Nu kan man ladda ner större appar över mobilnätet

Foto: mikecogh
iOS / Appar

4G och retina betyder två saker: snabbare nerladdningar och större appar. Många utvecklare var orolig inför lanseringen av nya iPad att den bättre grafiken skulle göra apparna större och över den gräns på 20 MB som funnits. Nu verkar det som att Apple har lyft på denna till 50 MB vilket borde ge en hel del spelrum för de flesta inblandade.

För dig som användare betyder det att du inte lika ofta kommer att behöva vara nära ett Wifi för att kunna ladda ner en app

appadvice.com +

Google får patent på ny Glass-design

Pryl / Bärbarheter

Det är fortfarande rätt tyst när det kommer till nyheter kring Google Glass. Nu har vi fått lite livstecken från projektet i form av ett patent som Google har fått beviljat på någonting som ser ut att vara en ny version av Google Glass.

Den nya versionen är inte ett par brillor, utan en enhet som vilar på användarens ena öra. Enligt patentet ska det gå att använda på enheten som touchkontroll och det ska även gå att förlänga själva prism-enheten så att den sträcker sig över båda ögonen.

Google håller fortfarande locket på när det kommer till Google Glass, men nyligen rekryterade mjukvarujätten ett gäng ingenjörer som skulle jobba på ett nytt projekt som kallas för Project Aura, vilket ryktas vara den andra versionen av Google Glass.

thenextweb.com +

Betala vad du vill för att lära dig koda

Webb / Verktyg

Om man har ambitioner att lära sig koda så finns det massvis med olika alternativ att göra det. Det enda som krävs är ju att man har lite tid över samt är motiverad.

En grej som kan hjälpa en på vägen är Learn to Code Bundle från The Next Web som innehåller nio kursappar som lär en skapa diverse projekt från grunden med språk som HTML, CSS, Javascript, PHP, Ruby, MySQL, Python, Git och mer. Kurserna har ett sammanlagt värde på dryga 13 000 kronor men nu kan man alltså få det för brutalt mycket mindre än så.

För att få tillgång till samtliga kurser måste man betala genomsnittspriset som just nu ligger på cirka 110 kronor.

Så om dett är något som känns intressant så kan man hitta denna kodskola via länken nedan.

deals.thenextweb.com +

Valve ska komma åt Steam-tjuvar med nytt system

Spel / PC

Möjligheten att byta bort både spel och speltillbehör är ett trevligt inslag på Steam men också något som lockar till sig tjuvar. Om en otillbörlig person i dag lyckas få tillgång till en användares konto kan denna lätt byta bort en massa grejer till ett eget fejkat konto och eftersom bytena sker omgående är det omöjligt att få tillbaka sakerna.

Nu vill Valve råda bot på problemet och inför något de kallar Trade Holds. Det innebär att de användare som inte har tjänstens mobila authenticator knuten till sitt konto kommer att få vänta tre dagar på att byten genomförs. På så sätt får användare några dagar på sig att upptäcka eventuella intrång på kontot. Du hinner då både avbryta eventuella transaktioner och även säkra ditt konto med nytt lösenord.

"If a user trading away items hasn't had their account protected by a Mobile Authenticator for the past 7 days, items delivery will be delayed by Steam for up to 3 days. This provides the user time to cancel the trade and any other that are pending. Canceling trades that are pending or in a trade hold will begin a trading cooldown on your account to prevent any further unauthorized attempts to trade away items."

Det smidigaste är dock att skaffa just en authenticator för att minska risken att kontot blir kapat från början.

Steam Trade Holds kommer att inledas den 9 december och för att uppmuntra användare att koppla på en authenticator erbjuds medlemmar med authenticator 33 procent rabatt på inköp från Steam Community Market. Det erbjudandet gäller fram till 16 december.

www.pcgamer.com +

Sverige toppar bostadsknarkarligan

Webb / Övrigt

Bostadssajten Hemnet har tillsammans med företaget United Minds genomfört en undersökning om hur ofta användare besöker bostadssajter och enligt den undersökningen så besöker vi svenskar bostadssajter oftare än de andra länderna i undersökningen.

I genomsnitt besökte svenskarna en av de fem största bostadssajterna 0,8 gånger i månaden vilket kan jämföras med Finland och Australien där man i genomsnitt besökte en bostadssajt 0,6 gånger i månaden, USA och Danmarks 0,4 gånger och Tysklands 0,2 gånger i månaden.

Här i Sverige verkar det dock som om långt ifrån alla som besöker en bostadssajt faktiskt går i köptankar då det i snitt sker 13.000 bostadsaffärer i månaden i Sverige medan till exempel Hemnet, Sveriges största bostadssajt har 2,5 miljoner unika besökare i veckan.

Hur ofta besöker du du en bostadssajt? Svara gärna på vår enkät nedan som tyvärr inte syns om du kör adblock.

www.svt.se +

Första bilderna från nyversionen av System Shock

Spel / PC

Night Dive Studios släppte nyligen några bilder, samt några karaktärsskisser, från sin kommande nyversion av det klassiska spelet System Shock. Studion släppte för några månader sedan en uppdaterad version av just System Shock på GOG men denna versionen kommer alltså byggas upp från grunden med ny grafik och andra nymodigheter.

Man lovar dock att behålla känslan som spelet från 1994 erbjöd och om de lyckas med det återstår att se när det väl släpps (just nu oklart när). Om man vill se några bilder där dessa nya bilder jämförs med de från det gamla spelet så kan man hitta sådana via länken nedan.

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen