master
master

Får iPhone 5 en oled-skärm?

iPhone / Övrigt

Apple chockade telefonvärlden en aning när de släppte iPhone 4 då skärmens upplösning var i en helt ny nivå. Även betraktningsvinkel och färger är bra men självklart kan det bli bra mycket bättre.

Det finns ett flertalet patent som visar på att Apple tittar på hur de kan implementera oled-paneler. Frågan är bara när vi får se en oled i en iPhone, upplösningen är för tillfället lite av ett problem men har vi tur så kanske det blir en oled i sommarens iPhone.

via Crunchgear www.patentlyapple.com +

Moleskine lanserar anteckningsbok som kopplas till Creative Cloud

Mobil / Hårdvara

Företaget Moleskine tillverkar anteckningsböcker av alla de slag för de personer som fortfarande gillar att kladda ned sina tankar analogt. Men numera så måste även de som gillar analogt då och då vända sig till den digitala världen och därför så har Moleskine släppt en ny produkt för dessa.

Den nya anteckningsboken Moleskine Smart Notebook är framtagen i samarbete med Adobe och kommer tillsammans med en app till din telefon. Boken i sig är inte så speciell utan det är en vanlig anteckningsbok fast med några små prickar i varje hörn på sidorna. När du sedan har skissat något kul i boken så använder du appen för att fotografera av sidan och appen använder då prickarna för att sedan kunna konvertera din skiss till vektorer. Dessa laddas sedan upp till Adobe Creative Cloud så att du kan jobba vidare med skissen i datorn vid ett senare tillfälle.

Sist men inte minst så avslutar vi denna lilla text med ett lite kul citat från Moleskines VD som meddelar att de säljer mer i sina butiker som ligger nära en Apple Store. Detta kanske dock inte är helt oväntat då de flesta grafiker med mera använder Mac och det är exakt samma målgrupp som Moleskine riktar sig mot.

”Interestingly, we find that we do better whenever we are closest to an Apple retail store.”

www.moleskine.com +

Riot ändrar avstängningsregler i League of Legends

Spel / PC

League of Legends är ett av de spel som har stora problem med dåligt uppförande. Samtidigt är utvecklarna Riot Games väldigt proaktiva med avstängningar för de som inte kan sköta sig. Nu gör de också om sina avstängningsregler för att skapa ett mer dynamiskt flöde som både ser till att de som inte bör få spela inte kan göra det och att de som visar att de kan ändra sin attityd kan få en andra chans.

Den tidigare avstängningsformen "permaban" delas nu upp i två nya kategorier: fixed och indefinite. Fixed innebär att användaren först stängs av i en bestämd period (maximalt en säsong) och när avstängningsperioden går ut genomgår användaren en utvärdering för att se om dennes konto ska öppnas upp eller inte. Indefinite däremot är som namnet antyder icke tidsbestämt. Avstängningen gäller minst en säsong och användaren måste sedan tydligt visa att hen kan uppvisa gott uppförande för att få lov att spela igen. Kraven kommer här att vara väldigt höga och det finns redan några personer som betett sig så illa att de med största sannolikhet aldrig mer kommer att få spela, varken på sina avstängda konton eller nystartade.

Samtidigt försöker Riot att uppmuntra bra beteende genom att belöna "snälla" spelare som är helt rena från anmälningar med "influence points".

Mer om hur reglerna funkar kan i läsa på lolesports.com.

www.mcvuk.com +

Intel ska släppa SSDs med 3D NAND under nästa år

PC / Hårdvara

Under en webcast igår så avslöjade Intel att de kommer att släppa SSDs med 3D NAND under andra halvan av nästa år. Det 3D NAND som ska användas har utvecklats i samarbete med Micron och använder 32 lager för att ge 256 Gb lagring i ett MLC-chip. Används tre bitar per cell så får man istället 384 Gb.

Enligt Intel så ska detta göra det möjligt att tillverka 10 TB SSDs under de kommande åren och man kan lagra 1 TB i en mobil formfaktor som är endast 2 mm tjock. Det verkar dock som att Intel själva kommer tillverka 3D NAND utan kommer bara göra det om det är rimligt kostnadsmässigt.

Ett demo med en prototyp visades upp men Intel verkar inte ha bestämt sig vilket marknadssegment som produkter först ska släppas i. Företag och PC-entusiaster ligger dock högt på listan.

techreport.com +

Xiaomi tror de kan sälja mer än Apple och Samsung inom tio år

Mobil / Business

Den kinesiska mobiltelefonstillverkaren Xiaomi växer så det knakar och trots sin korta tid på marknaden (tre år) så är de numera både välkända samt säljer mängder med mobiler. De säljer faktiskt så pass många mobiltelefoner att de för några veckor sedan gick om LG och intog tredjeplatsen vad gäller världens smartphone-försäljning.

De senaste siffrorna visar att Xiaomi sålde cirka 18 miljoner smartphones det tredje kvartalet i år medan LG ”endast” sålde 16,8 miljoner smartphones. På andraplats hittar vi Apple med 39,3 miljoner sålda enheter och på förstaplats har vi Samsung som sålt 79,2 miljoner smartphones.

Det är förstås väldigt starkt gjort av Xiaomi som förra året endast sålde 5 miljoner enheter under samma period men tydligen så har företaget bra mycket högre mål. På en konferens i Kina så säger nämligen Xiaomis grundare Lei Jun att de inom fem till tio år mycket väl har chansen att bli störst genom att sälja mer än både Samsung och Apple.

9to5mac.com +

Teasertrailer för Jurassic World

Film / Trailer

Nästa år är det hela 22 år sedan filmen Jurassic Park kom ut. Och det firas med ytterligare en film - Jurassic World. Här har vi en första teasertrailer för filmen som har premiär den 12 juni 2015.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen