Rykte Apples nästa iPad är iPad Pro Mini

Inte iPad Air 3

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Rykten

Det har under en längre tid ryktats om att Apple kommer att presentera iPad Air 3 på en tillställning den 15:e mars men nu skriver 9to5Mac att detta inte stämmer.

Enligt 9to5Mac:s källor kommer Apple istället att visa upp en mindre version av den iPad Pro som man släppte förra året. "iPad Pro Mini" skulle i så fall få en skärmstorlek på 9,7 tum och stöd för Apple Pencil och Smart Keyboard. Den iPad Pro som Apple släppte förra året har en skärm på 12,9 tum.

9to5Mac skriver även att iPad Mini 2 och iPad Air 1 antagligen kommer att försvinna från Apples produktutbud i samband med att man lanserar iPad Pro Mini.

Koppla gammalt fint tangentbord till iPad

Nördigt men härligt

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Ibland är det gamla och det nya i kombination något väldigt härligt. Som en iPad med superhögupplöst skärm och ett trettio år gammal tangentbord.

Det krävs lite adaptrar men har man rätt saker så kan man både koppla in gamla Mac- och PC-tangentbord. Blir faktiskt lite sugen...

Toca Boca släpper Toca Blocks

Bygg grejer av block

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Det svenska spelföretaget Toca Boca har släppt några hyfsat framgångsrika speltitlar riktade mot barn genom åren och idag släpper man ytterligare ett som man kallar för "Toca Blocks".

Av skärmdumparna att döma så handlar det om ett 2D-spel där spelaren ska bygga figurer och andra konstruktioner av byggblock som ska ha lite olika egenskaper.

Toca Blocks kostar 45 kronor på App Store och är anpassat för att spela på en iPad.

Ny SD-kortsadapter till iPad Pro

Funkar även med iPhones

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

När Apple släppte sin jättetablet iPad Pro meddelade man att denna hade stöd för USB 3.0 vilket gör att man kan frakta data mellan tabletens lightningport och diverse tillbehör snabbare än vad som varit möjligt med tidigare iPad-modeller.

Nu har Apple även tagit fram en ny adapter för SD-kort som faktiskt utnyttjar detta och med den nya SD Card Camera Reader blir det möjligt att skicka data med USB 3.0-hastigheter mellan ett SD-kort och iPad Pro. Förutom det så är den nya kortläsaren kompatibel med iPhones vilket den tidigare modellen inte var. Använder man den med en iPhone så är det dock fortfarande USB 2.0-hastighet för dataöverföringen och det samma gäller om man kör den tillsammans med annan iPad än en iPad Pro.

SD Card Camera Reader kostar cirka 30 dollar i Apples webbutik.

iPad Mini 4 har den bästa skärmen av alla iPads

Bästa skärmen av alla tablets till och med

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Sajten DisplayMate har testat vilken av dagens iPad som har den bästa skärmen och det var inte den nysläppta iPad Pro som gick vinnande ur det testet utan istället tog iPad Mini 4 hand om förstaplatsen.

DisplayMate anser inte bara att iPad Mini 4 har den bästa iPad-skärmen utan skriver även att den har den bästa LCD-skärmen man någonsin har testat på en tablet. På andra plats hamnade iPad Pro och iPad Air 2 tog hand om bronset. När det kommer till återgivning av färgskalor fick iPad Mini 4 101, i indexet är det bättre färgåtergivning ju närmare 100 skärmen placerar sig, iPad Pro 105 och iPad Air 2 107.

Det här spelar sannolikt mindre roll för normalanvändaren av en iPad men vill man ha den bästa skärmen som finns på tabletmarknaden är det alltså iPad Mini 4 som gäller. Går du igång på skärmtester så hoppa vidare på länken där det finns data att cruncha så att det räcker och blir över.

Karpar håller vattnet rent
I japansk by 
135kg
+
Roger Åberg
Dags för Stockholm Burger Fest igen
T minus en vecka 
113kg
+
Bobby Green
En hyllning till Chris Cornell
Fredagsklassikern 
132kg
+
Bobby Green