Rykte Kommer Apple släppa fyra nya iPad-modeller i maj?

Kommer det en iPad Pro Mini?

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Den japanske Apple-sajten Mac Otakara skriver att Apple kommer att presentera hela fyra stycken nya iPad Pro-modeller på ett event nästa månad.

Stämmer ryktet skulle det i så fall handla om iPad Pros med skärmstorlekar på 7,9 tum, 9,7 tum, 10,5 tum samt en modell på 12,9 tum. Detta betyder även att Apple nu kommer att släppa en iPad Pro Mini. Huruvida det betyder att iPad Mini 4 i så fall försvinner från Apples utbud återstår att se.

Mac Rumours skriver att Mac Otakara har ett "good but not perfect track record in terms of Apple rumors".

Apple vill byta ut CAPS LOCK-tangenten mot en emoji-tangent

Låter som en bra idé

Foto: The Verge
Visa inte iPad-artiklar
iPad / Appar

Caps Lock-tangenten på datorers tangentbord är sannolikt den tangenten de flesta av oss använder minst av alla och det verkar Apple vara väl medvetna om då de har lämnat in en patentansökan där man har ersatt caps lock med en dedikerad emoji-tangent.

Det handlar om ett patent för ett tangentbord som ska kopplas till en pekskärm, läs iPad, där Caps Lock-tangenten saknas och har ersatts med en emoji-tangent. Förutom det har Apple ersatt CMD- och ALT-tangenterna till höger om space-tangenten med en "dela"-knapp och högst upp till höger har man lagt in en dedikerad sökknapp som synes på skissen nedan.

I sin patentansökan skriver Apple att de nya tangenterna, och andra, tangenter, ska vara kontextberoende och att om man till exempel är i Word-dokument så kan man söka igenom det aktuella dokumentet om man klickar på sök-knappen, om man är i en epost-app så söks alla epost-meddelande igenom och om man dubbelklickar på sök-knappen så drar Siri igång.

Apple uppdaterar iPads minne i tysthet

Hejdå 16GB

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

När de nya iPhone 7-modellerna presenterades igår så deklarerade Apple att 16GB-alternativen på iPhone skulle tas bort och samma sak verkar även ha hänt för iPad i det tysta.

Det innebär att det inte längre går att köpa iPads med 16GB lagring och det lägsta alternativet som det går att få iPad i från och med nu är 32GB.

Den billigaste iPaden som nu går att köpa i Sverige är iPad mini 2 med 32GB lagring och wifi. För den får man nu ge 2.795 kronor. Den dyraste iPaden är iPad Pro 12,9 tum med 256GB lagring samt wifi och simkorts-stöd. Den kostar 12.395 kronor.

Razer släpper iPad-tangentbord med mekaniska switchar

Ett rackarns tunt sådant

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

Speltillbehörsmakarna Razer har visat upp ett nytt mekaniskt tangentbord, men den här gången handlar det inte om ett sådant till datorer utan till iPad Pro. Tangentbordet heter Mechanical Keyboard Case och som namnet avslöjar så är det ett tangentbordsfodral du kan använda med 13-tumsversoinen av Apples iPad Pro.

Trots sin tunnhet har Razer lyckats klämma in mekaniska brytare under tangenterna som har en brytpunkt på 70 gram. Utöver det är fodralet utrustad med ett ställ som låter dig vinkla din iPad hur lite eller mycket du vill.

Razer har släppt Mechanical Keyboard Case på momangen och du kan köpa det på företagets hemsida för 189.99 euro.

Unik iPad Pro ska auktioneras ut

Perfekt om man gillar svenska flaggan

Visa inte iPad-artiklar
iPad / Hårdvara

I en välgörenhetsauktion för London Design Museum kommer bland annat en unik iPad Pro att auktioneras ut skriver TechCrunch.

Det ska handla om en iPad Pro som Apples chefsdesignger Jonathan Ive har designat och både själva iPaden, fodralet och den tillhörande Apple Pencil ska ha en unik design. iPadens baksida går i gult medan fodralet som synes är blått. Förutom det så har iPaden "Edition 1 of 1" ingraverat på baksidan och Apple Pencil levereras med ett orange fodral.

Auktionsföretag som håller i auktionen förväntar sig att den unika iPaden kommer att gå för någonstans motsvarande mellan 115.000 - 175.000 kronor.

Så här ofta ska du onanera
För att undvika prostatacancer 
216kg
+
Bobby Green
Jägarna kommer som TV-serie
Rolf Lassgård jagar bus i Norrbotten 
109kg
+
Bobby Green
Smart täcke där du kan bestämma temperaturen
Slut på bråk om täcke i sängen? 
129kg
+
Bobby Green