I kväll är det dags för FeberLive

iOS / Övrigt

I afton vid sexrycket kommer jag och Gordon att börja försnacka inför kvällens Apple-event. Bobby är på annan ort men kommer förhoppningsvis tills 19.00 då själva eventet börjar.

Wille är på plats i London för att se en strömmad version av presentationen och förhoppningsvis snabbt få över bilder på de nya sakerna.

Dan Rather förklarar internetslang

Webb / Övrigt

Här kan ni kolla in när den rutinerade journalisten och nyhetsankaret Dan Rather försöker förklara vissa engelska slangtermer som förekommer på nätet.

Dan Rather är antagligen inte så jättekänd för den svenska publiken men han är hur som helst 83 år gammal och ni som glodde på "60 Minutes" på svensk tv en gång i tiden känner säkert igen honom.

youtube.com +

Adobe släpper nytt redigeringsverktyg för mobila enheter

Foto / Bildbehandling

För ett tag sedan berättade vi om att Adobe lägger ner Photoshop Touch, deras mobila redigeringsverktyg. Nu visar de upp ersättaren, som än så länge går under namnet Project Rogel, där användare bland annat kan redigera riktigt stora bilder. I demonstrationen visas exempelvis en bild på 50 megapixel upp och verktyget verkar dessutom vara riktigt kraftfullt.

Någon information om när det kommer att släppas verkar inte finnas och demonstrationen ovan ska bara vara en liten förhandsversion av den slutgiltiga produkten. Hur som ser det lovande ut.

www.fotosidan.se +

Svensk skola inför selfieförbud

Foto: Pixabay
Foto / Övrigt

Flera skolor i landet har infört fotoförbud för att skydda elever som inte vill vara med på foton som sedan hamnar på nätet. Det innebär också att det på vissa ställen blivit förbjudet att ta selfies för att ingen ofrivilligt ska hamna i bakgrunden på fotona. Ett exempel är Älmhults kommun där rektorn för grundskolan Linnéskolan i Älmhult, Jörgen Rosén, förklarar för Expressen att det krävs tillstånd för att fota och att elever som tar selfies blir underrättade om reglerna, även om de endast fotograferar sig själva.

– Alla ska kunna gå i skolan utan att känna att man blir fotograferad. Och vi kanske har elever med skyddad identitet.

– Det är inte tillåtet att fotografera i skolan. Tar man en selfie på sig själv, och ingen annan är med, är det egentligen inte förbjudet. Men upptäckts någon med att ta selfies så påpekar man att det inte är tillåtet att fotografera.

Även i Uddevalla råder det fotoförbud även om man är mer lättsamma när det gäller selfies, så länge bilderna endast innehåller personen som tar fotot. Anledningen till att förbuden på landets skolor ökar beror på att användningen av sociala medier är stort där material läggs upp och sprids dagligen och där många inte kan kontrollera i vilka sammanhang de hamnar.

www.expressen.se +

LG släpper video på sin ultraplatta Wallpaper-display

Pryl / Pryl

LG Displays visade för några dagar sedan upp en OLED-panel som endast är 0,97 mm tunn och går att böja inom en rimlig gräns. Nu har företaget släppt en video från eventet där displayen visades upp.

youtube.com +

Ny design på SvD.se

Webb / Övrigt

Dagstidningen Svenska Dagbladet lanserade igår kväll den nya versionen av sin webbplats SvD.se och den har som precis så många andra mediesajter blivit lite mera luftig och lättläst.

Sajten är givetvis responsiv, det vill säga den storleksanpassar sig beroende på om man kollar på den i en mobil, tablet eller dator. Man ska även jobba mycket med taggar på artiklar och det ska vara enkelt att starta nya ämnessidor säger Fredric Karén, chefredaktör på Svenska Dagbladet till Resumé.

Vidare säger Karén:
"Jag tycker att sajten tagits emot bra. Det är väldigt många som gillar att den är luftig och säger att de har hittat till de nya funktionerna där de kan följa enskilda skribenter och ämnen. Så det har varit jätteroligt."
Hoppas vidare på länken nedan för att kolla in SvD.se:s nya design då skärmdumpen ovan tyvärr inte säger särskilt mycket.

via Resume www.svd.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen