iPad / Hårdvara

I dag är det fem år sedan Steve Jobs presenterade iPad, en fantastisk pryl som i dag inte riktigt känns lika het och sexig längre.

Jag kommer ihåg presentationen mycket väl eftersom det redan några månader innan iPaden kom gjordes att projekt inom Bonnier där man tittade på hur framtidens digitala tidning (kallad Mag+) skulle se ut och även om man i prototypen visade upp en iPad-liknande sak så fanns det faktiskt ingen hårdvara då (kolla in videon här under). Förväntningarna på den här nya prylen var stora och inte mycket av det har infriats, magasinet är knappast den viktigaste beståndsdelen av en iPads rätt att existera i dag.

När iPaden kom var den fantastisk. Vi budade över några exemplar från USA och satt fascinerade och njöt över hur snabb den var. Det här var tiden då vi hade iPhone 3GS och även om den var lite mindre långsam än iPhone 3G kändes det som ett stort steg framåt med iPad. Jag vill minnas att jag satt och zoomade i Google Maps och bara njöt av kombinationen stor skärm och multitouch. Man var lättimponerad då.

I dag har knappast iPad samma påverkan på mig. Nya iPad Air 2 är en fantastisk pryl men användningsområdet för mig är klart begränsat. Den är mysig att använda att surfa på, jag kollar lite video på den ibland och den är en fantastisk Barnkanalen-maskin för sonen men om någon skulle stjäla den skulle jag inte gå ut och köpa en ny det första jag gjorde.

Även om skärmen är större på en iPad så får jag saker och ting gjorda lika snabbt på min telefon i dag. När iPad kom var den som sagt snabbare än dåtidens telefoner men det är knappast en anledning att använda en iPad i dag.

Den tredje saken som var fantastisk med iPad förutom den större skärmen och snabbheten var batteritiden. Jämfört med dåtidens telefoner, och datorer, var det en batteritid man tidigare bara hade kunnat drömma om. Det var fantastiskt att ta med iPaden på konferens eftersom man inte behövde ström hela tiden och som komplement till telefonen på resor var den också fantastisk, dels räckte batteriet länge och dels gjorde det inte så mycket om batteriet tog slut på samma sätt som om batteriet i telefonen hade tagit slut.

I dag räcker min telefon lätt ett och ett halvt dygn med aktiv användning och min dator klarar många timmar utan laddare så det behovet finns inte längre, i alla fall inte för mig.

Jag skulle inte vilja säga att iPaden är död, för det är den inte, men det blir verkligen svårare och svårare att motivera ett köp och framförallt en uppdatering. Men jag vill verkligen, verkligen, verkligen tacka Apple och alla grymma app-utvecklare för alla timmars underhållning som iPad gett mina barn på bilresor, flygresor, restaurangbesök och annat långtråkigt. Tack!

via Maximac
iPad / Övrigt

I den här videon kan ni kolla in vad som kan vara några av världens dummaste tjuvar efter en av deras senaste (och kanske sista) stöld.

Det handlar om två män i 20-årsåldern som efter det att de stulit en iPad, en dator, 5000 dollar samt lite annat från en bil i den amerikanska staden Houston började posta selfies och till och med en videofilm på sig själva med den stulna iPaden. Killarna var antagligen rätt ovetande om hur molnet fungerar och efter det att männens selfiesar dykt upp på iPad-ägarens iCloud-konto vände sig denna till Reddit som snart kunde identifiera en av männen.

Båda männen har nu gripits för stöld. Vad de kan vänta för straff om de fälls framgår inte.

via TheNextWeb www.thesmokinggun.com +
iPad / Appar

Svenska Codarica har släppt iPad-appen CodeQuest med vilken det är tanken att yngre ska kunna lära sig lite om kodande och programmering under lekliknande former.

CodeQuest riktar sig till barn i åldrarna sex till nio år och via diverse moment spelet ska barnet ges möjlighet att skapa och dela med sig av enklare webbsidor.

CodeQuest kostar 19 kronor och hittas i App Store på länken nedan.

itunes.apple.com +
iPad / Rykten

KGI Securities har en analytiker vid namn Ming-Chi Kuo och han brukar uttala sig vad han tror Apple kommer att släppa i framtiden efter att ha analyserat de olika underleverantörerna i Asien. Nu är det åter dags för honom att förutspå framtiden. Enligt honom så kommer Apple att släppa den omryktade iPad Pro med 12,9 tums skärm och till den så kommer företaget att släppa en penna.

Pennan kommer inte att ingå utan tableten ska gå att använda utmärkt utan. Pennan är istället ett tillbehör för specifika användningsområden som exempelvis grafiker.

Han tror att både tablet och penna kommer att presenteras under andra eller tredje kvartalet i år.

www.macrumors.com +
iPad / Tillbehör

En av Apple-butikerna i London skyltar sitt butiksfönster med magiska smart covers. Man kan se flera ipads uppställda i fönstret med smart covers som öppnar sig av sig själva. Hur har de lyckats med detta? Smart covers har små magneter för att hålla den på plats, det kan vara så att man använt sig av den tekniken för att få dem att flippa upp och stängas ned genom att en magnet rör sig under bordet. Ingen som vet dock, vad tror ni händer?

www.theverge.com +
iPad / Tillbehör

Är man sugen på att utöka sin skärmstorlek på sin MacBook finns nu iPadhållaren Mountie med vilken man kan fästa en iPad eller en iPhone på sin MacBook-skärm.

Det går att fästa iPaden både vertikalt och horisontellt enligt utvecklarna Ten One Design. Fästet ska vara kompatibelt med iPhone 4 och senare iPhones, iPad Air, iPad Mini samt alla MacBooks eller iMacs gjorda efter 2012. Det ska även gå att använda Mountie tillsammans med alla telefoner och tablets vars tjocklek håller sig inom intervaller 5 - 9 millimeter.

Mountie finns i två olika färger och de kostar 25 dollar styck.

via TechCrunch tenonedesign.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen