iPad Pro får en penna?

iPad / Rykten

KGI Securities har en analytiker vid namn Ming-Chi Kuo och han brukar uttala sig vad han tror Apple kommer att släppa i framtiden efter att ha analyserat de olika underleverantörerna i Asien. Nu är det åter dags för honom att förutspå framtiden. Enligt honom så kommer Apple att släppa den omryktade iPad Pro med 12,9 tums skärm och till den så kommer företaget att släppa en penna.

Pennan kommer inte att ingå utan tableten ska gå att använda utmärkt utan. Pennan är istället ett tillbehör för specifika användningsområden som exempelvis grafiker.

Han tror att både tablet och penna kommer att presenteras under andra eller tredje kvartalet i år.

www.macrumors.com +

Apple skyltar butiksfönster med magiska smart covers

iPad / Tillbehör

En av Apple-butikerna i London skyltar sitt butiksfönster med magiska smart covers. Man kan se flera ipads uppställda i fönstret med smart covers som öppnar sig av sig själva. Hur har de lyckats med detta? Smart covers har små magneter för att hålla den på plats, det kan vara så att man använt sig av den tekniken för att få dem att flippa upp och stängas ned genom att en magnet rör sig under bordet. Ingen som vet dock, vad tror ni händer?

www.theverge.com +

Mountie är en iPadhållare till datorn

iPad / Tillbehör

Är man sugen på att utöka sin skärmstorlek på sin MacBook finns nu iPadhållaren Mountie med vilken man kan fästa en iPad eller en iPhone på sin MacBook-skärm.

Det går att fästa iPaden både vertikalt och horisontellt enligt utvecklarna Ten One Design. Fästet ska vara kompatibelt med iPhone 4 och senare iPhones, iPad Air, iPad Mini samt alla MacBooks eller iMacs gjorda efter 2012. Det ska även gå att använda Mountie tillsammans med alla telefoner och tablets vars tjocklek håller sig inom intervaller 5 - 9 millimeter.

Mountie finns i två olika färger och de kostar 25 dollar styck.

via TechCrunch tenonedesign.com +

iOS/Android Nya svenska appar/spel till mobilen #2

iPhone / Spel

Här kommer lite mer svenska spel som släppts tidigare under hösten. Jag hade hoppats kunna skriva om dom lite tidigare men hösten var så full av resor och annat som tog min tid. Då detta är min sista artikel här på Feber vill jag tacka alla som skickat in tips under de åren vi skrivit om svenska appar och spel. Fortsätt med det, för man vet aldrig om någon kanske skriver några rader om just ditt spel. Gott Nytt År!


I did it är en minimalistisk pusslare där en vit boll behöver styras för att nå målet, den vita cirkeln. Detta görs genom att dra ett streck i rätt vinkel och på så vis skapa en ny vägg för bollen att studsa på. Klurigt och utmanande!
iOS (gratis)Se Trailer!

Historiekampen går ut på att placera historiska händelser i rätt ordning på en tidslinje. Du och din motståndare spelar varannan runda men får precis samma händelser. Är du en baddare på årtal finns det också chans att få bonuspoäng.
iPhone (gratis)Besök hemsidan

Pico Rally är ett klassiskt racingspel. Tävla mot datormotståndarna och vinn för att låsa upp nästa bana. Är du riktigt snabb, belönas du med tre stjärnor och samlar du ihop tillräckligt många stjärnor låser du upp nästa värld.
iOS (gratis)Se Trailer!

I Yipy Costume Party klär du upp karaktärerna som våghalsiga pirater, clowner, prinsar, prinsessor, sportfånar mm. Ett spel för barn som både roar och lär.
iOS (7kr)Android (9kr) | Se Trailer!

Kollekt går ut på att samla, i sin enkelhet. En blandning av klassiska Pong med den populära "tap to bounce"-kontrollen.
iPhone (gratis)

CotBot City är ett barnspel där man kan utforska staden på en riktig digital lekmatta. Man får välja byggnader till staden själv, och kan sedan välja vilken bil man vill köra med - brandbil, glassbil, sopbil, skolbuss eller en vanlig bil. Det finns flera minispel och funktioner att upptäcka.
iOS (7kr)Se Trailer!

iOS/Android Nya svenska appar/spel till mobilen #1

iPhone / Spel

Vi avslutar året med lite tips på svenska spel som kommit in under hösten. En kompott i två akter med artikel nummer två lite senare idag.

Quadrate är ett spel där du som kvadrat skall undvika andra kvadrater vilka faller ner som kvadratiskt regn och att hamna utanför skärmen. Action i kvadrat!
iPhone (7kr)

Bo and Boa är ett plattformsspel där simultankapaciteten sätts på prov. Du "bygger banan" med höger tumme och sköter hoppandet med vänster. Spelet har några välkända figurer som agerar bossar.
iOS (gratis)Se Trailer!

Carpet Kitty kammade hem Skövde Academic Game Award nyligen och är ett spel som faktiskt inte släppts ännu. Men håll gärna ögonen öppna efter detta spel med mycket klös i och spana gärna in den förtjusande trailern. För iOS/Android/WP8 med planerat släpp i januari.
Se Trailer!

Joy Jumper är ett plattformsspel till iOS/Android där du hoppar, springer, flyger och studsar med din figur igenom mer än 50 olika banor. Olika typer av powerups gör ibland resan snabbare.
iOS (gratis)Android (gratis)

WordBubbles kan bäst beskrivas som en mix av ett ordspel och ett pussel. Det släpptes förra månaden och har fått en stor skara fans runt om i världen. Då det är gratis finns det inte mycket att orda om. Prova!
iOS (gratis)Android (gratis)

Kul för barn - Pussel riktar sig till småbarn i åldrarna 2-6 år. Det finns 4 olika pusseltyper och sammanlagt 40 st spännande och utmanande pussel som väntar barnen.
iOS (7kr)Se Trailer!

I Birdink skall du måla fåglar. Det är inte så lätt som man kan tro då en del fåglar kräver att du blandar färger för att rätt nyans på pippin skall infinna sig. Spana in trailern nedan som visar hela spelupplägget.
iOS (gratis)Se Trailer!

iOS Några nyårskarameller på App Store

iPhone / Spel

Det finns fortfarande en massa bra fynd att gör på App Store. Här listar vi några trevliga spel som sänkts i pris.

Anomaly 2 är ett fantastiskt tornförsvarsspel från 2013 i vilket du skall leda militära konvojer genom en postapokalyptiskt värld.
iOS (7kr)Se Trailer!

Anomaly Defenders är uppföljaren till ovanstående spel och det släpptes 2014. Det är minst lika bra men här har man vänt på spelidén från de två första spelen och du kontrollerar tornen
iOS (7kr)Se Trailer!

Klassiska undervattensFSPn BioShock från 2K släpptes tidigare i år till iOS. Det här är fina grejer!
iOS (38kr)Se en massa Gameplay!

FTL: Faster Than Light var ett av vårens bästa spel till iPaden. Spelet som simulerar livet ombord på ett rymdskepp innehåller även expansionen "FTL: Advanced Edition" vilken ger fler skepp, fiender, händelser och vapen. iPad (38kr)Se Trailer!

I Out There är du en astronaut iförd rymdraket som driver runt lite i galaxen på måfå. Du behöver således sköta om ditt skepp och fylla på med olika saker som behövs så som syre, bränsle och mat som finns där ute. iOS (7kr)Se Trailer!

Reckless Racing 3 är Pixelbites senaste racingspel som dök upp i oktober. Det här är ett skojigt rattande med ett par intressanta spellägen så som GYMKHANA och DRIFT för den som vill köra på länge.
iOS (7kr)Se lite gameplay!

XCOM®: Enemy Within är kanske årets spel och det kostar bara 49kr just nu. Det här är turbaserad action i absolut toppklass!
iOS (49kr)Se Trailer!

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen