Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.2°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
81kg
+
Roger Åberg

Apple släpper WatchKit

Nu kan du utveckla appar till den kommande klockan

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Apple släppte inatt WatchKit vilket är en samling verktyg för utvecklare som vill utveckla appar för den kommande Apple Watch. Det betyder att alla ni som vill ta fram något kul för klockan nu har mängder av dokumentation att sätta er in i för att sedan påbörja ert arbete.

Tyvärr så kan man just nu inte bygga helt fristående appar till klockan utan endast appar vilka fungerar som en förlängning av appar på din iPhone. Apple kommer dock att släppa utvecklarverktyg för att ta fram helt fristående appar någon gång under nästa år.

Dokumentationen som släppts ger oss även lite mer information om hur klockan kommer att fungera. Bland annat så kommer man ej att kunna visa videofilmer på den lilla skärmen men det kommer vara möjligt att visa animationer som fungerar ungefär som gif-animationer.

Notifieringar på klockan kommer att ha två lägen, ett snabbläge som visar att du fått en notifiering tillsammans med grundläggande info, höjer du dock armen så att klockan märker att du tittar så byter den automatiskt till en lite mer avancerad vy.