m
r
Ryska TopCar tjockar till Lamborghini Urus
Snart på en gata i London? 
32.5°
+
Bobby Green
0
Nord- och Sydkorea marscherar tillsammans
Inviger OS nästa månad 
57.5°
+
Bobby Green
0
Vacker åskstorm
I svartvitt 
86kg
+
Bobby Green
Skola får strömmen tillbaka efter 112 dagar
När blev du så här glad över el senast? 
44.8°
+
Bobby Green
0
Problemet med hemlöshet i Kalifornien
Ingen rolig syn 
27.2°
+
Bobby Green
0
Uniqlo kommer till Stockholm!
Öppnar i höst 
168kg
+
Roger Åberg
Läs allt från bilmässan i Detroit

Facebook Messenger-chefen vill göra Messenger enklare

Erkänner att appen är rätt rörig för tillfället

Visa inte Internet-artiklar
Internet / Facebook

Facebook Messenger är en av de mest använda apparna på våra mobila enheter. De senaste åren har appen blivit allt mer irriterande att använda då Facebook av någon anledning petat in extremt mycket grejer som ingen riktigt har bett om.

David Marcus, vice president för Facebooks meddelande-produkter, har skrivit ett blogginlägg där han berättar att på grund av alla nymodigheter har Messenger blivit lite för rörig och att detta ska åtgärdas under det kommande året.

Vad för ändringar som kommer ske är för tillfället okänt, men om appen blir lite mer clean så tar vi emot ändringarna med öppna armar. Känner du för att ha en lite renare Messenger-upplevelse och kör Android så kan ni installera Messenger Lite. Lite-versionen hittar ni här: Messenger Lite till Android.

Youtubes regler blir hårdare om man vill tjäna pengar

Rimligt?

Gah! Nya regler!
Visa inte Internet-artiklar
Internet / Youtube

Youtube har ändrat sina regler för de som vill tjäna pengar på plattformen. Det är så klart en effekt av de skandaler, senaste med Logan Paul, som vi sett under förra året.

Tidigare var en kanal tvungen att ha 10.000 videovisningar för att få köra annonser. De nya reglerna gör att man måste ha 1000 följare och de senaste 12 månaderna haft 4000 timmar med videotittande. Man kommer även att hårdare titta på kanaler som bryter Youtubes community-regler. Gör man det ett flertal gånger så mister man rätten att tjäna pengar och är man riktigt dålig på att följa regler tas ens konto och kanal helt enkelt bort.

De som är med i Google Preferred kommer att kontrolleras manuellt. Innan en video har kontrolleras kommer den inte att ha annonser. Google Preferred är Youtubes program där de gör de absolut största och hetaste kanalerna tillgängliga för annonsörer. Det är en intressant plattform för annonsörer, men också väldigt viktig del att få vara med i för innehållsskapare eftersom man får mer intäkter. Man kommer nu alltså att kontrolleras hårdare.

Man kommer även att vara mer transparent mot sina annonsörer vart deras annonser visas. Enligt Youtube når man 1,5 miljarder människor på plattformen.

Airbnb låter dig betala deposition

Slipp betala hela summan på en gång

Visa inte Internet-artiklar
Internet / Tjänster

Airbnb fortsätter göra små förändringar som kan göra reseupplevelsen lite bättre. Företaget har meddelat att från och med nu kommer du kunna reservera boenden genom att betala en deposition på runt 50 procent av den totala summan.

Airbnb började experimentera med deposition för en tid sedan och upptäckte att 40 procent utnyttjade depositionsfunktionen och de som utnyttjade funktionen valde oftare lite dyrare boenden då de inte behövde betala allt på samma gång.

För att använda delbetalningen behöver det totala priset för boendet ligga över 250 dollar och ni måste boka minst 14 dagar i förväg.

Dansk polis anklagar över 1000 unga

Efter att de delat sexvideo på minderåriga

Visa inte Internet-artiklar
Internet / Facebook

Dansk polis anklagar nu över 1000 unga danskar efter att de har delat en video på Messenger. Videon ska ha varit av sexuell karaktär och visat två personer som vid tillfället var femton år gamla.

Facebook notifierade den amerikanska polisen som i sin tur kontaktade danska polisen. De som nu står anklagade är både över och under 18 år. De under 18 har blivit kontaktade via sina föräldrar och de över 18 har tagits in till polisen.

Alla som nu är anklagade har aktivt delat videon. De har alltså vetat vad de gjort men kanske inte vilka konsekvenser det innebär. De som nu står anklagade kan få fängelse i upp till 20 dagar, men framförallt kan de stå listade som sexförbrytare i 10 år.

Tencent och Lego i samarbete

Ska skapa säkra digitala upplevelser för barn

Foto: eak_kkk
Visa inte Internet-artiklar
Internet / Nyhet

Danska Lego och den kinesiska jätten Tencent ska börja göra saker tillsammans. Målet är att man tillsammans ska skapa säkra digitala upplevelser till kinesiska barn. Man vill även öka medvetenheten runt digital säkerhet både hos barn och föräldrar i Kina.

Tanken är att man tillsammans ska göra en hel del digitala projekt på flera plattformar.

- Our most important purpose is to inspire children and help them develop through play. Through our 85-year history we have always had children’s safety as our highest priority when developing LEGO products. This heritage and approach is also reflected in our work to ensure safe digital LEGO experiences, säger Julia Goldin som är marknadschef på Lego.