iCapsule - iPad-fodral med tangentbord

iPad / Tillbehör

Fodralet iCapsule från amerikanska Rocketfish ser ut att kunna vara ett trevlig iPad-fodral för alla er som vill använda ett riktigt tangentbord till er padda.

Tangentbordet kopplas till iPaden via Bluetooth och drivs via två AA-batterier. Nackdelen för oss svenska användare är som vanligt att vi inte hittar tangenterna på de platserna som de är tänkta att vara. Jag antar dock att det går att lösa med mjukvara och klisterlappar på tangenterna.

100 dollar får man ge för fodralet.

www.engadget.com +

Indonesisk polis bränner tre ton cannabis på en äng

Foto: Chmee2
Vetenskap / Övrigt

Polisen i Indonesien trodde sig vara smarta när de kom på den briljanta idén att bränna 3,3 ton cannabis mitt ute på en äng. Folk från byn kom för att se på spektaklet. Efter en liten stund började åskådare och journalister att känna sig lite "konstiga". De klagade på yrsel och huvudvärk efter att inhalerat ångorna av den brinnande cannabis. Poliserna kände ingenting då de hade mask på sig under proceduren.

Efter att ha druckit lite te och fått sitta ned en stund började folk att må bättre. Polisen hade tidigare förstört 1,8 kg crystal meth och 2538 ecstasypiller också. Det var dock bara cannabis som de fick för sig att bränna. Tror inte att polisen kommer att göra om det misstaget igen.

www.telegraph.co.uk +

Microsoft Office blir gratis på enheter under 10.1 tum

Pryl / Bärbarheter

Via den officiella Office-bloggen meddelar Microsoft att Office kommer att bli gratis att använda på alla enheter som är mindre än 10,1 tum. Gratis innebär dock inte att alla funktioner finns med utan det innebär att det går att redigera och läsa befintliga dokument. Men inte att skapa nya. Då får du köpa en prenumeration.

Det känns dock ändå som en bra deal med tanke på att det ger dig valfriheten att plocka med viktiga dokument när du ska iväg från kontoret och på en liten och smidigare enhet än datorn ändå kunna göra redigeringar och läsa igenom det du skapat. Det är heller inte helt lätt att skapa avancerade dokument i exempelvis Excel på små enheter, så det känns inte som om det behovet kommer att vara så stort.

Vad tycker ni?

www.wpxbox.com +

Teaser-trailer för Spectre

Film / Teaser

Här har vi en liten teaser-trailer för den kommande James Bond-filmen Spectre.

Om man är sugen på att läsa en analys av teasern, så kan man hitta en sådan via länken nedan.

io9.com +

Zelda till Wii U släpps inte i år och kommer inte visas på E3

Spel / Nintendo

Via ett YouTube-klipp meddelade Eiji Aonuma att det efterlängtade Legend of Zelda-spelet till Wii U inte kommer att släppas förrän någon gång nästa år. Man nämnde även att man inte kommer visa upp det på årets E3-mässa.

Spelet var först tänkt att släppas i år men då teamet bakom spelet har kommit på en rad nya gameplay-möjligheter som man vill implementera vilket är något som kommer ta lite extra tid.

"In these last three months, as the team has experienced firsthand the freedom of exploration that hasn't existed in any Zelda game to date, we have discovered several new possibilities for this game. As we have worked to turn these possibilities into reality, new ideas have continued to spring forth, it now feels like we have the potential to create something that exceeds even my own expectations."

"We are no longer making our 2015 release our number one priority. Instead, our priority is to make it the most complete and ultimate Zelda game. I hope to use the added time to make The Legend of Zelda for Wii U into a game that will reward you for your patience."

Alltid tråkigt med förseningar men om det innebär ett bättre spel så är det ju oftast värt väntan.

www.giantbomb.com +

Om Michael Bay hade regisserat Girls

Video / Dumheter

Om actionregissören Michael Bay fått lägga vantarna på den HBO-serien Girls hade den troligtvis sett ut så här.

youtu.be +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen