iOS/Android Nytt Nimblebit på torsdag

iPhone / Spel

Skaparna av Tiny Tower, Pocket Planes etc kommer att släppa ett nytt spel på torsdag, en oändlig golfare kallad Golfinity. Nimblebit säger att om spelen (du hittar båda på Google Play och App Store) Desert Golfing och Monument Valley skulle få ett barn tillsammans skulle Golfinity bli resultatet. Sätt en stor spik i kalendern på torsdag så du minns vad det är du skall ladda hem.

youtube.com +

iOS Monkey Racing har racat in på App Store

iPhone / Spel

Monkey Racing handlar inte helt oväntat om att tävla med din apstyrda kart emot andra apor. Spelet har 80 olika banor och 18 bossapor att klå. Som brukligt är finns det i banorna grejer att plocka upp som mest ställer till förtret för motståndarna som missiler, chockvågor och sköldar.

Spelets "bilar" går att uppgradera och nya bilar väntar för den som spelar lite längre in i spelet. Monkey Racing har två spellägen: enkelapa och multiapa samt stöd för spelkontroller. [iOS (22kr)]

youtube.com +
Läs mer...

iOS Nytt till mobilen idag: Day of the Viking

iPhone / Spel

Day of the Viking är ett nytt spel från Adult Swim som släpptes idag till iOS. I spelet försvarar du ditt slott med tornsatt prinsessa emot en aldrig sinande (jo efter nivå 80) ström av vikingar som med tiden blir allt smartare i sina attacker. Som sig bör i ett Adult Swim-spel finns här humor och animeringarna är klart skojiga att se på. Ta gärna en kik på den halvtimmeslånga gameplay-videon under "Läs mer" nedan om du vill se mer vikingafajter . [iOS (22kr)]

youtube.com +
Läs mer...

Frostbite testar att köra Battlefield 4 på iOS

Spel / Apple

Frostbiteteamet säger själva att de gillar att testa gränser. Därför tog de sig an en härlig utmaning, att få Battlefield 4 att rulla på iOS-enheter. Eller i alla fall att få delar av spelet att fungera.

De beskriver arbetet som fullt av utmaningar där en av svårigheterna varit det faktum att det mesta som händer i Frostbitemotorn sker i realtid. Det ställer i sin tur väldigt höga krav på hårdvaran för att en värld full med detaljer ska kunna presenteras snyggt visuellt. Här fick Frostbite försöka kompensera genom att antingen sänka kvaliteten på grafiken eller skala ner antalet objekt och dess detaljrikedom.

När Apple sedan introducerade Metal, sin nya grafik-API, kunde Frostbite börja maximera grafiken och har nu lyckats få in både många objekt och hög grafisk kvalitet.

Frostbite förtydligar att de endast har gjort det här för att testa potentialen på iOS och se vad motorn klarar av att göra. Och det finns en hel del kvar att göra. Men lyckas de kan vi kanske framöver se fram emot helt andra grafiska upplevelser på våra surfplattor.

www.frostbite.com +

iOS Klicka dig till rikedom i nya Bitcoin Billionair

iPhone / Spel

Bitcoin Billionaire är ett ganska enkelt spel där syftet bara är att klicka på skärmen för att tjäna Bitcoins. För dessa "mynt" uppgraderar du din omgivning, dvs ditt kontor. Lätt som en plätt inte sant? Din förmögenhet kan du också investera i olika saker så du även tjänar pengar medans du inte spelar. Bitcoin Billionaire kanske låter som ett ganska tråkigt spel men ack så beroende man kan bli av sådana här spel. [iOS (gratis)]

youtube.com +

iOS The Sailor’s Dream har lagt till i App Store

iPhone / Spel

För dom som missade trailern förra veckan kommer den här igen för idag släppte Simogo sitt nya spel The Sailor’s Dream till iOS. 20 minuter gameplay finns efter hoppet nedan. I spelet får du en historia stillsamt berättad för dig och din uppgift är att utforska en drömlik övärld för att pussla ihop minnen. [iOS (28kr)]

youtube.com +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen