m
r
Läs allt från bilmässan i Detroit

Vi har känt på nya iPad Pro

Nyheterna i iOS 11 är väldigt välkomna!

Skärmen är inte rosa, det var konstigt ljus i rummet!
Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Intresset för iPads, i alla fall om man ser på försäljningen, minskar för varje år som går. Jag tror därför Apple gör rätt när man gör en som är så billig som det bara går och en som är "all that" och som får kosta lite. Nya iPad Pro är faktiskt rätt sexig med en betydligt bättre skärm / yta-ratio. Men det är samtidigt en rätt självklar utveckling, saker och ting går ju framåt.

Trots samma vikt som den förra känns den nättare, men det är så klart rätt mycket för att den ser nättare ut.

Att använda då? Den är, såklart, snabb som attan. Utan att ha en gammal och en ny sida vid sida är det svårt att avgöra om den nya skärmen och dess uppdateringsfrekvens på 120 Hz verkligen gör skillnad, men känslan var grym.

Och de nya iPad-funktionerna i iOS 11 var verkligen välkomna. Det är så mycket enklare och naturligare att köra multitasking nu och drag-and-drop har ju verkligen, verkligen saknats. Det är på tiden att iOS får de funktionerna.

Så en rätt naturlig och kanske vid första anblicken rätt så självklar uppdatering. Och med de nya funktionerna kanske det är värt att försöka jobba på en iPad igen. Kanske...

Nordkorea har släppt en egen tablet

Som man kallar för IPad

Foto: Ryonghung / NK News
Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Nyhetsajten NK News som specialiserat sig på att skriva nyheter om Nordkorea har hittat en annons för vad som verkar vara en tablet som är producerad i Nordkorea.

Tableten är tillverkad av det Nordkoreanska elektronikföretaget Ryonghung och de har valt att ge tableten namnet IPad. Tableten är försedd med en quadcore-processor på 1,2Ghz, 1GB RAM, 8GB lagringsminne och den har även ett tangentbord. Exakt vad den kör för operativsystem finns det inga uppgifter om.

Jag antar att Apple skulle stämma de flesta av världens elektroniktillverkare om de skulle släppa en tablet som heter IPad men då Ryonghung ligger i Nordkorea så kan de antagligen komma undan Apples armé av advokater.

Fodral läckta för iPad i ny storlek

Väntas komma på WWDC

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

En ny iPad väntas komma på WWDC, en iPad i pro-serien med en ny storlek. I dag finns det en som är 9,7 tum och en som är 12,9 tum men den nya väntas bli 10,5 tum stor. Som ni ser ovan där man har stoppat en 9,7-tummare i fodralet till en 10,5-tummare så kommer den inte bli speciellt mycket större trots de 0,8 extra tummen.

Dessa fodral är troligen gjorda från läckta skisser. Om ryktet stämmer får vi se i början av juni.

Logitech visar upp iPad-tangentbordet Slim Folio

Med batteri som räcker i fyra år

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

Logitech har visat upp ett nytt tangentbordsfodral till Apples senaste iPad. Enheten är relativt nätt och tunn och kommer med en rätt imponerande batteritid på fyra år.

I stället för litiumjon eller vanliga AAA-batterier drivs Slim Folio av små klockbatterier som tillsammans med Bluetooth 4.0 Low Energy-kopplingen gör att tangentbordet kan användas i upp till fyra år, om tangentbordet används max två timmar om dagen.

Logitech kommer släppa Slim Folio till iPad 2017 senare i maj. Priset verkar inte vara spikat, men kommer troligtvis ligga på runt 1 000 kronor.

Bixby kommer inte vara tillgängligt vid release

Ska bli tillgängligt senare i vår

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Den smarta assistenten Bixby kommer inte vara tillgänglig vid release av Galaxy S8. Eller mer specifikt röstfunktionen. Samsung har meddelat att röstfunktionaliteten kommer släppas senare i vår. Och då kommer Bixby endast finnas tillgänglig på Engelska. Huruvida röstassistenten kommer kunna hantera svenska är för tillfället oklart, men troligtvis lär det dröja ytterligare innan vi kommer kunna kommunicera med Bixby på vårt språk.

Ovan ser ni för övrigt en video som visar vad man kan göra med den smarta röstassistenten.

Så här bygger man sig en timmerstuga
Ensam, för hand! 
282kg
+
Roger Åberg
På besök i en 125 år gammal pennfabrik
Hoppas få finnas i 125 år till 
106kg
+
Roger Åberg
Snygg stop-motion från Guldies
Going Fishing 
130kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
20.7°
+
Roger Åberg
0