Logi Create är ett tangentbordsfodral till iPad Pro

Med svenskt tangentbord

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

Redan samma dag som Apple presenterade iPad Pro gick Logitech ut och meddelade att man hade ett tangentbordsfordral på gång till jättepaddan och idag visade man upp detta som fodral som man har valt att kalla Logi Create.

Logi Create kopplas ihop med iPad Pro via dess så kallade Smart Connector vilket gör att man slipper bekymra sig över Bluetooth som både drar batterier och kan vara lite opålitligt ibland. Till skillnad från Apples egna Smart Keyboard så finns Logi Create tillgängligt med nordisk tangentbordslayout, Smart Keyboard finns än så länge bara med engelskt (US) tangentbord.

Logi Create kostar 1.600 kronor vilket kan jämföras med Apples egna Smart Keyboard till iPad Pro som kostar 1.800 kronor men som sagt än så länge inte finns med nordiskt tangentbord.


via MyNewsDesk / Logitech logitech.com +

iPad Pro släpps på onsdag

11:e november är det dags för jättepaddan

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Apple meddelade idag att det från och med onsdag den 11:e november kommer gå att beställa deras jättetablet iPad Pro från Apple Store och senare i veckan kommer den även att dyka upp i utvalda butiker.

Det handlar alltså om den iPad-versionen med en 12,9 tum stor skärm som Apple presenterade tidigare i år och i samband med att man nu släpper den så kommer man även att släppa tillbehören Apple Pencil och Apple Smart Keyboard vilket än så länge bara har stöd för engelsk (US) teckenuppsättning.

iPad Pro kommer att levereras i färgerna silver, guld samt rymdgrå och den billigaste konfigurationen blir en 32GB wifi-version vilken man kan få för cirka 9.000 kronor medan modellen med 128GB, wifi och mobilstöd kommer att gå loss på cirka 12.000 kronor. Vill man även ha en Apple Pencil får man lägga till 1.100 kronor och för Apple Smart Keyboard vill Apple ha 1.800 kronor.

Det kommer även gå att köpa Apple Smart Cover till iPad Pro för 650 kronor samt silikonskal till iPad Pro för 850 kronor.

apple.com +
Visa
PRESSMEDDELANDE
CUPERTINO, Kalifornien – 9 november 2015 – Apple meddelade idag att iPad Pro kan beställas online från och med onsdagen den 11 november på Apple.com/se och att den börjar säljas på Apple Store och hos utvalda Apple återförsäljare senare i veckan. Apple Pencil och Apples nya Smart Keyboard, som ger oöverträffad precision och funktionalitet på iPad, kan också beställas från och med onsdag.

”Det inledande gensvaret på iPad Pro från apputvecklare och kunder har varit otroligt och vi är glada över att få ut iPad Pro till kunder runtom i världen den här veckan”, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”iPad Pro är vår kraftfullaste iPad någonsin och ger användarna ännu större möjligheter att skapa fritt och arbeta effektivt, tack vare den storslagna 12,9-tums Retina-skärmen, ett kraftfullt 64-bitars A9X-chip samt banbrytande Apple Pencil och nya Smart Keyboard. Det ska bli kul att se vad de hittar på med iPad Pro.”

Nya, större iPad Pro har en imponerande 12,9-tums Retina-skärm med 5,6 miljoner pixlar, den mest avancerade skärmen någonsin på en iOS-enhet och banbrytande prestanda tack vare det nya 64-bitars A9X-chippet som är i klass med de flesta bärbara PC-datorer. Den är tunn och lätt, med samma batteritid på 10 timmar* som användarna redan vant sig vid och förväntar sig av iPad. Apple Pencil för iPad Pro gör det förbluffande smidigt och naturligt att rita och skissa och användarna kan skapa detaljerade illustrationer och 3D-designer med otrolig precision. Tack vare den inbyggda Lightning-kontakten på Apple Pencil går det snabbt och lätt att parkoppla och ladda den. Apples nya Smart Keyboard är ett tåligt tangentbord i full storlek som enkelt kan tas med överallt och som ger ännu fler funktioner på iPad Pro. Smart Keyboard ansluts via den innovativa Smart Connector-porten på iPad, vilket innebär att det inte behövs något separat batteri, av/på-reglage eller Bluetooth-parkoppling.

iPad Pro har redan inspirerat utvecklare till att skapa nästa generation avancerade appar för allt från produktivitet, design, illustrering, teknik och medicin till utbildning, spel och underhållning.

”iPad Pro öppnar för nya typer av mobil kreativitet som förändrar arbetet för kreativa proffs”, säger Scott Belsky, vide VD för produkter på Adobe. ”Tack vare att iPad Pro har en större skärm och blixtsnabb prestanda kommer kreativa proffs att kunna dra full nytta av Adobes serie med Creative Cloud-mobilappar. Möjligheten att manipulera en bild på 50 megapixlar direkt på iPad Pro i Photoshop Fix och sedan skicka den till Photoshop CC på en stationär dator för finjustering är ett bra exempel på branschdrivande samarbete som miljontals Adobe- och Apple-användare gynnas av.”

”Kreativa proffs världen över använder Paper i sina arbetsflöden till att designa allt från flödesdiagram och storyboards till wireframes och arkitektskisser. iPad Pro är den optimala plattformen för Paper, med en kraftfull 12,9-tums Retina-skärm och ett A9X-chip med prestanda i klass med de flesta bärbara PC-datorer”, säger Georg Petschnigg, CEO och en av grundarna till FiftyThree. ”Med iPad Pro får Paper-användare en ännu större och mer dynamisk yta där de snabbt kan samla idéer så fort inspirationen slår till, till exempel anteckningar, bilder, skisser eller diagram.”

