m

Nu kan du få sångtexterna ur högtalaren

Roligt AR-experiment

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Mjukvara

iOS 11 och dess ARKit har gjort att många har börjat leka med AR. En av dessa är Plan8 som gillar att blanda musik och teknik. Här ovan kan ni se hur det fungerar. I appen, som heter AR Lyrics men tyvärr inte finns tillgänglig i AppStore, ser man helt enkelt låttexterna flyga ut ur högtalaren. Låttexterna hittas i en databas online så det borde i teorin fungera med all musik som har texter online.

Följ Plan 8 på Twitter om du vill veta när appen släpps.

Nya iPhones blir bättre på positionering

iPhone X och iPhone 8 får stöd för Galileo-systemet

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

iDB rapporterar att Apples senaste iPhone-modeller, iPhone X, iPhone 8 samt iPhone 8 Plus, har fått stöd för det europeiska positioneringssystemet Galileo som drog igång i slutet av förra året. Det innebär att de senaste iPhone-modellerna har stöd för fyra av världens sex satellit-baserade positioneringssystem och att telefonen förhoppningsvis blir ännu bättre på att veta var den är.

iPhone har sedan tidigare stöd för det amerikanska positioneringssystemet GPS (Global Positioning System) och när iPhone 4S lanserades fick telefonerna även stöd för ryska GLONASS (Global Navigation Satellite System). iPhone 7 och senare modeller fick även stöd för japanska QZSS (Quasi Zenith Satellite System) vilket är ett positioneringssystem som baseras på GPS och enbart är tillgängligt i Japan.

Apple Watch 3 som presenterades samtidigt som de senaste iPhone-modellerna har stöd för GPS och GLONASS men inte för Galileo.

Det lär bli svårt att få tag på en iPhone X

Tillgången lägre än efterfrågan

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

När stora företag ska få ut produkter med tekniker som aldrig har producerats i stora upplagor blir det förseningar. Det, tillsammans med att det lär bli rusning efter iPhone X gör att det kommer att bli svårt att få tag på telefonen. Det visste vi redan innan.

Nu kommer rykten om att vissa delar, främst de som har med Face ID att göra, inte riktigt har kunnat tillverkats i de upplagor som efterfrågan kräver. Vi pratar ju miljoner och åter miljoner enheter.

Så tillgången kommer med all säkerhet inte nå upp till efterfrågan på ett tag, var så säker.

JerryRigEverything plockar isär iPhone 8

För att undersöka vattentätheten

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

JerryRigEverything fortsätter med sina iPhone 8-videor och den här gången undersöker han hur telefonen ser ut på insidan och vad Apple har gjort för att göra telefonen vattentålig.

Sprakande ljud i en del iPhone 8

Går förhoppningsvis att fixa med mjukvara

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Apple har bekräftat att man har upptäckt en del iPhone 8 och iPhone 8 Plus där telefonens högtalare sprakar under vissa samtal och FaceTime-konversationer. Problemet har tidigare uppmärksammats på Reddit och i diverse andra iPhone-forum.

Det verkar inte vara alla samtal som påverkas av det sprakande ljudet och det verkar inte heller ha något samband med vilken operatör man eventuellt har. Det finns inga uppgifter om vad som orsakar det sprakande ljudet i telefonen för tillfället.

Apple är som sagt medvetna om problemet och en talesperson från Apple uppger att man hoppas fixa det med en kommande mjukvaruuppdatering till telefonen:
"We are aware of the issue which is affecting customers in a small number of cases. Our team is at work on a fix, which will be included in an upcoming software release."
I klippet nedan kan ni eventuellt höra hur sprakandet låter men ni behöver antagligen ha på er hörlurar och ha hyfsat hög volym för att kunna höra det.

Bre olivolja på mackan
Nytt från Zeta 
185kg
+
Bobby Green
Nu kan du köpa Adidas Archive M1
Den sköna retroklockan 
101kg
+
Bobby Green
Metallica fick Polarpriset 2018
Jämförs med Wagner och Tjajkovskij 
196kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
102.9°
+
Roger Åberg
0