iPad-appen till iZettle släppt

iPad / Appar

Förra veckan så lämnade betalningstillbehöret iZettle sin beta-fas och i samband med det så meddelade man att man inom kort skulle släppa en iZettle-app till iPad. Sen tidigare finns den till iPhone men nu är även iPad-versionen släppt.

Även iPad-versionen gör det enkelt att ta betalt via den externa kortläsaren men i och med att iPad har lite större skärm än en iPhone så har man lyckats trycka in lite fler grejer som saknas i iPhone-versionen. Man kan till exempel lägga upp och prissätta ett helt produktbibliotek så när någon köper något så klickar man bara på den produktikonen och slipper med andra ord att skriva in beloppet manuellt i appen.

iZettle fungerar i dagsläget med VISA- samt MasterCard-kort och avgiften är 1,50 kronor plus 2,75% av transaktions-beloppet.

itunes.apple.com +

Ärlig trailer för GTA V Online

Spel / Multiplattform

Igår publicerade vi våra spelintryck från GTA V för PC. Men vi snackade inte så mycket om onlineläget. Därför bjuder vi nu på den här ärliga trailern som visar precis hur det fungerar. Typ.

youtube.com +

AdFilter är en adblocker som visar bättre reklam

Webb / Verktyg

AdFilter är en webbläsarplugin som fungerar ungefär som en vanlig adblocker med det lilla undantaget att den inte tar bort reklamklipp på YouTube utan istället ersätter dessa med reklamklipp som den anser är bättre.

Huruvida en reklamfilm är bra eller inte är givetvis högst individuellt men AdFilter kommer hur som helst visa reklamfilmer som vunnit pris i den prestigefyllda reklamtävlingen D&D Awards, och det är även dem som tagit fram pluginen.

AdFilter finns som plugin/extension till webbläsarna Firefox samt Chrome och hittas gratis på länken nedan.

via TheNextWeb www.dandad.org +

Mixfader nu uppe på Kickstarter

Pryl / Mojänger

Tidigare i år skrev vi om en liten trådlös crossfader-enhet vid namn Mixfader som kan kopplas till din iPad. Nu har Mixfader dykt upp på Kickstarter och skaparna Edjing behöver din hjälp för att den lilla crossfadern ska bli verklighet. Gänget behöver samla in 50 000 euro innan 1 juli och om de lyckas få in kosingen kommer Mixfader att släppas till de som förbokat i november i år.

Är du väldigt sugen på en Mixfader så kan du förboka en via Kickstarter för 49 euro om du är riktigt snabb och lyckas norpa någon från den första satsen som släpps. Annars kommer de kosta 89 euro.

www.kickstarter.com +

Leica M Monochrom kan förstöra dina bilder

Foto / Övrigt

Om du har införskaffat en ny Leica M Monochrom och dessutom använder Photos eller Aparture för att redigera dina bilder ska du se upp. Det har nämligen kommit rapporter om problem när DNG-bilder importeras från kameran. I vissa fall har programmen kraschat och i andra har bilder som laddats in i biblioteket tidigare förstörts eller försvunnit helt. JPG-bilder ska dock fungera och problemen har främst uppkommit för de som använder OS X Yosemite 10.10.3 eller 10.10.4.

Leica är medvetna om problemet och meddelar sina kunder att de bör använda andra redigeringsprogram tills de har löst situationen.

www.kamerabild.se +

Rykte Läckt information om Microsoft Lumia 940 och 940 XL

Inte Lumia 940 eller 940 XL, utan Lumia 930.
Mobil / Microsoft

Microsoft har tidigare sagt att de inte tänker släppa någon ny flaggskeppslur förrän Windows 10 Mobile släpps, vilket förhoppningsvis sker innan årets slut. Nu har det läckt lite information som pekar på att Microsoft tänker släppa två nya telefoner vid namn Lumia 940 och Lumia 940 XL.

Som namnen avslöjar så är det två telefoner i två olika storlekar det handlar om. 940 kommer ha en displaystorlek på 5,2 tum och XL-versionen kommer ha en 5,7 tum stor display. Upplösningen på båda kommer vara 2560 x 1440 pixlar, vilket i folkmun kallas för QHD eller Quad HD. Sedan kommer telefonerna ha 3GB ram, 32GB lagring, en kamera på baksidan med 20 megapixlars upplösning. Sedan kommer 940 ha ett batteri på 3 000 mAh och XL ett på 3 300 mAh.

Enligt Pocketnow kommer Lumia 940 XL köra den sexkärniga systemkretsen Snapdragon 808 från Qualcomm, så vi får se om även 940 kommer att köra samma systemkrets.

Telefonerna kommer, som sagt, troligtvis att släppas i samband med släppet av mobilversionen av Windows 10, vilket lär ske senare i år. Och vi lär få reda på mer om de kommande topptelefonerna ju närmare releasen vi kommer.

pocketnow.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen