m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
73.4°
+
Roger Åberg
0

Apple undersöker svällande batterier i iPhone 8 Plus

Verkar dock gälla väldigt få enheter

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

De senaste dagarna har det kommit in rapporter om att Apples iPhone 8 Plus-modell ska ha drabbats av svällande batterier vilket gjort telefonen obrukbar.

I dagsläget verkar det dock gälla väldigt få enheter och CNET skriver att man än så länge har hört talas om sex bekräftade fall av batterisvällning på iPhone 8 Plus och dessa ska ha skett i Japan, Taiwan, Grekland, Kanada och Kina.

Apple har bekräftat att man känner till de aktuella fallen och att man undersöker dessa.

Så snabbt går det att ladda iPhone 8

Alla metoder testade

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Om du har köpt en iPhone 8 eller kommer att köpa en iPhone X kan det vara lite intressant att se alla olika sätt som det går att ladda telefonen på. Lurarna stödjer ju inte bara en utan två "nya" sätt att ladda på.

Laddaren som följer med iPhone är på 5W och har alltid varit lite seg. Det är en riktigt gammal sanning att det går snabbare om man använder den laddare som följer med iPad (tidigare 10W, numera 12W) eller en kraftfull tredjepartsladdare.

Med iPhone 8 och X kommer som sagt två nya sätt att ladda. Dels supersnabbt med en Macbook-laddare eller långsamt med en trådlös laddare. Vi börjar med den trådlösa varianten. Den är i dag på 5W oavsett om laddaren som i det här testet är på 7,5W och är därmed lika långsamt som om man använder laddaren som följer med iPhone. Att Apple skeppar sin telefon med en så seg trådad laddare är pinsamt faktiskt. Hur som helst så kommer Apple att uppdatera stödet för trådlös laddning via mjukvara "inom kort" och då kommer man ha stöd för 7W. Det kommer alltså att gå snabbare med en bra trådlös laddare än den trådade som följer med.

Lite snabbare är det om man kopplar in sin telefon med USB-A till lightning-kabel till en dator, i det här fallet en iMac. Om man istället använder en USB-C till lightning-kabel går det betydligt snabbare, faktiskt lika snabbt som den där 12W-laddaren som följer med iPad. Om man har en USB-C-kabel är det alltså smartare att stoppa in telefonen till en iMac än till den medföljande laddaren.

Men snabbast är det om man med USB-C kopplar in sin telefon till en Macbook-laddare. Att köpa en extra sån bara för att kunna ladda sin telefon snabbare är idioti, men har man ändå en Macbook kan det vara värt att köpa sladden i alla fall. Värt att nämna är att vissa andra laddare fungerar för att få mer tjong. Också värt att nämna är att skillnaden mellan detta sätt och iPad-laddaren är minimal, köp alltså en iPad-laddare för 199 spänn och var lycklig.

Hemma har jag en kraftfull USB-hub från Kjell.com som kostar 300 spänn. Den ger tillräckligt kraftfull laddning för att ladda både telefoner, iPads och i nödfall även datorer. Dessutom sex åt gången. Det är nog det absolut enklaste sättet att uppgradera hastigheten faktiskt.

Apple släpper reklamfilm för sitt porträttläge

Falsk marknadsföring?

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Apple har släppt en ny reklamfilm för porträttläget på nya iPhone 8 Plus (och kommande iPhone X). Jag kan tycka att det är ok att förstärka och förtydliga i reklamfilmer, men det här är mest falsk marknadsföring. Dels funkar ju inte funktionen alls i videoläget, dels blir det inte alls lika bra som man antyder att det ska göra i filmen.

Vad tycker ni?

MKBHD recenserar Apple iPhone 8

Bra lur, men mer värt att vänta på X

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

MKBHD har släppt en ny video och den här gången pratar han om nya iPhone 8 och varför det är en riktigt bra telefon, men att den inte kan rekommenderas att köpa då X släpps om en månad.

Nu funkar Google Drive med Filer i iOS 11

Yay!

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Filer är en ny app i iOS 11 som gör att det är enkelt att jobba med filerna på sin enhet och i iCloud, men även andra tjänster som Dropbox. Nu sällar sig Google Drive till den här skaran av tjänster, så använder du Google Drive är det dags att uppdatera sin app på din iOS-enhet och köra loss.

Frantzén får tre Michelinstjärnor
Första svenska restaurangen som får det 
238kg
+
Bobby Green
Robyn släpper ny musik i år
Exakt när är dock oklart 
272kg
+
Bobby Green
Drake ger bort stålar och glädje
I nya videon 
200kg
+
Roger Åberg
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
103.9°
+
Roger Åberg
0