Apple släpper ny iPad

En iPad Air 3 typ

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Idag släppte Apple nya versioner av iPhone SE och iPhone 7. Förutom det så organiserade man om lite bland sina iPad-modeller genom att släppa iPad på 9,7 tum vilken kommer att ersätta iPad och iPad Air som det ser ut.

Den nya iPaden är försedd med en A9-processor vilket kan jämföras med iPad Air 2 där det sitter en A8-processor. iPad går att få med 32GB eller 128GB minne och dess skärmupplösning är fortsatt 2048x1536 pixlar.

Den billigaste 32GB-modellen kostar 3.995 kronor och för den billigaste 128GB-modellen får man ge 5.195 kronor. Nya iPad går att beställa från 24 mars.

Rykte Kommer Apple släppa fyra nya iPad-modeller i maj?

Kommer det en iPad Pro Mini?

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Den japanske Apple-sajten Mac Otakara skriver att Apple kommer att presentera hela fyra stycken nya iPad Pro-modeller på ett event nästa månad.

Stämmer ryktet skulle det i så fall handla om iPad Pros med skärmstorlekar på 7,9 tum, 9,7 tum, 10,5 tum samt en modell på 12,9 tum. Detta betyder även att Apple nu kommer att släppa en iPad Pro Mini. Huruvida det betyder att iPad Mini 4 i så fall försvinner från Apples utbud återstår att se.

Mac Rumours skriver att Mac Otakara har ett "good but not perfect track record in terms of Apple rumors".

Apple vill byta ut CAPS LOCK-tangenten mot en emoji-tangent

Låter som en bra idé

Foto: The Verge
Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Caps Lock-tangenten på datorers tangentbord är sannolikt den tangenten de flesta av oss använder minst av alla och det verkar Apple vara väl medvetna om då de har lämnat in en patentansökan där man har ersatt caps lock med en dedikerad emoji-tangent.

Det handlar om ett patent för ett tangentbord som ska kopplas till en pekskärm, läs iPad, där Caps Lock-tangenten saknas och har ersatts med en emoji-tangent. Förutom det har Apple ersatt CMD- och ALT-tangenterna till höger om space-tangenten med en "dela"-knapp och högst upp till höger har man lagt in en dedikerad sökknapp som synes på skissen nedan.

I sin patentansökan skriver Apple att de nya tangenterna, och andra, tangenter, ska vara kontextberoende och att om man till exempel är i Word-dokument så kan man söka igenom det aktuella dokumentet om man klickar på sök-knappen, om man är i en epost-app så söks alla epost-meddelande igenom och om man dubbelklickar på sök-knappen så drar Siri igång.

Apple uppdaterar iPads minne i tysthet

Hejdå 16GB

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

När de nya iPhone 7-modellerna presenterades igår så deklarerade Apple att 16GB-alternativen på iPhone skulle tas bort och samma sak verkar även ha hänt för iPad i det tysta.

Det innebär att det inte längre går att köpa iPads med 16GB lagring och det lägsta alternativet som det går att få iPad i från och med nu är 32GB.

Den billigaste iPaden som nu går att köpa i Sverige är iPad mini 2 med 32GB lagring och wifi. För den får man nu ge 2.795 kronor. Den dyraste iPaden är iPad Pro 12,9 tum med 256GB lagring samt wifi och simkorts-stöd. Den kostar 12.395 kronor.

Razer släpper iPad-tangentbord med mekaniska switchar

Ett rackarns tunt sådant

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Speltillbehörsmakarna Razer har visat upp ett nytt mekaniskt tangentbord, men den här gången handlar det inte om ett sådant till datorer utan till iPad Pro. Tangentbordet heter Mechanical Keyboard Case och som namnet avslöjar så är det ett tangentbordsfodral du kan använda med 13-tumsversoinen av Apples iPad Pro.

Trots sin tunnhet har Razer lyckats klämma in mekaniska brytare under tangenterna som har en brytpunkt på 70 gram. Utöver det är fodralet utrustad med ett ställ som låter dig vinkla din iPad hur lite eller mycket du vill.

Razer har släppt Mechanical Keyboard Case på momangen och du kan köpa det på företagets hemsida för 189.99 euro.

Den här vill jag ska rädda mig
Snyggt koncept 
114kg
+
Roger Åberg
Bokstavsplansch med rockbandsbokstäver
Klarar du av alla? 
117kg
+
Roger Åberg
Här blir öken oaser
Regn ger fantastiska laguner 
132kg
+
Roger Åberg