m

Det kostar 850 kronor att byta ut iPhone 8:s glasbaksida

Om man har Apple Care+

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Att det har blivit allt dyrare att reparera mobiltelefoner har antagligen de flesta reflekterat över de senaste åren. Nu rapporterar AppleInsider att det kommer att kosta 99 dollar för att laga glasbaksidan som finns på iPhone 8 och iPhone 8 Plus om man har Apples garantiprogram AppleCare+.

Det innebär att det i Sverige kommer att kosta 849 kronor att laga telefonens baksida medan man kan få skärmen lagad för 249 kronor om man har garanti via AppleCare+ kvar. Skulle man inte ha garanti via AppleCare+ så kommer det att kosta cirka 3800 kronor att laga glasbaksidan på iPhone 8 och 4300 kronor att laga baksidan på iPhone 8 Plus.

AppleCare-garantin förlänger supporten för iPhones i upp till två år och man har även rätt att byta ut trasig skärm två gånger till ett subventionerat pris. Garantin kan även användas för att få reducerat pris på andra reparationer.

Apple verkar bumpa upp batterikapaciteten i X

Imponerande med tanke på storleken

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Apple iPhone 8 Plus har ett ordentligt batteri på 2691mAh, men det betydligt mindre syskonet iPhone 8 har endast 1821mAh. Det har spekulerats kring batterikapaciteten på batteriet i iPhone X och med tanke på att det endast är en marginell storleksskillnad på X och 8 så har vi trott att batterikapaciteten skulle ligga närmare 8 än 8 Plus. Så verkar fallet inte vara.

Enligt TENAA, Kinas motsvarighet till Post- och telestyrelsen, kommer iPhone X utrustas med ett batteri med högre kapacitet än 8 Plus, mer specifikt 2716mAh. Troligtvis har Apple petat in mer batteri i enheten på grund av nya TrueDepth-kameran och den stora OLED-panelen på 5,8 tum.

Batteritest av iPhone 8 Plus

Testas mot Galaxy S8 Plus, Note8 och iPhone 7 Plus

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

I det här klippet så testar YouTube-användaren XEETECHCARE batteriet på iPhones 8 Plus.

Telefonens batteri testas mot dess föregångare iPhone 7 Plus samt konkurrenterna Galaxy S8 Plus samt Note8 från Samsung. iPhone 8 Plus batteri står sig bra mot batteritiden i iPhone 7 Plus men mot Galaxy S8 och Note8 har den inte mycket att hämta i det här testet.

Kamerorna i iPhone 7 Plus och iPhone 8 Plus jämförda

I ett megalångt test

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Undrar du hur stora skillnader det är mellan kameran i en iPhone 7 Plus och kameran i en iPhone 8 Plus så går YouTube-användaren Chris Pirillo igenom det i det här rätt så långa klippet.

I klippet går Pirillo igenom en lång rad olika tester för att visa skillnaden på bildkvaliteten från respektive kamera.

  tack Joakim G

Silicon Valley-gänget reagerar på iPhone X-presentationen

Klart rimlig reaktion

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Övrigt

Gänget från serien Silicon Valley satte sig ner för att kolla på presentationen av iPhone X. Reaktionen blev klart rimlig.

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja
Börjar samarbeta med Petters KÄK 
200kg
+
Bobby Green
Moppen från Dum & dummare är till salu!
Den skulle ju vara kul att ha 
170kg
+
Bobby Green
Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!
Ät eller drick en semla eller fem 
126kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
102.9°
+
Roger Åberg
0