”Procreate 3 har utvecklats för iPad Pro för att ge konstnärer en mer fängslande upplevelse än någonsin förut”, säger James Cuda på Savage Interactive. ”iPad Pros läckra 12,9-tums Retina-skärm gör det möjligt att skapa stora ritningar med en upplösning på upp till 16K. Med den här nivån av upplösning kan vi trycka i större format och skapa oerhört detaljerade designer. Procreate 3 har också byggts för Apple Pencil. Apple Pencil är verktyget som vi väntat på, med en förbluffande nivå av precision, tryckkänslighet och lutningsavkänning samt möjligheten att vila handflatan mot skärmen.”

”iPad Pro och Apple Pencil är dagens motsvarighet till anteckningsblocket och kulspetspennan”, säger Evi Meyer, CEO för 3D-ritappen UMake. ”Eftersom de är så lättanvända och kraftfulla kan designers omdefiniera ritupplevelsen och ta steget från platta skisser till 3D. UMake, iPad Pro och Apple Pencil ger äntligen proffsdesigners möjlighet att fritt leka med innovation, inte enbart med sin kreativitet.”

Priser och tillgänglighet
• iPad Pro finns från 8 995 kr för 32 GB Wi-Fi-modellen och 11 995 kr för 128 GB Wi-Fi + Cellular-modellen och släpps i tre härliga metallfinishar: silver, guld och rymdgrå. Den finns att köpa på Apple.com/se, på Apple Store samt hos utvalda operatörer och Apple-auktoriserade återförsäljare. Alla priser är inklusive moms.

• Apple Pencil kostar 1 095 kr och Smart Keyboard finns i grafitgrått och kostar 1 795 kr.**

• iPad Pro kommer att finnas tillgänglig i Amerikanska Jungfruöarna, Anguilla, Antigua och Barbuda, Australien, Belgien, Caymanöarna, Danmark, El Salvador, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Gibraltar, Grönland, Guatemala, Hongkong, Irland, Isle of Man, Japan, Kanada, Kina, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Mexiko, Monaco, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Puerto Rico, Ryssland, Schweiz, Singapore, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Thailand, Tjeckien, Trinidad och Tobago, Turkiet, Tyskland, Ungern, Uruguay, USA och Österrike.

• Nya Apple-designade Smart Covers för iPad Pro finns i grafitgrått och vitt för 649 kr.

• Nya Apple-designade silikonskal till iPad Pro finns i grafitgrått och vitt för 849 kr.

• Alla kunder som köper en iPad Pro på Apple Store erbjuds kostnadsfri hjälp med att anpassa enheten, exempelvis att ställa in e-post, ladda ner nya appar från App Store med mera, så att de snabbt kommer igång och kan använda sin nya iPad Pro innan de ens hunnit lämna butiken.

• Den som vill lära sig mer om nya iPad Pro eller iOS 9 kan anmäla sig till en gratis workshop på valfri Apple Store.

*Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.

** Smart Keyboard för iPad Pro finns med engelskt (US) tangentbord.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar iOS, OS X, watchOS och tvOS ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples 100 000 medarbetare brinner för att göra produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.

Apple skickar med adapter med iPad Pro-penna

Låter dig ladda den med lightningkabel

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Apple visade upp iPad Pro tidigare i år och den snäppet större surfplattan skeppas med en pekpenna som du kan använda för att interagera med appar på plattan. Av någon anledning tyckte Apple att det var en bra idé att sätta en lightningplugg på pennan som ska användas för att ladda den. Den laddas alltså via iPadens lightninghål, vilket är en aningen klumpig lösning.

Apple kommer dock lösa detta genom att skicka med en adapter till pennan som praktiskt taget är en liten plugg med lightningingång på båda sidor så du kan ladda pennan med en lightningkabel.

Vad denna adapter kommer kosta är för tillfället okänt, men förhoppningsvis kommer Apple att skicka med den vid köp av iPad Pro.

thenextweb.com +

iFixit plockar isär iPad Mini 4

Är rätt svår att laga

Foto: iFixit
Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

När nya teknikprylar släpps så brukar iFixit vara snabba på pucken när det kommer till att plocka isär enheterna för att se hur lätta dessa är att laga själv. Givetvis kommer inte Apples nya iPad Mini 4 undan iFixits verktyg.

På en skala från ett till tio får iPad Mini 4 en tvåa, så om den går sönder så kanske det är mer värt att skicka in den på lagning i stället för att laga den själv.

Hela iFixits genomgång av iPad Mini 4 hittar ni via länken här nere till vänster.

via Engadget ifixit.com +

Logitech gör tangentbordsfodral till iPad Pro

Om man inte vill köra Apples egna

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

Tillbehörstillverkaren Logitech avslöjar nu att man har tagit fram ett tangentbordsfodral till iPad Pro som Apple presenterade igår och detta har man döpt till "Create".

Precis som Apples egna Smart Keyboard (se inlänkad artikel nedan) kopplas Create ihop med iPad Pros nya kontakt "Smart Connector" vilket betyder att Logitech måste ha haft viss insyn om att Apple skulle presentera iPad Pro igår.

Logitech Create till iPad Pro släpps samtidigt som iPad Pro släpps i november men det är än så länge okänt vad det kommer att kosta. Apples Smart Keyboard kommer att gå loss på 170 dollar och förhoppningsvis kanske Create kan bli lite billigare än så.

logitech.com +
Häng med och vrakdyk på Titanic
Kostar som väntat en slant 
118kg
+
Bobby Green
Konsekvenserna av dålig typografi
Har förstört många saker 
146kg
+
Bobby Green
Domino's hyllar Ferris Bueller's Day Off
Gör kopia på klassisk scen 
108kg
+
Bobby Green