RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
53.0°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
49.9°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
97kg
+
Roger Åberg

Första appen med stöd för M7-processorn släppt

En träningsapp

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Träningsappen Strava Run blev igår den första appen i iOS App Store som officiellt har stöd för iPhone 5S speciella Apple M7-processor.

M7-processorn är specialiserad på att enbart känna av och ta hand om telefonens rörelser och till detta tar den telefonens accelerometer, gyroskop samt kompass till hjälp. Med hjälp av M7-processorn kan Strava Run avgöra när en användare börjar eller slutar springa och slår då på respektive av telefonens GPS.

Att det blev just en träningsapp som blev först med att använda Apple M7 var väl antagligen inte helt oväntat då Apple redan när man presenterade iPhone 5S nämnde att Nike var på gång med Nike+ Move-app med stöd för M7-processorn.

Vill du testa Strava Run på din nyinköpta iPhone 5S, ni är antagligen rätt få som har den än så länge i Sverige, så hittas appen gratis på länken nedan.

Uppdaterat
Feberläsaren Filippus säger i kommentarerna att Strava Run inte alls är första appen med stöd för M7 då fitness-appen Argus [app store/gratis] fick stöd för detta redan i helgen som gick.