Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
28.0°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
45.3°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
88kg
+
Bobby Green

Så bra är panorama-funktionen i iOS 6

Vi har testat lite

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Panorama-funktionen i iOS 6 kommer inte bara till iPhone 5 och nya iPod touch utan även till iPhone 4S. Men hur bra är den? Vi tog en iPhone 4S med iOS 6 och gick ut på gatan. Vi tog även med oss en Sony NEX F-3 som referens.

Men först vill jag säga: Äntligen! Apple är inte direkt först med att ha en panorama-funktion men som vanligt när de väntar med att släppa funktioner brukar de bli rätt bra när de väl släpps. Det unika med funktionen i iOS 6 är inte att resultatet blir snyggt ihopsatt - det finns det andra som lyckas med också - utan att man håller telefonen "fel" när man tar bilderna.

Tricket är ganska så enkelt men på resultatet gör det stor skillnad. De flesta panorama-funktioner jag har testat passar bäst för landskap och vida vyer medan den här passar minst lika bra - om inte bättre - i små utrymmen. För att visa hur stor skillnad det kan göra tog vi en Sony NEX-F3 och gick ut på gatan och plåtade panoraman samtidigt. Skillnaden är som ni ser rätt markant. Går man in så blir det ännu tydligare, halvlata mäklare har nog fått sig ett nytt verktyg här.

Ett tips när ni installerat iOS 6 och vill testa: Sätt på HDR! Det svåra med panoramor är att det är olika ljus på olika delar av motivet och kör man inte HDR blir resultatet oftast rätt uselt.