, formgivning, chocolate lamp, Ilaria Marelli
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Ovum Lamp

av Rodrigo Bragafrança

Som en lien enögd nyfiken varelse tittar Ovum Lamp runt på sin omgivning. Lampan är designad av Rodrigo Bragafrança tillsammans med Diogo Borges, båda från Brasilien. Inspirationen till lampan i aluminium är hämtad från livets första startskott.
Läs mer om Belysning, belysning, design, lampa, ovum lamp, Rodrigo Bragafrança
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Vacker lampa som kräver takhöjd

Materialet är kolfiber

Tydligen så är det just materialet kofiber som har gjort denna lampas form möjlig enligt designern Marcus Tremonto. Vackra böljande former - till synes i gränslandet mellan konst och design. Tyvärr inget att tänka på såvida man inte har en massa meter i tak.
Läs mer om Belysning, belysning, design, kolfiber, marcus tremonto
37.4°
+
Lotta Madetoja
0

Lampor

Fåglar är inspirationen

Designer Zhili Liu från Shanghai har hämtat inspirationen från fåglar då hon har formgivit denna serie lampor. Sparv, Näktergal och Duva finns representerade och jag tycker det är vackert och smått poetiskt i all sin enkelhet.
Läs mer om Belysning, belysning, lampor, fåglar, zhili liu
37.1°
+
Lotta Madetoja
0

Lys upp med ficklampor

Hanging Flashlight Lamps

Varför inte lysa upp tillvaron med några alldeles vita ficklampor i porslin? Lamporna är designade av Living och finns i tre olika storlekar som kan vara fina att hänga tillsammans.
Läs mer om Belysning, belysning, design, ficklampa, hanging flashlight lamps
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Lys upp med ben

Lampa av Jonas Lönborg

Glory är taklampan som består av ett gäng kvinnoben. Jag tycker den är lite fin då den blir en snygg färgklick i rummet. Designen står Johan Lövholm för.
Läs mer om Belysning, belsyning, design, johan lönborg
37.7°
+
Lotta Madetoja
0

Le Soleil

från Foscarini

Taklampan Le Soleil från Foscarini ser ut att ge ett fint sken och formen på den lättar upp den stelaste inredningen. Lampan som är designad av Vincente Garcia Jimenez Le Soleil och går lös på 620 brittiska pund. Den finns i vitt, rött och akvamarin.
Läs mer om Belysning, belysning, lampa, design, foscarini, le soleil, vincente garcia jimenez le soleil
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Den sista glödlampan

Bye Bye Bulb

Snart kommer glödlampan att vara helt och hållet förbjuden inom EU och det är det som formgivaren Constantinos Hoursoglou hade i åtanke då han designade Bye Bye Bulb. Lampan med LED-belysning produceras i en begränsad upplaga om 130 stycken, en för varje år glödlampan har funnits. Något att köpa för att visa barnbarnen då man har en nostalgisk stund och pratar om Posten, SVT, blandband och telefoner som det bara gick att ringa på.
Läs mer om Belysning, belysning, design, Constantinos Hoursoglo, Bye Bye Bulb
38.0°
+
Lotta Madetoja
0

En golvlampa att luta mot väggen

Bra för trångbodda

Det är koreanska DMO som står bakome designen av denna platta golvlampa som har LED-belysning monterad på baksidan. Snygg att se på och perfa då det är lite ont om utrymme.
Läs mer om Belysning, belysning, lampa, design, dmo
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Ett platt paket...

blir en lampa

Flat Lamp kommer hem till dig i ett platt paket. Sen är det bara att montera ihop den och du har en liten trevlig lampa att lysa upp mörkret med. Lampan finns i ljus och mörk fanér, vitt och rött.
Läs mer om Belysning, belysning, design, flat lamp
38.0°
+
Lotta Madetoja
0

Fura Lamp

av Studio 06

När italienska Studio06 ritade lampan Fura hämtade de inspiration från hur solens strålar tar sig in genom en öppning till en grotta. Grundarna till Studio06 är de italienska formgivarna Roberto Guadrini, Massimo Guglielmotto och Paolo Mattiolo.
Läs mer om Belysning, belysning, design, studio06
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Belys gamla kasettband

Ooo My Design

Jag gillar alltid då gamla uttjänta prylar får nytt liv genom ett nytt användningsområde. Som gamla kasettband som får bli lampor. Jag gillar det ljus och skuggor lamporna ger men är nog mindre förtjust i dem då de står otända i dagsljus.
Läs mer om Belysning, belysning, återbruk, kasettband
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

Varde ljus

Med en klädnypa

Sungho Lee tänker sig att man ska kunna lysa upp lite tråkigare ställen i hemmet med denna vita klädnypa. Behöver du snabbt få en skärm är det bara att rulla ihop ett papper och nypa om, och häpp så har du en DIY-lampa.
Läs mer om Belysning, belysning, design, sungho lee
37.3°
+
Roger Åberg
0

Tävling Vinn marschallhållare från Röshults

Dagens tävling!

Dags för veckans första tävling och i dag är det snygga marschallhållare från svenska Röshults som ligger i potten. Vi har fyra stycken i färgen antracit värda 449 kronor styck att dela ut. roshults.se Upplägget är detsamma som igår, någon gång efter klockan åtta så kommer jag att lägga en kommentar till den här artikeln som innehåller ett kodord. De fyra första att lägga en kommentar till den här artikeln med det kodordet vinner. Enkelt va! Et...
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, tävling,
36.9°
+
Lotta Madetoja
0

Gunga dig till belysning

Murakami Chair

Sätt dig, gunga och du får belysning - dessutom så finns det ett batteri installerat som lagrar den ström som inte behövs då du gungar i dagsljus. Designer: Rochus Jacob
Läs mer om Belysning, belysing, gungstol, murakami chair, rochus jacon
37.3°
+
Lotta Madetoja
0

För dig som gillar vitt

Vit Design

Vit Design är webbutiken för dig som vill inreda ditt hem med vita prylar. Jag har för tillfället tittat ut tre lampor som mer än gärna får flytta in hos mig. Big Mama från Northern Lighting som är designad av Estela+Nereo Associates från Barcelona. Big Mama är verkligen big då golvlampan mäter två meter på höjden och formerna är bulliga. Den andra golvlampan heter Bender och kommer också från norska Northern lighting Slutligen skulle jag vilja...
Läs hela artikeln
Läs mer om Belysning, möbler, design, belysning, vit design, webbshop
37.2°
+
Lotta Madetoja
0

Handmade Coil Lamp

Rulla själv

Lampan levereras i delar med en stomme i akryl, en armatur och en massa meter orange sladd. Sen är det bara att bygga ihop och snurra, snurra, snurra. Handmade Coil Lamp är signerad och numrerad, så den finns alltså bara i en begränsad upplaga och priset är $150.
Läs mer om Belysning, belysning, design, handmade coil lamp
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Little Night Lamp For Sderot

Tillverkad av en bit från ett skyddsrum

Little Night Lamp For Sderot är alltså en lampa som är tillverkad av bitar från ett skyddsrum. Lampan som Michael Tsinzovsky har designat är en påminnelse om människorna som bor i Sderot och som utsätts för raketattacker från Gazaremsan.
Läs mer om Belysning, belysning, design, Little Night Lamp For Sderot, Michael Tsinzovsky
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Reel Light

av Guy Brown

Reel Light har en väldigt lång sladd som dekorativt lindas runt lampfoten då man inte behöver ha den alltför långt från eluttaget. Lampan är designad av Guy Brown och materialet är stål.
Läs mer om Belysning, belysning, design, reel light, guy brown
37.0°
+
Lotta Madetoja
0

Chester

Både som tak- och golvlampa

Lampan Chester ser jag som mest lämplig i en bar eller en lounge men den funkar ju givetvis lika bra i det privata hemmet som gillar uttrycket i Chesterfieldmöblerna. Det är Bert & Dennis som har designat lamporna åt Belgiska Dark och de finns att köpa hos pid.se.
Läs mer om Belysning, belysning, design, chester, bert & dennis, pid.se, belgiska dark
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Gör det själv

En lampa av en konservburk

Jag tror på konservburkslampan bara man ser till att hitta en bra storlek och är noggrann i själva utförandet. Sen är det bara att med hjälp av locket välja hur mycket belysning du vill ha.
Läs mer om Belysning, belysning, design, återbruk, konservburk
37.6°
+
Lotta Madetoja
0

Lampa i trä och betong

Heavy Desk Light av Benjamin Hubert

Benjamin Hubert släpper sin lampa Heavy Desk Light under London Design Festival. Lampan är tillverkad i betong och trä och betongen kommer att finnas i olika gråa nyanser och själva foten i trä kommer att finnas i antingen ek eller valnöt. Benjamin Hubert har även gjort taklampor i betong som också är riktigt snygga.
Läs mer om Belysning, belysning, design, heavy desk lamp, bankamin hubert
37.5°
+
Lotta Madetoja
0

Sognibelli

av GUMDESIGN

Vägglampan som är tänkt att ha bredvid sängen heter Sognibelli och är designad av italienska Gumdesign. Om jag inte har fått allt om bakfoten så betyder sogni belli vackra drömmar, vilket onekligen är ett passande namn på en sängbordslampa. Den lilla spetskanten är tänkt att föra tankarna tillbaka till hur nattygsborden såg ut förr då de oftast pryddes med en liten spetsduk.
Läs mer om Belysning, beslysning, design, sognibelli, gumdesign