iPhone-styrd ölkanon

iPhone / Hårdvara

Här har en extremt kreativ människa knåpat ihop en egen ölskjutarkanon som avfyras med iPhonen. Vad mer kan man önska sig?

Appen i telefonen släpper ner en öl från en minikyl till själva kanondelen. Sen trycker man på "Fire!" och tre sekunder senare har man en kall öl i sin hand. Eller någon annan valfri dryck.

Sommar och en sån här maskin i var mans hem så blir jag lite lyckligare.

thenextweb.com +

Nu kan du söka på sfärvideor på Youtube

Webb / YouTube

360-videor, eller sfärvideor, har funnits på Youtube ett tag nu, men nu är det betydligt lättare att hitta dem på videosajten. Det enda du behöver göra är att söka på någonting, klicka på Filter och sedan välja 360° under Egenskaper. Sedan kommer samtliga videor i sökfältet vara fullt av sfärvideor.

Ovan ser ni ett exempel på en sfärvideo ni kan hitta om ni använder sökfiltret.

www.youtube.com +

Nu kan du inte skicka Facebookmeddelanden från Skype

Webb / Facebook

Facebook presenterade för ett par veckor sedan lite förändringar för hur företaget tillåter integration med andra plattformar. En förändring som bland annat innebär att flera Facebookfunktioner sedan en vecka tillbaka försvunnit från Skype.

Det gäller möjligheten att skicka Facebookmeddelanden, att se ditt Facebooknyhetsflöde i Skype Home, att publicera statusuppdateringar inifrån Skype samt att logga in med Facebook i äldre versioner av Skypeklienten.

För den som gillade integrationen plattformarna emellan går det dock fortfarande att hitta Facebookkompisar via Skype om de har ett Skypekonto. Skype har också adderat en ny sökfunktion just för det här via Skype Home för att göra det lättare för användare att hitta sina vänner.

Är Facebookmeddelanden och statusuppdateringar inifrån Skype något ni kommer att sakna?

microsoft-news.com +

Fallande val ställer till oreda i GTA V

Spel / Multiplattform

Vad skulle hända om det började ramla ner valar från himlen? Svårt att säga. Folk skulle onekligen bli skadade om det skedde i tätbefolkade områden. I den här videon får vi i alla fall se hur invånarna i GTA V reagerar.

Filmen är skapad med Script Hook, ett verktyg som låter användare skapa olika moddar till spelet. Bland annat finns det en video (se den nedan) som visar hur du kan uppleva GTA V i form av olika djur.

www.pcgamer.com +

Marvel-filmtittarens fem faser

Video / Övrigt

Animerat klipp från How It Should Have Ended där man visar de fem faserna man går igenom när man skall se, och ser, en ny Marvel-film.

Google ber om ursäkt för kissande Androidmaskot i Maps

Webb / Google

Förra vecka upptäcktes det att en Androidmaskot kissade på en Apple-logga strax söder om Pakistans huvudstad i Google Maps. Detta blev rätt uppmärksammat och rättades till illa kvickt av Google. I en intervju med Washington Post säger Googles talesman Mara Harris detta:

We’re sorry for this inappropriate user-created content; we’re working to remove it quickly. We also learn from these issues, and we’re constantly improving how we detect, prevent, and handle bad edits.

Skurken i detta drama var användaren nitricboy som med Google Map Maker skapade den kissande maskoten med ett gäng olika byggdelar.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen