Påvens avlagda iPad såld för 270.000 kronor

Auktionerades ut i Uruguay

Inte påvens iPad
Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

I Uruguays huvudstad Montevideo har man auktionerat ut en iPad som tidigare tillhört påve Franciskus och det vinnande budet landade på 30.050 dollar vilket motsvarar cirka 270.000 svenska kronor.

Påven hade tidigare skänkt sin gamla iPad till en präst i landet som sedan donerade denna vidare till en skola. När skolan behövde få in pengar till sin verksamhet valde man att auktionera ut den unika iPaden som är försedd med Franciskus emblem samt Vatikanstatens certifikat.

Köparen av iPaden har valt att än så länge förbli anonym.

reuters.com +

SvD erbjuder specialdesignad iPad Mini 2

Där deras digitala tjänster ingår

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Övrigt

SvD har tagit fram ett erbjudande som innebär att deras läsare kan köpa en iPad Mini 2 med SvD:s logga ingraverad på iPadens baksida.

Köper man iPaden så ingår full tillgång till samtliga SvD:s digitala tjänster och dessa kommer även förinstallerade på iPaden. Det handlar alltså om en iPad Mini 2 med WiFi och 16GB lagringsyta som kostar 269 kronor i 18 månader.

Totalpriset blir med andra ord 4.842 kronor vilket kan jämföras med de 2.795 kronor samma modell utan SvD:s logga kostar på Apple Store.

Uppdaterat
Feberläsaren rick_james påpekar något som kanske inte helt framgår av texten ovan:
"SVD Digital 185:-/mån i 18mån = 3330:- SEK + iPad 2795 = 6125:-. Alltså sparar man 1283:-"

kundservice.svd.se +

Apples iPad-reklam under Oscarsgalan

Med Martin Scorsese

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Under nattens Oscarsgala premiärvisade Apple sin senaste reklamfilm där de visar hur man kan producera film med hjälp av en iPad.

Till sin hjälp har Apple tagit den prisbelönta regissören Martin Scorsese samt elever från LA County High School for the Arts. Scorsese fungerar som speakerröst medan eleverna agerar skådespelare/filmmakare.

Tidigare i år tog Apple fram en liknande reklamfilm där man istället visade hur man kunde producera musik och där bland annat svenska Eliphant medverkade. Den kan ni kolla in här nedan.

  tack Andre S via Billboard billboard.com +

Ny reklamfilm för iPad

Med Elliphant

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Övrigt

Här är den senaste reklamfilmen från Apple och här får vi kolla in hur artisten Elliphant använder sin iPad för att skapa och ta del av musik.

youtube.com +

Idag firar vi iPad som fyller fem år!

Tut i luren!

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

I dag är det fem år sedan Steve Jobs presenterade iPad, en fantastisk pryl som i dag inte riktigt känns lika het och sexig längre.

Jag kommer ihåg presentationen mycket väl eftersom det redan några månader innan iPaden kom gjordes att projekt inom Bonnier där man tittade på hur framtidens digitala tidning (kallad Mag+) skulle se ut och även om man i prototypen visade upp en iPad-liknande sak så fanns det faktiskt ingen hårdvara då (kolla in videon här under). Förväntningarna på den här nya prylen var stora och inte mycket av det har infriats, magasinet är knappast den viktigaste beståndsdelen av en iPads rätt att existera i dag.

När iPaden kom var den fantastisk. Vi budade över några exemplar från USA och satt fascinerade och njöt över hur snabb den var. Det här var tiden då vi hade iPhone 3GS och även om den var lite mindre långsam än iPhone 3G kändes det som ett stort steg framåt med iPad. Jag vill minnas att jag satt och zoomade i Google Maps och bara njöt av kombinationen stor skärm och multitouch. Man var lättimponerad då.

I dag har knappast iPad samma påverkan på mig. Nya iPad Air 2 är en fantastisk pryl men användningsområdet för mig är klart begränsat. Den är mysig att använda att surfa på, jag kollar lite video på den ibland och den är en fantastisk Barnkanalen-maskin för sonen men om någon skulle stjäla den skulle jag inte gå ut och köpa en ny det första jag gjorde.

Även om skärmen är större på en iPad så får jag saker och ting gjorda lika snabbt på min telefon i dag. När iPad kom var den som sagt snabbare än dåtidens telefoner men det är knappast en anledning att använda en iPad i dag.

Den tredje saken som var fantastisk med iPad förutom den större skärmen och snabbheten var batteritiden. Jämfört med dåtidens telefoner, och datorer, var det en batteritid man tidigare bara hade kunnat drömma om. Det var fantastiskt att ta med iPaden på konferens eftersom man inte behövde ström hela tiden och som komplement till telefonen på resor var den också fantastisk, dels räckte batteriet länge och dels gjorde det inte så mycket om batteriet tog slut på samma sätt som om batteriet i telefonen hade tagit slut.

I dag räcker min telefon lätt ett och ett halvt dygn med aktiv användning och min dator klarar många timmar utan laddare så det behovet finns inte längre, i alla fall inte för mig.

Jag skulle inte vilja säga att iPaden är död, för det är den inte, men det blir verkligen svårare och svårare att motivera ett köp och framförallt en uppdatering. Men jag vill verkligen, verkligen, verkligen tacka Apple och alla grymma app-utvecklare för alla timmars underhållning som iPad gett mina barn på bilresor, flygresor, restaurangbesök och annat långtråkigt. Tack!

via Maximac

Världens dummaste iPad-tjuvar?

"We just hustle"

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Övrigt

I den här videon kan ni kolla in vad som kan vara några av världens dummaste tjuvar efter en av deras senaste (och kanske sista) stöld.

Det handlar om två män i 20-årsåldern som efter det att de stulit en iPad, en dator, 5000 dollar samt lite annat från en bil i den amerikanska staden Houston började posta selfies och till och med en videofilm på sig själva med den stulna iPaden. Killarna var antagligen rätt ovetande om hur molnet fungerar och efter det att männens selfiesar dykt upp på iPad-ägarens iCloud-konto vände sig denna till Reddit som snart kunde identifiera en av männen.

Båda männen har nu gripits för stöld. Vad de kan vänta för straff om de fälls framgår inte.

via TheNextWeb thesmokinggun.com +

iOS Lär kidsen att koda med CodeQuest

iPad-app för kreativt lärande

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Svenska Codarica har släppt iPad-appen CodeQuest med vilken det är tanken att yngre ska kunna lära sig lite om kodande och programmering under lekliknande former.

CodeQuest riktar sig till barn i åldrarna sex till nio år och via diverse moment spelet ska barnet ges möjlighet att skapa och dela med sig av enklare webbsidor.

CodeQuest kostar 19 kronor och hittas i App Store på länken nedan.

itunes.apple.com +