iCapsule - iPad-fodral med tangentbord

iPad / Tillbehör

Fodralet iCapsule från amerikanska Rocketfish ser ut att kunna vara ett trevlig iPad-fodral för alla er som vill använda ett riktigt tangentbord till er padda.

Tangentbordet kopplas till iPaden via Bluetooth och drivs via två AA-batterier. Nackdelen för oss svenska användare är som vanligt att vi inte hittar tangenterna på de platserna som de är tänkta att vara. Jag antar dock att det går att lösa med mjukvara och klisterlappar på tangenterna.

100 dollar får man ge för fodralet.

www.engadget.com +

Trailer för GoatZ

Spel / Multiplattform

Getter kan också döda zombies. I alla fall i Goat Simulator. CoffeeStain Studios släpper nu ett tillägg vid namn GoatZ som inför lite mer dysterhet och postapokalyps i spelet. Kolla in trailern ovan.

Tillägget släpps den 7 maj.

youtube.com +

Arnold Schwarzenegger bjuder in Reddit-användare till filmpremiär

Film / Nyhet

Den gamle muskelknutten Arnold Schwarzenegger överraskade igår användare på Reddit när han bjöd in dem till att närvara på en särskild visning av hans kommande film Maggie [IMDb] i Los Angeles.

Maggie är en skräckfilm där ett virus sakta men säkert förvandlar den som smittas till en köttätande zombie. Filmen har amerikansk premiär den 8:e maj och går upp på svenska biografer den 22:a maj. Här nedan kan ni kolla in trailern till Maggie.

Schwarzenegger har tidigare medverkat på AMA (Ask Me Anything) på Reddit och sägs även hänga en del i kommentarsfälten på diskussionsforumet ibland.

  tack Anders P www.reddit.com +

Lego-version av Star Destroyer förstörs i slow motion

Pryl / LEGO

Igår var det den internationella Star Wars-dagen och ett gäng olika sajter gjorde roliga Star Wars-relaterade saker dagen i ära.

Wired bestämde sig för att ta en titt på hur det skulle se ut att släppa en Star Destroyer byggd i Lego i marken. Slöe Motion resultatet kan ni se ovan.

youtube.com +

Peugeot har slagit nytt rekord i snålkörning

Bil / Peugeot

Det här med snålkörning är ganska så intressant och något nästan varenda biltillverkare trycker på är deras låga bränsleförbrukning. Vissa siffror känns nästan påhittade och det verkar nästan otroligt att en vanlig Svensson någonsin kommer att komma ner i det som sägs.

För att visa att det med dagens motorer verkligen går att köra på riktigt lite bränsle satte Peugeot iväg med en 208 som var försedd med en 100 hästar stark 1,6-liters BlueHDI-motor under huven. På bara 43 liter diesel lyckades man komma hela 215.2 mil, vilket ger en snittförbrukning på bara 0.2 liter per mil. Siffrorna är också nytt rekord i bränsleförbrukning vid långdistanskörning.

Rekordförsöket genomfördes under en 38 timmar lång körning på Peugeots testbana Belchamp.

teknikensvarld.se +

Iran förbjuder vissa djävulsdyrkarfrisyrer

Djävulsdyrkarfrisyr?
Samhälle / Allmänt

Iran gör nu som Nordkorea och förbjuder vissa frisyrer som man anser klassas som "djävulsdyrkarfrisyrer" och i samma veva förbjuder man även iranierna att tatuera sig.

Exakt vad som räknas som en "djävulsdyrkarfrisyrer" framgår inte men det ska främst handla om så kallade tuppkammar och andra "oortodoxa" frisyrer. Mostafa Govahi, ordförande i Irans (manliga) frisörfack säger:
"Devil worshipping hairstyles are now forbidden.
Any shop that cuts hair in the devil worshipping style will be harshly dealt with and their licence revoked."

Anledningen till att man nu förbjuder vissa frisyrer är att de anses strida mot Islam. Det framgår dock inte om personer som skaffar en tuppkam på egen hand riskerar något straff eller om det bara handlar om en bojkott från Irans frisörer.

news.yahoo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen