iFixit plockar isär iPad Mini 4

Är rätt svår att laga

Foto: iFixit
Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

När nya teknikprylar släpps så brukar iFixit vara snabba på pucken när det kommer till att plocka isär enheterna för att se hur lätta dessa är att laga själv. Givetvis kommer inte Apples nya iPad Mini 4 undan iFixits verktyg.

På en skala från ett till tio får iPad Mini 4 en tvåa, så om den går sönder så kanske det är mer värt att skicka in den på lagning i stället för att laga den själv.

Hela iFixits genomgång av iPad Mini 4 hittar ni via länken här nere till vänster.

via Engadget ifixit.com +

Logitech gör tangentbordsfodral till iPad Pro

Om man inte vill köra Apples egna

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

Tillbehörstillverkaren Logitech avslöjar nu att man har tagit fram ett tangentbordsfodral till iPad Pro som Apple presenterade igår och detta har man döpt till "Create".

Precis som Apples egna Smart Keyboard (se inlänkad artikel nedan) kopplas Create ihop med iPad Pros nya kontakt "Smart Connector" vilket betyder att Logitech måste ha haft viss insyn om att Apple skulle presentera iPad Pro igår.

Logitech Create till iPad Pro släpps samtidigt som iPad Pro släpps i november men det är än så länge okänt vad det kommer att kosta. Apples Smart Keyboard kommer att gå loss på 170 dollar och förhoppningsvis kanske Create kan bli lite billigare än så.

logitech.com +

Analysera sperma med en iPad

iSperm

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

Det taiwanesiska företaget AidMics har tagit fram ett iPad-tillbehör som man kallar för iSperm med vilket det är tänkt att användarna själva ska kunna analysera sin, eller någon annans, sperma med hjälp av iPaden.

Det handlar om ett cylinderformat tillbehör som man fäster på iPadens bakkamera, ungefär som en extra lins, och i denna cylinder ska man sedan föra in sperman för att därefter kolla hur de små liven rör på sig (se exempel i klippet nedan).

En analys av ett spermaprov ska ta 17 sekunder och man tittar på det i iSperms tillhörande app. 1.730 dollar kostar en iSperm.

aidmics.com +

Logi presenterar iPadfodralet Blok

Logitechs första produkt under nya varumärket Logi

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Tillbehör

Förra veckan presenterade tillbehörsföretaget Logitech sitt nya varumärke Logi och idag har man presenterat den första produkten under det varumärket i form av det mycket stryktåliga iPadfodralet Blok.

Blok är anpassat till iPad Air 2 och Logitechs mål med Blok är att ta fram ett av de stöttåligaste iPadfodralen på marknaden och i tester har man släppt en Blok-försedd iPad Air 2 från 180 centimeters höjd rakt ner i betong utan att iPaden tagit skada.

Blok finns i tre olika modeller där BLOK Protective Shell är ett fodral med tillhörande skärmskydd, BLOK Protective Case är ett fodral som även är försett med ett utfällbart ställ som gör att man kan ha sin iPad Air 2 liggande/stående i vilken vinkel man vill och BLOK Protective Keyboard Case är ett fodral där man även har byggt in ett Bluetooth-kompatibelt tangentbord.

Samtliga Blok-fodral kommer att börja säljas på den europeiska marknaden under augusti månad och för bara fodralet (Protective Shell) får man ge 40 euro, Protective Case kommer att kosta 70 euro medan Protective Keyboard Case går loss på 130 euro.

logi.com +

Duet Display får stöd för Windows

Använd iPad som extraskärm till Windows 7 och 8

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Duet Display, programvaran som gör så att man kan använda en iPad som extraskärm till en Mac, har nu även implementerat stöd för Windows.

Den nya mjukvaran är kompatibel med Windows 7 samt 8 och gör så att man kan använda sin iPad eller iPhone som en extraskärm om man kopplar in denna till datorn via en USB-kabel.

Programvaran som krävs hittas på länken nedan (både till OS X och Windows) och iOS-appen hittas i App Store här för 10 dollar.

duetdisplay.com +
Ny vegetarisk kampanjburgare hos Max
BBQ Halloumi 
172kg
+
Bobby Green
En uppblåsbar madrass för hängmattan
Som vi har väntat! 
128kg
+
Roger Åberg
Se cyklisten krascha ner i en ravin
Och sen direkt hoppa upp på cykeln 
144kg
+
Roger Åberg