Nu kan man ladda ner större appar över mobilnätet

Foto: mikecogh
iOS / Appar

4G och retina betyder två saker: snabbare nerladdningar och större appar. Många utvecklare var orolig inför lanseringen av nya iPad att den bättre grafiken skulle göra apparna större och över den gräns på 20 MB som funnits. Nu verkar det som att Apple har lyft på denna till 50 MB vilket borde ge en hel del spelrum för de flesta inblandade.

För dig som användare betyder det att du inte lika ofta kommer att behöva vara nära ett Wifi för att kunna ladda ner en app

appadvice.com +

Apple kritiseras igen för arbetsförhållandena på kinesiska fabriker

Mac / Övrigt

BBC Panorama har undersökt hur arbetarna på en kinesisk underleverantör till Apple har och det verkar inte som om det är något vidare i den utpekade fabriken Pegatron utanför Shanghai.

BBC har låtit sina egna reportrar arbeta på den utpekade fabriken och enligt dem så kunde de ibland få arbeta 18 dagar utan ledighet och i 12-timmarsskift. Det ledde bland annat till att en del arbetare somnade på sina arbetsstationer. En av reportrarna fick som längs arbeta 16 timmar i sträck och säger:
"Every time I got back to the dormitories, I wouldn't want to move.
Even if I was hungry I wouldn't want to get up to eat. I just wanted to lie down and rest. I was unable to sleep at night because of the stress."

Apple har inte velat ställa upp på en intervju med BBC men säger i ett uttalande:
"We are aware of no other company doing as much as Apple to ensure fair and safe working conditions.
We work with suppliers to address shortfalls, and we see continuous and significant improvement, but we know our work is never done."

Det är inte första gången Apples underleverantörer kritiseras för dåliga arbetsförhållanden och 2010 ska 14 arbetare på Foxconn ha tagit livet av sig vilket uppmärksammades stort. Förhållandena på Foxconn ska dock ha blivit bättre sedan Apple mer ingående började granska arbetarnas situation på Foxconn.

www.bbc.com +

Ny teaser från McLaren

Bil / McLaren

McLaren håller på att testa sin nya instegsmodell Sports Series för fullt och de är snälla nog att dela med sig av lite bilder på just detta. Bilen är fortfarande ganska så hårt kamouflerad men det råder ingen tvekan att den utseendemässigt kommer att bli nära besläktad med syskonen MP4-12C och 650S. Under skalet finns det också många likheter, både kolfibermonocouqen och motorn hämtas från 650S.

Bilen har premiär i april nästa år.

www.carscoops.com +

Headis - ännu en ny konstig sport

Video / Dumheter

Här är ett klipp från en tysk Headis-turnering, en ny sport, tror jag i alla fall, som går ut på att nicka en fotboll på ett pingisbord. Kanske något att testa om ni har ett pingisbord och tröttnat på att använda det på det traditionella viset.

youtube.com +

Gör en film av dina mest lajkade bilder på Instagram

A video posted by Wille Wilhelmsson (@willew) on

Mobil / Mjukvara

Instagramtjänsten Iconosquare, före detta Statigram, erbjuder även i år sina användare att generera en film på användarnas fem mest lajkade bilder på Instagram.

Genom att hoppa vidare på länken nedan kan man sedan generera en film på 15 sekunder som man sedan får mailad till sig. Därefter kan man spara ner den via sin mobil och posta på Instagram precis som vanligt.

Här ovan hittar ni mina fem mest lajkade bilder på Instagram.

iconosquare.com +

Cadillac CT6 får också skärm istället för backspegel

Bil / Cadillac

Cadillacs kommande modell CT6 får teknik som vi tidigare har sett att bland annat både Nissan och Audi har tänkt att implementera i sina bilar - en skärm istället för en konventionell backspegel. Skärmen är i sin tur kopplad till en kamera där bak som strömmar högupplöst video (1280 x 240). Enligt Cadillac ska skärmen ge fyra gånger bättre sikt än en vanlig spegel, framförallt eftersom C-stolparna och nackstöden inte hindrar här.

Cadillac CT6 har premiär nästa år.

jalopnik.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen