iOS/Android: Nya svenska spel för mobilen

iPhone / Spel
Dags igen för ett gäng svenska spel som släppts tidigare i år på App Store och Google Play. Det kommer en del två på denna artikel med fler spel om ungefär en timme.

Slam Dunk Basketball 2 missade vi att skriva om i februari när det släpptes men här har vi ett riktigt fint basketspel där du skall sätta bollar i korgen från olika avstånd i 1 mot 1 eller i turneringar med åtta spelare i. Grafiken är magnifik!
iOS (gratis)Google Play (gratis) | Se Trailer!

För de som gillar Flappy Bird-aktiga spel så är Flying Horse ett spel som ger lite "mer". Olika svårighetsgrader, tjusigare grafik, achievements och topplistor gör flaxande hästen till ett lyxigare alternativ.
iOS (gratis)Google Play (gratis) | Se Trailer!

Super Astrid flyger likt Fågel Flappy i en bana med hinder som Astrid inte vill krascha in i. Enkelt och snabbt!
iOS (gratis)Google Play (gratis) | Se Trailer!

Illustrerad Vetenskap har släppt en ny app för oss vetgiriga. Quiz Battle 2 innehåller tusentals nya frågor och ny funktionalitet. En rolig sak med appen är att vi svenskar jämförs med våra nordiska grannar på frågorna. I första spelet låg vi bara trea. Dags att bli smartare!
iOS (gratis)Google Play (gratis)

Sexmätare är en app som mäter rörelser och ljud och ger poäng efter hur mycket av dessa som produceras. En till fyra "spelare" kan delta samtidigt i fyra olika svårighetsgrader.
iPhone (7kr)


Som sagts förut: Tips är mycket välkomna på nya svenska spel ni tycker vi skall skriva om. Det kan vara allt från stolt hemmasnickeri i ensamt majestät till lite större projekt med flera utvecklare.

iOS: Fynda spel på App Store idag

iPhone / Spel
Joe Dever's Lone Wolf är ett spel som både är en spelbok och ett action RPG. Spelet är uppdelat i episoder och den första, Blood On The Snow, är vad som ingår i spelet när man startar. Fler episoder kommer att gå att köpa inne i spelet.
iOS (gratis)Se Trailer!

Toca Band är en "leksak" för de lite yngre där man utforskar musik och uppträder med ett eget band! Man sätter ihop olika ljud, beats och rytmer för att kanske få en riktig hitlåt!?
iOS (gratis)Se Trailer!

Stealth Inc. är Curves populära indiespel som sent förra året nådde iOS. I spelet, som är en plattformssmygare, är skuggor dina bästa vänner för att nå banans utgång. 7kr är priset just nu.
iOS (7kr)Se Trailer!

iOS: Hellraid: The Escape snart här till iOS

iPhone / Spel
Techland, som bland annat ligger bakom Death Island, och Shortbreak Studios kommer snart att släppa ett iOS-spel, Hellraid: The Escape, vilket utspelar sig i samma värld som Techlands kommande PC/konsolspel, Hellraid.

Spelet är ett slags actionäventyr som blandar pussel och strider och det kommer inte innehålla några IAPs (wohoo!) och priset kommer att hamna på 22kr. Den 15e maj är släppdatumet.
toucharcade.com +

Videogenomgång av Office för iPad

iPad / Appar
Gizmodo har tagit sig en närmare titt på Microsofts Office för iPad som man presenterade igår och ovan kan ni kolla in en videogenomgång som visar det.

Man kollar in Word, Excel samt PowerPoint i videon och det verkar som om man är rätt nöjda med vad Microsoft har åstadkommit i iPad-versionen av Office. Framför allt så verkar den betydligt mycket bättre än den halvmesyren av Office som fanns till iPhone en gång i tiden.
gizmodo.com +

iOS/Android: Nya Captain America-spelet är nu släppt till mobilen

iPhone / Spel
För ett par dagar sedan hade biofilmen premiär. Idag släpptes Gamelofts fajtingspel baserat på filmen, Captain America: The Winter Soldier.

I spelet utför du, Captain America, och ditt S.H.I.E.L.D.-team en massa olika uppdrag för att stoppa de onda superskurkar som hotar världen. Fajtas emot simpla gatuskurkar men också emot finskurkar som King Cobra, Taskmaster, Puff Adder och slutligen Winter Soldier.

Ditt teams agenter går att uppgradera, likaså din vapenarsenal. Skulle detta inte räcka till kan du även kalla in Black Widow och Falcon som backup när det krisar.

På multiplayer-fronten finns ett asynkront multiplayerläge. Man kan gå med i en klan och kämpa mot andra spelare och få fina belöningar i de tidsbegränsade utmaningar som anordnas. [Google Play (gratis)] [iOS (22kr)]

Att Android-versionen är gratis beror på att man kan köpa spelet via IAP efter två levels om man vill fortsätta spela.
youtube.com +

Se betydligt mer gameplay från spelet

iOS/Android: Star Wars: Assault Team är nu släppt

iPhone / Spel
Disney Mobile har idag släppt Star Wars: Assault Team där du skall sätta ihop ett team av dina favoritkaraktärer ifrån Star Wars och utmana fiender och andra spelare runt om i galaxen. Teamets medlemmar går även att uppgradera så ditt team blir starkare ju mer du spelar. Spelet har också en hel del uppdrag att utföra med ditt team.
[Google Play (gratis)] [iOS (gratis)]
youtube.com +
bloggportalen