iOS/Android Angry Birds drar till rymden

iPhone / Spel

Rovio har utannonserat sitt nästa steg i Angry Birds-världen och det verkar som om man nu lämnar den, våran värld det vill säga, för att jaga... rymdgrisar?

Den 22 mars kommer Angry Birds Space att släppas och förmodligen har man packat in slangbellan i raketen för säkerhets skull.

NASA och National Geographic skall visst vara inblandade på något sätt vilket både är intressant och en smula förvånande.

www.engadget.com +

iOS/Android TimeCube ruckar på tiden

iPhone / Spel

TimeCube: För att rädda en kub undan döden äger du förmågan att snabba upp eller sakta ner tiden i spelet med höger eller vänster tumme. Detta utan att kubens hastighet genom banorna påverkas. När du manipulerar tiden rör sig också hindren fortare/saktare vilket leder till att kuben förhoppningsvis kan smita förbi hindren med kubformen intakt. HappyCube. Fast inte så länge. De 24 banorna är allt annat än kubvänliga och är riktigt tuffa. [iOS (gratis)] [Android (gratis)]

youtube.com +

Ny trailer för Shadow of Mordor Lord of The Hunt

Spel / Multiplattform

Det har släppts en ny trailer för det kommande tillägget Shadow of Mordor Lord of The Hunt. Brutalt som det ska vara när det kommer till händelser i Middle-earth.

youtube.com +

NASA gillar Comic Sans

Vetenskap / Rymden

NASA har en väldigt fin grafisk profil men en sak kanske överraskar en del - den innehåller Comic Sans. Det numera klassiska typsnittet är lite älskad och väldigt hatad men fyller sin funktion ibland, bland annat om man ska förklara rymden för barn.

Det tycker i alla fall NASA i sin grafiska profil där vi även får reda på hur man ska använda den fantastiska logotypen.

www.fastcodesign.com +

Shigeru Miyamoto pratar spel

Spel / Nintendo

Shigeru Miyamoto och Bill Trinnen verkar vara ute på en turné bland olika DuTubare. Igår skrev vi om att de varit hos Rosanna Pansino och nu har de varit hos iJustine. I den här högintressanta intervjun pratar Miyamoto bland annat om Mario Maker, nya Zelda till Wii U och det nya Star Fox-spelet som är under utveckling.

Väl värt att spana in om man som mig älskar Nintendo.

www.youtube.com +

Förstå Sagan om ringen på fyra minuter

Video / Intressant

Det finns mängder av karaktärer i Sagan om ringen men vilka är de och hur hänger de ihop? Det försöker den här filmen förklara på fyra minuter, lyckas de tycker du?

www.reddit.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen