Flashlösning för iPhone slutsåld

iPhone / Mjukvara

Skyfire för iOS är en lite speciell webbläsare som dök upp på App Store igår, den har nämligen en inbyggd workaround för flashvideos. Lösningen är att när du hamnar på en sida som har en flashvideo så kodas denna om till html5 på Skyfires egna servrar och du får en ikon att klicka på för att se filmen ifråga.

Jag är inget stort fan av liknande ful-lösningar men tydligen är det väldigt många som är det. Appen blev nämligen så populär att det blev den mest sålda appen i USA direkt och nu är det till och med så att appen inte längre går att ladda ned.

Tydligen har Skyfires servrar blivit såpass belastade att de inte kan låta fler personer använda appen och därför har de dragit tillbaka den från App Store och kallar den "Sold Out".

De håller tydligen på att införskaffa fler servrar men vet inte när appen kan bli tillgänglig igen.

Detta är första gången jag har hört talas om att en app har blivit slutsåld.

via Engadget www.skyfire.com +

Vi har testat Playstation VR

Foto: Fenjima
Spel / Sony

Tidigare idag besökte vi Sonys popup-lounge i Kungsträdgården i Stockholm för att testa Playstation VR och det känns som att VR-headsetet är ett måste när det släpps nästa år. Det vi fick testa var ytterligare en del i London Heist där vi åkte i en bil på en motorväg och hade ett gäng arga ryssar som vi var tvungna att skjuta ner med en uzi. Under spelets gång användes Move-kontrollerna för att styra händerna och det gick att öppna handskfacket, lyfta diverse dryckeskärl och pilla på radion. Efter att ryssen börjat anfalla bilen så får plockade jag upp uzin och börja skjuta på allt som rörde sig.

För det första så kändes det väldigt naturligt att skjuta på fienden då man håller Move-kontrollen som om det vore ett vapen kontrollen var väldigt responsiv när jag siktade runt och kunde enkelt pricka både huvuden på fiender samt bilarnas och motorcyklarnas däck. Något som jag verkligen gillade var att ladda om vapnet. När skotten i vapnet tog slut så plockade jag upp ett nytt magasin från handskfacket och sedan stoppade in det i vapnet och fortsatte att skjuta på fienderna. Extremt enkelt och intuitivt.

Playstation VR får för tillfället två tummar upp. Det är en riktigt trevlig upplevelse då det för det första är ett bekvämt headset att ha på sig, sedan är det enkelt att använda och Move-kontrollerna har låg responstid. Upplösningen i Playstation VR kanske ligger kanske lite på den låga sidan, men så fort man kommer in i spelet så slutar man tänka på pixlarna.

En av de större fördelarna med Playstation VR är också att du endast behöver ett PS4 och headsetet samt ett par Move-kontroller, sedan är det bara att börja spela. Vill du spela spel på Oculus Rift, HTC Vive eller något annat VR-headset som kräver en kraftfull dator så kan det leda till att du måste pröjsa för nytt grafikkort eller processor.

Playstation VR kommer att släppas under första kvartalet 2016 och Sony har för tillfället inte berättat vad enheten kommer kosta, men enligt ryktet så kommer PS VR kosta ungefär lika mycket som ett PS4.

Om du själv vill testa Playstation VR, vilket jag tycker du borde göra, och befinner dig i Stockholmstrakten så kan du besöka Sonys popup-lounge som har dessa öppettider:
Fredag 27 november, 12:00 – 18:00 : PlayStation VR
Lördag 28 november, 11:00 – 18:00 : PlayStation VR

Nedan kan ni se en extremt dramatiskt video från dagens äventyr.

youtube.com +

Ny sajt startad för unga nordiska naturfotografer

Foto / Fotografer

Young Nordic Nature Photographers är en ny webbsajt som ska lyfta fram unga nordiska naturfotografer och just nu finns 20 fotografer i åldrarna 13-23 år listade.

Initiativet kommer från Jonathan Stenvall, som själv går sista året på gymnasiet och läser fotografi, och han menar att sajten ska fungera som en community för fotograferna. Så här säger han i en artikel från Kamera & Bild:

– Syftet är att uppmärksamma unga talanger inom naturfotografin men också att uppmuntra flera unga till att fotografera natur. Genom vår hemsida y-nnp.com delar vi med oss av bilder, fototips och reseberättelser, förklarar Jonathan Stenvall.

via Kamera & Bild y-nnp.com +

Dead or Alive Xtreme 3 är för sexistiskt för Europa och USA

Spel / Sony

Spelet Dead or Alive Xtreme 3 som innehåller lättklädda tjejer som spelar volleyboll kommer inte att släppas i Europa och USA. Anledningen är att utvecklarna tror att reaktionerna mot spelet kommer att vara starka och att det kommer att kallas sexistiskt.

Facebook försöker utvecklarna att förklara sitt beslut vilket inte tas emot positivt av alla följare.

Spelet kommer att släppas till PS4 och Playstation Vita i Japan och inga release utanför landet är inplanera just nu.

www.engadget.com +

CMORE bjussar på första avsnittet av This is England '90

Film / Övrigt

Nästa vecka har den sista säsongen av Shane Meadows svit om brittisk arbetarklassungdom "This is England" premiär på CMORE och inför det så bjuder CMORE på första delen i den avslutande säsongen "This is England '90".

This is England drog igång 2006 med en långfilm vilken följdes av tv-serien med de tre miniserierna "This is England ’86", "This is England ’88" samt alltså nu "This is England ’90" som drar igång på CMORE på tisdag den 1:a december.

Den avslutande miniserien består av fyra delar och filmen samt de tidigare två miniserierna går även de att streama från CMORE. Ni kan kolla in första avsnittet av "This is England '90" här nedan eller så kan ni hoppa bort till YouTube och kolla in det där.

en.wikipedia.org +

Torquing Group Ltd berättar vad som hände med Zano

Pryl / Drönare

För några dagar sedan blev det känt att Torquing Group LTD lägger ner Zano-projektet, vilket gjorde en hel del backare rätt ledsna. Företaget lovade att berätta vad som har hänt med de 3,5 miljoner som gänget fick efter den rätt lyckade Kickstartern som avslutades för ett år sedan, och nu har de lagt upp anledningen på Kickstarter-sidan.

Enligt Torquing gick det tydligen åt lite väl mycket kosing när de skulle börja massproducera Zano, vilket tillsammans med förseningar och lite andra extra kostnader gjorde att företaget till sist drog i nödbromsen.

We would like to make a sincere apology for the understandable disappointment felt by all of those that have supported the project.

Nedan kan ni se ett tårtdiagram som visar hur pengarna fördelades.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen