Toca Boca släpper Toca Blocks

Bygg grejer av block

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Det svenska spelföretaget Toca Boca har släppt några hyfsat framgångsrika speltitlar riktade mot barn genom åren och idag släpper man ytterligare ett som man kallar för "Toca Blocks".

Av skärmdumparna att döma så handlar det om ett 2D-spel där spelaren ska bygga figurer och andra konstruktioner av byggblock som ska ha lite olika egenskaper.

Toca Blocks kostar 45 kronor på App Store och är anpassat för att spela på en iPad.

itunes.apple.com +

Ny SD-kortsadapter till iPad Pro

Funkar även med iPhones

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

När Apple släppte sin jättetablet iPad Pro meddelade man att denna hade stöd för USB 3.0 vilket gör att man kan frakta data mellan tabletens lightningport och diverse tillbehör snabbare än vad som varit möjligt med tidigare iPad-modeller.

Nu har Apple även tagit fram en ny adapter för SD-kort som faktiskt utnyttjar detta och med den nya SD Card Camera Reader blir det möjligt att skicka data med USB 3.0-hastigheter mellan ett SD-kort och iPad Pro. Förutom det så är den nya kortläsaren kompatibel med iPhones vilket den tidigare modellen inte var. Använder man den med en iPhone så är det dock fortfarande USB 2.0-hastighet för dataöverföringen och det samma gäller om man kör den tillsammans med annan iPad än en iPad Pro.

SD Card Camera Reader kostar cirka 30 dollar i Apples webbutik.

apple.com +

iPad Mini 4 har den bästa skärmen av alla iPads

Bästa skärmen av alla tablets till och med

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Sajten DisplayMate har testat vilken av dagens iPad som har den bästa skärmen och det var inte den nysläppta iPad Pro som gick vinnande ur det testet utan istället tog iPad Mini 4 hand om förstaplatsen.

DisplayMate anser inte bara att iPad Mini 4 har den bästa iPad-skärmen utan skriver även att den har den bästa LCD-skärmen man någonsin har testat på en tablet. På andra plats hamnade iPad Pro och iPad Air 2 tog hand om bronset. När det kommer till återgivning av färgskalor fick iPad Mini 4 101, i indexet är det bättre färgåtergivning ju närmare 100 skärmen placerar sig, iPad Pro 105 och iPad Air 2 107.

Det här spelar sannolikt mindre roll för normalanvändaren av en iPad men vill man ha den bästa skärmen som finns på tabletmarknaden är det alltså iPad Mini 4 som gäller. Går du igång på skärmtester så hoppa vidare på länken där det finns data att cruncha så att det räcker och blir över.

displaymate.com +

Designer tar en titt på iPad Pro

För att se om den underlättar arbetet

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

En designer från mediekonglomeratet Vox har tagit en titt på Apples massiva iPad Pro för att se hur användbar den egentligen är, och tydligen gör plattan livet lite lättare för henne tack vare skärmens storlek och den nya pennan. Något som verkar vara en flaskhals är mobilversionerna av apparna som inte verkar vara lika användbara som desktopversionerna.

youtube.com +

Logi Create är ett tangentbordsfodral till iPad Pro

Med svenskt tangentbord

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

Redan samma dag som Apple presenterade iPad Pro gick Logitech ut och meddelade att man hade ett tangentbordsfordral på gång till jättepaddan och idag visade man upp detta som fodral som man har valt att kalla Logi Create.

Logi Create kopplas ihop med iPad Pro via dess så kallade Smart Connector vilket gör att man slipper bekymra sig över Bluetooth som både drar batterier och kan vara lite opålitligt ibland. Till skillnad från Apples egna Smart Keyboard så finns Logi Create tillgängligt med nordisk tangentbordslayout, Smart Keyboard finns än så länge bara med engelskt (US) tangentbord.

Logi Create kostar 1.600 kronor vilket kan jämföras med Apples egna Smart Keyboard till iPad Pro som kostar 1.800 kronor men som sagt än så länge inte finns med nordiskt tangentbord.


via MyNewsDesk / Logitech logitech.com +
Kan Passengers bli bättre med lite manusändring?
Nerdwriter1 har ett par idéer 
140kg
+
Bobby Green
Gymnast utmanar sin pappa i en gymnastiktävling
Kommer pappan palla? 
117kg
+
Bobby Green
Saker du kan såga med papper
Vasst! 
114kg
+
Bobby Green