Nu kan man ladda ner större appar över mobilnätet

Foto: mikecogh
iOS / Appar

4G och retina betyder två saker: snabbare nerladdningar och större appar. Många utvecklare var orolig inför lanseringen av nya iPad att den bättre grafiken skulle göra apparna större och över den gräns på 20 MB som funnits. Nu verkar det som att Apple har lyft på denna till 50 MB vilket borde ge en hel del spelrum för de flesta inblandade.

För dig som användare betyder det att du inte lika ofta kommer att behöva vara nära ett Wifi för att kunna ladda ner en app

appadvice.com +

Smarta öronproppar väcker dig när du behöver det

Pryl / Pryl

Syftet med öronproppar är ju att stänga ljud ute. Men ibland kan de bli för effektiva. Har du exempelvis propparna i när du sover kan du lätt missa din väckarklocka. Eller kanske sitter du på bussen och vill sluta ögonen en stund utan att störas av allt ljud samtidigt som du inte vill missa din hållplats.

Hush Earplugs är ett par trådlösa smarta öronproppar som ska kunna hjälpa dig med det här problemet. De stänger givetvis ute oönskat ljud men har också en inbyggd alarmklocka som kan styras via en app för iOS eller Android. Det går också att ställa in lugnande ljud för den som behöver hjälp att slappna av. Ärligt talat låter det här som en perfekt produkt för mig som både har svårt att somna och som behöver stänga ute diverse ljud på nätterna.

Öronpropparna drivs just nu som ett Kickstarterprojekt och har redan nått sitt uppsatta mål på $100 000.

www.kickstarter.com +

Ubisoft håller inne på recensionsexemplar av the Crew

Spel / Multiplattform

Det kommer inte att bli några förhandsrecensioner av the Crew. Ubisoft anser att den fulla upplevelsen inte kan ges innan release eftersom det är ett onlinespel och därför skeppas heller inga recensionsexemplar innan själva releasen.

I en bloggpost uppmanar de också köpare att inte lita till fullo på de eventuella recensioner som kommer ut vid release eftersom de kommer att vara baserade på icke färdigställt förhandsmaterial. Istället bör de som är sugna på spelet ta sig tid att utforska det.

"While we fully anticipate that you might see some reviews immediately at launch — largely built around the preview sessions we facilitated during the past months or the limited content of the closed and open betas — they won’t be based on optimal conditions or reflect the finished game".

"We sincerely hope everyone will take the time to customize their ride as they progress through all five regions, explore every corner of the map solo and with friends, dive into our competitive and cooperative mechanics, race to the end of the main campaign, choose a Faction and compete with your crew in Factions Wars, and so much more."

Ubisoft har tidigare kritiserats för att skicka ut recensionsexemplar väldigt sent vilket leder till att få spelsajter hinner recensera spelen fullt ut innan det släpps till konsumenter.

www.polygon.com +

Valve inför nya regler för byteshandel på Steam

Spel / PC

Valve har idag en del problem med bedrägerier där sajter köper spelnycklar i stora upplagor med stulna kreditkort för att sedan sälja dem vidare till konsumenter, och det väldigt billigt för att snabbt bli av med nycklarna. Det har lett till att flera kunder fått sina spelnycklar tillbakadragna efter att Valve upptäckt att betalningen inte har gått igenom eller visat sig ske med stulna kort.

För att förhindra det här inför nu Valve en spärr, på alla spel som köpts som en gåva, som gör att det inte går att utnyttja möjligheten att byta vidare spelet inom 30 dagar. Det går dock fortfarande att skicka en gåva direkt.

Valves uttalande kan ni läsa på Steams hemsida.

www.eurogamer.net +

Snygg barrel roll i GTA V

Spel / Spel

Här har ni en spelare som har full kontroll på sin bil. I videon ovan kan ni se en riktigt snygg barrel roll med en bil i GTA V. Pluspoäng för landningen.

www.reddit.com +

Wonder Woman-filmen har hittat sin regissör

Film / Nyhet

Wonder Woman-filmen har till sist funnit sin regissör. Enligt The Hollywood Reporter blir det Michelle MacLaren som tar sig an jobbet att utveckla och regissera filmen, som ska ha premiär år 2017 med Gal Gadot i huvudrollen.

Warner Bros. ska tydligen ha letat länge för att hitta en kvinnlig regissör till filmen, som ju handlar om en av de viktigaste kvinnliga superhjältarna vi känner till. Även om MacLaren hade saknat egenskapen "kvinna" på cv:t hade hon förmodligen varit på tapeten för jobbet – den Emmy-vinnande regissören har tidigare arbetat med tv-serier som Breaking Bad, The Walking Dead och Game of Thrones under sin karriär.

www.hollywoodreporter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen