Följ kvällens event på Apple TV

iPad / Övrigt
Ikväll är det dags för Apple att hålla ett av sina event och presentera lite nya prylar. Vill du följa det hela live så kan du göra det via Apples webbsida eller på Apple TV där ikonen nyligen dök upp.

Det hela drar igång klockan 19.00 ikväll.
www.apple.com +

Bekräftat: iPad mini 3 och iPad Air 2 får Touch ID

iPad / Hårdvara
Apple "råkade" släppa en guide för iOS 8 i dag men det blev lite fel, det blev för iOS 8.1 och de iPads som väntas släppas i kväll torsdag. Namnen i guiden är iPad mini 3 och iPad Air 2 men om det blir de officiella namnet är osäkert.

Vad som är säkert är dock att de båda modellerna äntligen får Touch ID.

Guiden är också för iOS 8.1 som släpps snart, möjligen redan i kväll torsdag.

Nya iPads börjar säljas den 24 oktober?

iPad / Övrigt
Imorgon så är det då dags för Apple att presentera nya prylar och då först och främst nya iPads. Om du är en av de som ser fram emot dessa och vill köpa en ny tablet om de visar sig vara bra så kommer idag ett litet rykte om vilket datum dessa kommer att gå att köpa.

Enligt en källa till MacRumors som MacRumors säger har haft rätt förr om just sådant här så kommer de nya tabletsen att börja säljas den 24 oktober. Om detta endast gäller USA eller om det gäller hela världen står dock oklart.
www.macrumors.com +

Canal Digital lanserar iPad-app

iPad / Appar
Canal Digital lanserar idag en iPad-app där man kommer att kunna se på både live-tv, repriser från live-sändningarna samt filmer och serier som finns på C More Play.

Appen heter Canal Digital GO och är förstås gratis men tjänsten kostar 79 kronor i månaden. För att kunna ta del av tjänsten så måste du dock vara Canal Digital-kund och exakt vad för utbud som du kan se i appen beror på vilket kanalutbud du har i ditt vanliga TV-abonnemang från dem. Om du är Canal Digital-kund och är intresserad av det hela så bjuder de på tjänsten fram till och med mars nästa år så att du kan testa innan det blir dags att betala.

Planen är att släppa en app även för Android samt iPhone första halvåret 2015.
www.canaldigital.se +

Kommer nästa iPad ha ännu högre upplösning?

iPad / Hårdvara
Tittar man på grafikfiler i iOS kallar man de som har dubbla upplösningen, och därmed klassas som retina enligt dagens mått, för 2x. I den senaste betan av iOS 8.1 har en utvecklare hittat lite grafik som har tillägget 3x, alltså ännu högre upplösning.

Det verkar alltså som att en iPad med ännu högre upplösning är på gång och kanske får vi se denna redan nästa vecka. Frågan är vilken storlek den får, behöver den nuvarande tiotummaren verkligen högre upplösning?
www.cultofmac.com +

iOS Galaxy Trucker finns nu för iPaden

iPhone / Spel
Galaxy Trucker är ett populärt och prisbelönat brädspel som nu blivit digitalt och möjligt att spela på iPaden. I spelet bygger du rymdskepp, undviker meteorer, slåss emot rymdslödder och försöker bli den spelare med mest kosmisk valuta i slutet av spelet.

Spelet går att spela med upp till tre andra spelare online eller hemma i soffan på en delad iPad. Ett speciellt asynkront turbaserat byggsystem har framtagits för att passa dessa spelsätt. Brädspelets realtidsbyggande där du bygger ditt skepp så snabbt du bara kan går att spela online.

Det finns även ett sololäge mot AI-spelare samt en kampanj för spelare som vill lära sig spelet eller kanske upptäcka nya utmaningar i spelet. [iPad (38kr)]
youtube.com +

Se lite mer gameplay
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen