App från Philips mäter din puls

iPad / Appar

Den här appen från Philips fungerar bara på iPad 2 då den använder sig av paddans kamera. Det appen gör är att den läser av din puls och dina andningsvärden, bara genom att "titta" på dig.

Du slipper alltså spänna fast något obekvämt runt armen utan det räcker med att du sitter framför din iPad 2 med ansiktet riktat mot den, helt still i några sekunder, sen är det klart. Appen läser av ditt ansikte och letar efter färgförändringar i ansiktet och räknar sedan ut dina hjärtslag. För att mäta andningen filmar kameran hur din bröstkorg och dina axlar rör sig och räknar därefter ut din andning. Låter flummigt men ska tydligen fungera.

Dina värden kan du sedan självklart dela via Facebook och Twitter eller maila iväg till din doktor. Appen heter "Vital Signs", kostar sju kronor och hittas här.

via Gizmodo www.vitalsignscamera.com +

Stor-Stig är nu på plats

Video / Kul

I söndags började frakten av en stor The Stig-staty från Storbritannien. Den tio meter höga kopian av den fjärde medlemmen i Top Gear-gänget har nu nått sin slutdestination som är staden Warszawa i Polen.

Statyn som tog tre skulptörer två månader att bygga har ett skal i glasfiber och en stomme av aluminium och sägs väga omkring 300 kilo.

Stor-Stig är framtagen som en reklampelare för BBCs nya globala kanal BBC Brit.
"Erecting a giant Stig in Warsaw is a fitting way to launch our new global brand BBC Brit. The channel will be the exclusive home of brand new Top Gear, the world’s most popular shows. For the very first time from launch, BBC Brit will bring Polish viewers closer to the action than ever before, with premiere episodes airing on the channel the same day as the UK."

www.carscoops.com +

Släpps nästa expansion till StarCraft 2 i sommar?

Spel / PC

Det är många som väntar på den kommande StarCraft 2-expansionen Legacy of the Void och nu verkar det som om spelet kan anlända redan i sommar. Det är en insiderkälla hos Blizzard som meddelar att expansionen redan är färdig och att det är sannolikt att den anländer under andra kvartalet i år. Dock ska Blizzard ännu inte ha satt något releasedatum.

Legace of the Void kommer att avhandla berättelsen om den högteknologiska rasen Protoss och kompletterar spelets tidigare kampanjer för Zerg och Humans.

www.ign.com +

Gör animerade giffar av videoklipp på Imgur

Webb / Tjänster

Bilddelningstjänsten Imgur lanserar nu en ny funktion som gör om videoklipp från till exempel YouTube till animerade giffar som man kan använda på webbsajter, bloggar, sociala medier och annat.

För att skapa en animerad gif letar man bara upp ett lämpligt videoklipp, klistrar in adressen till detta i ett textfält, väljer eventuellt start- och stopptid och sedan genereras giffen. Den lagras tyvärr i Imgurs egna .gifv-format som inte är helt ultimat då det finns dåligt stöd för detta i mobiler och även på andra ställen på webben.

Nedan hittas den giffen jag själv precis genererade.


via Imgur Blog imgur.com +

Ko-konst med hjälp av drönare

Video / Kul

I dag är det fredag och då ska man le! Glöm inte det.

Läckta specifikationer på kommande Olympus-kamera

Foto / Olympus

Nästa månad så kommer Olympus att släppa en ny kamera men redan nu så har det dykt upp läckta specifikationer på den kommande kameran. Enligt ryktet så kommer den att heta Olympus OM-D E-M5 II och dessa är specifikationerna det nu ryktas om:

Magnesium alloy body
Dust and water resistant
16MP sensor
40MP Hi-Res composite from 8 shots at 0.5 pixel step
TruePic VII image processing engine
5-axis stabilization on sensor (up to 5-stops correction)
1080p at 60p or 24p
Up to 77Mbps bit rate video
1.04-million dot Vari-angle LCD
Built-in WiFi w/ smartphone control

En av de mest intressanta sakerna är troligen att den har en sensor som kan flyttas en aning så att kameran kan ta flera bilder och lägga ihop dessa för en högre upplösning, perfekt för produktfoto.

Den femte februari är datumet som kameran troligen presenteras på.

www.photographybay.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen