iOS Nytt spel idag: Tilt to Live: Gauntlet's Revenge

iPhone / Spel
Torsdag igen och App Store har en massa nytt godis att beskåda och kanske köpa. Först ut är ett nytt spel från One Man Left och de ligger ju bakom Tilt to Live-serien. Det nya spelet heter Tilt to Live: Gauntlet's Revenge och det handlar som tidigare om att styra din pilfigur genom banor med hyfsat jobbiga hinder i. [iOS (22kr)]

youtube.com +

Läs mer...

Modulbaserat kontrollsystem för iPad

iPad / Tillbehör
Om man gör musik på datorn så är det ganska skönt att ha en fysisk kontrollenhet att styra datorn med. Här har vi en lösning som är framtagen av Florian Born som har valt att använda hjärnan i en iPad för att få det hela att fungera. Sedan så har han tagit fram en ram och fysiska kontroller som han lägger på iPaden för att styra vad han nu vill styra i datorn.
www.creativeapplications.net +

iPad Air 2 benchmarkad

iPad / Hårdvara
Den nya iPad Air 2 från Apple är utrustade med en processor Apple valt att namnge A8X, en processor som ska vara snabbare ön den A8 som sitter i iPhone 6 och 6 Plus. Nu så har i alla fall en person fått tag på sin nya tablet och låtit se hur den presterar i Geekbench 3.

Om siffrorna stämmer så är iPad Air 2 13 procent snabbare än iPhone 6 när man använder en kärna och hela 55 procent snabbare om man använder alla kärnor. Dessa siffror lyckas tableten få tack vare att den har 2 GB RAM-minne samt en udda trekärning processor på 1,5 GHz.
www.macrumors.com +

Apple Store nere

iPad / Hårdvara
Apple Store är just nu nere vilket brukar betyda att det är något nytt på gång och just i detta fall så vet vi även vad då det presenterades igår, nya iPads.

Så om du är sugen på en ny iPad är det bara att hålla utkik när butiken åter är online.
store.apple.com +

Nu kommer Pixelmator till iPad

iPad / Appar
För att demonstrera vad nya iPad Air 2 kan göra tog Apple upp skaparna av Mac-programmet Pixelmator på scenen i kväll och vad de visade var ganska så coolt. Man verkar, om man får tro det som visades, ha lyckats göra ett riktigt kompetent bildredigeringsprogram för iPad.

Appen kommer att jobba i lager och kan öppna Photoshop-dokument. Det man sparar från iPaden till iCloud ska man med Handoff direkt kunna fortsätta med på datorn och tvärtom. Verkar lovande.

Priset blir fem dollar och det kommer "snart".
www.pixelmator.com +

Nu stoppar Apple in sitt eget SIM-kort i iPad

iPad / Mjukvara
Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat varför inte Apple från början skapade ett eget abonnemang och köpte plats i lokala mobilnät världen över. Nu gör man det, på sätt och vis, i USA och UK.

Om man beställer en ny iPad får man inte med ett SIM från T-Mobile eller AT&T utan från Apple. Sedan väljer man i inställningarna vilken operatör och vilket abonnemang man vill köra. Är man missnöjd så byter man helt enkelt. Med på detta i dag är AT&T, Sprint och T-Mobile i USA och UK.

Det fina är att det verkar finnas ambitioner att ta detta ut i världen, exakt hur är dock oklart. Så här står det på deras hemsida.
"And when you travel, you may also be able to choose a data plan from a local carrier for the duration of your trip."
Detta är faktiskt riktigt vackert eftersom det gör det lätt att byta operatör, något som är lättare när man bara köper data och inte behöver bli nådd på ett nummer som man behöver på telefonen. Det öppnar också upp för smidiga lösningar när man reser.

Om det kommer hit till Sverige är ytterst oklart. Om man vill så kan man så klart byta ut Apples SIM-kort till ett eget.
www.apple.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen