Vad kommer iPad att kosta?

iPad / Övrigt

iPad släpps ju ungefär samtidigt i USA och Sverige, vad det verkar i alla fall, men det kan ju fortfarande vara en poäng med att köpa sin iPad i USA om man, eller en vän, ändå är där.

Vi har tagit de amerikanska priserna och utifrån dem antagit svenska priserna. De är i princip de amerikanska priserna gånger 10 vilket är fallet med till exempel Mac mini som kostar 599 dollar respektive 5995 kronor.

Sedan har vi tagit dollarpriset gånger sales tax i New York (8.88%) gånger dagens dollarkurs enligt Forex.

Beroende på modell så tjänar man mellen 877 och 1447 kronor på att kombinera USA-resan med iPad-köp. Köper man den i en stat med lägre sales tax så tjänar man dessutom några procent till.

Uppdatering
Som många påpekat så går det att få bort sales tax genom att handla tax free. Har uppdaterat prislistan till höger med priserna exklusive sales tax - och då blir så klart skillnaden större. Mellan 1211 och 2008 kronor kan man tjäna.

Spotify till PlayStation

Spel / Sony

Sony presenterade i dag PlayStation Music vilket är en ny musiktjänst som använder Spotify som partnertjänst. Med PlayStation Music kommer man kunna komma åt det enorma musikbiblioteket som Spotify erbjuder på PlayStation 3, PlayStation 4 samt Xperia-enheter. På PlayStation 4 kommer man även kunna spela musik medan man spelar ett spel.

Detta kommer ersätta Sonys nuvarande musiktjänst Music Unlimited som kommer att stängas ner 29 mars, 2015. Från och med den 28 februari 2015, kommer Music Unlimited-användare med aktiva prenumerationer att få fri tillgång till Music Unlimited tills den 29 mars, 2015, och kommer även erbjudas en provversion av Spotify premium.

PlayStation Music lanseras i Sverige den 28 februari.

www.spotify.com +

3DS-hack gör så man kan spela GBC-rommar

Spel / Nintendo

Ett nytt litet hack har hittats som gör att man kan spela Game Boy Color-rommar på 3DS. Det hela fungerar så att man laddar ner och spelar ett Game Boy Color-spel från eShoppen. Sedan skall man pausa spelet och dra igång konsolens webbläsare, via den skall man sedan kunna ladda in ROM-filer som man sedan kan köra igång.

www.nintendolife.com +

Världens säkraste stad finns i Japan

Tokyo
Samhälle / Allmänt

Häromdagen skrev vi om världens 50 farligaste städer och nu har The Economist Intelligence Unit släppt en lista över vad de anser är världens 50 säkraste städer.

I sin ranking har The Economist tagit hänsyn till en stads säkerhet gällande det digitala, hälsan, infrastrukturen samt den personliga säkerheten. I topp hittas Tokyo och därefter följer Singapore samt Osaka. På fjärdeplats hittas Stockholm som placerar sig på topp fem gällande den personliga säkerheten, den enda staden på topp fem utanför Asien, och även får högt betyg gällande den digitala samt hälsosäkerheten.

Nedan följer de 20 säkraste städerna på listan och för fullständig statistik hoppa vidare på länken nedan.
1. Tokyo
2. Singapore
3. Osaka
4. Stockholm
5. Amsterdam
6. Sydney
7. Zurich
8. Toronto
9. Melbourne
10. New York
11. Hong Kong
12. San Francisco
13. Taipei
14. Montreal
15. Barcelona
16. Chicago
17. Los Angeles
18. London
19. Washington DC
20. Frankfurt

via DI.se safecities.economist.com +

Veckans PSN-uppdatering

Spel / Sony

PlayStation 4 får den här veckan Dying Light, Grim Fandango Remastered (Cross-Buy) och Life is Strange Episode 1.

PlayStation 3 får Monopoly Plus i dag och Life is Strange Episode 1 på fredag.

PlayStation Vita får Baboon!, Grim Fandango Remastered (Cross-Buy) och Nihilumbra.

blog.eu.playstation.com +

Exploding Kittens slår rekord

Spel / Brädspel

Gänget bakom kortspelet Exploding Kittens satsade på att dra ihop 10 000 dollar via en kickstarterkampanj för att kunna göra spelet en verklighet. Det tog dem 20 minuter och på inte ens en timme så hade de dragit in 10 gånger mer än vad de ville ha.

Nu med 22 dagar kvar så har de även slagit ett rekord och blivit det mest backade projektet någonsin med nästan 107 000 personer som stöttat projektet. Nu återstår bara att bli det projekt som dragit in mest pengar via Kickstarter någonsin och vem vet, kanske lyckas de även med det även om det känns lite otroligt. Just nu så har de fått in över 4 miljoner dollar och rekordet hålls av en udda kylväska som dragit in 13 miljoner dollar. De fyra miljonerna ger dem dock en sjundeplats på den listan.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen