iOS/Android Nya svenska spel på App Store/Market

iPhone / Spel

Vi kör en batch till på tre svenska spel som släppts nyligen. Det kommer mera i morgon!

Falling Monk

Utvecklat av: Yakpot.com
Falling Monk är ett kul och gratis spel för iPhone där du faller genom en oändlig bana. Undvik hinder som moln och isblock annars tar fallet slut. Din munk kan dock blåsa bort moln och kan även få en snålskjuts på någon av de olika power-ups som finns i banan. Jag upplevde "jaken" som extra fördelaktig.
Info: iPhone, gratis (YouTube)

Ghost

Utvecklat av: Starmind AB
Ghost är ett utmanande pusselspel där du skall klara en bana genom att använda dina spöken. Till exempel kan ditt första spöke ställa sig på en knapp så du med din nästa spelare kan komma ut genom den dörren. Videon nedan visar en av alla lösningar på de 36 banorna som finns, men den vill man ju inte kika på än, väl?
Info: Android, gratis (YouTube)

Quizkey

Utvecklat av: Respondify AB
Quizkey är ett frågesportsspel för iPhone med tusentals svenska bild-, kart- och textfrågor. Du kan spela själv eller mot andra (BT/Wifi). En rolig grej är att du, med ett konto, kan skapa egna frågor som folk får bedömma. Gillar dom frågan behålls den i frågeleken. Spelet laddar ner nya frågor en gång om dygnet.
Info: iPhone, 7kr

En expert svarar på frågor om rymden

Vetenskap / Rymden

Här är nytt avsnitt i Singularity Universitys serie "Ask an expert" och i det här avsnittet svarar Anousheh Ansari, den första muslimska kvinnan i rymden och även grundare av Ansari X Prize, på frågor om rymden.

Anousheh Ansari [wiki] spenderade några dagar på den internationella rymdstationen ISS i september 2006 vilket gjorde henne till den första muslimska kvinnan i rymden och även den första personen någonsin som finansierade en resa till ISS själv.

singularityhub.com +

Chrome 45 kommer att bli mindre resurskrävande

Webb / Verktyg

Google släppte i veckan version 44 av sin webbläsare Chrome där man automatiskt började blockera onödiga flashapplikationer för att spara resurserna och idag säger man att nästa version av Chrome, Chrome 45, ska kräva ännu mindre av datorns resurser.

Detta har man åstadkommit genom att bland annat bara se till att bara de senast använda tabbarna uppdateras om datorn börjar gå segt vilket frigör en del av datorns minneskapacitet. Google säger att Chrome 45 överlag kommer att kräva 10% mindre minne än vad webbläsaren gör nu och när man kör enskilda webappar som till exempel Gmail kan det handla om uppemot 25% lägre minnesförbrukning.

I klippet ovan kan ni kolla in skillnaden i minneförbrukningen i Gmail mellan Chrome 43 och Chrome 45. Google säger att Chrome 45 kommer att vara snällare mot datorns batteri och att den kan spara in upp till 15% av batteriet beroende på dator och operativsystem.

chrome.blogspot.se +

Star Wars-roboten BB-8 finns i två modeller

Pryl / Robotar

Igår skrev vi om en radiostyrd version av den nya Star Wars-roboten BB-8 som kommer att dyka upp i nästa Star Wars-film The Force Awakens som Disney tagit fram tillsammans med Sphero (se inlänkad artikel nedan) men det verkar även som om Disney tagit fram en lite billigare version av BB-8.

Den billigare versionen är dock inte radiostyrd men den kan rulla runt och är försedd med diverse ljud- och ljuseffekter. Den är 29 centimeter hög och drivs på fyra stycken AA-batterier och har alltså inget uppladdningsbart batteri som den dyrare modellen av BB-8.

Den kostar motsvarande cirka 400 kronor medan den dyrare modellen som vi skrev om igår kommer att kosta 1.600 kronor här i Sverige.

via TheForce www.disneystore.co.uk +

Ny trailer för Afro Samurai 2

Spel / Multiplattform

Ny trailer för Afro Samurai 2 där utvecklarna bakom spelet pratar lite om det.

Spelet släpps till Windows, Xbox One och PlayStation 4 om några veckor.

Digga The Slowpoke Song

Spel / Nintendo

Förra året släppte Nintendo en officiell Pokémon-låt om den långsamma Pokémonen Slowpoke. Den låten var då helt på japanska men nu har man släppt en officiell engelsk version av låten och den kan man gunga huvudet till genom att trycka på play-knappen ovan.

Texten till låten kan hittas via länken nedan och den japanska versionen kan hittas som bonusklipp nedan.

kotaku.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen