iOS/Android Nya svenska spel på App Store/Market

iPhone / Spel

Vi kör en batch till på tre svenska spel som släppts nyligen. Det kommer mera i morgon!

Falling Monk

Utvecklat av: Yakpot.com
Falling Monk är ett kul och gratis spel för iPhone där du faller genom en oändlig bana. Undvik hinder som moln och isblock annars tar fallet slut. Din munk kan dock blåsa bort moln och kan även få en snålskjuts på någon av de olika power-ups som finns i banan. Jag upplevde "jaken" som extra fördelaktig.
Info: iPhone, gratis (YouTube)

Ghost

Utvecklat av: Starmind AB
Ghost är ett utmanande pusselspel där du skall klara en bana genom att använda dina spöken. Till exempel kan ditt första spöke ställa sig på en knapp så du med din nästa spelare kan komma ut genom den dörren. Videon nedan visar en av alla lösningar på de 36 banorna som finns, men den vill man ju inte kika på än, väl?
Info: Android, gratis (YouTube)

Quizkey

Utvecklat av: Respondify AB
Quizkey är ett frågesportsspel för iPhone med tusentals svenska bild-, kart- och textfrågor. Du kan spela själv eller mot andra (BT/Wifi). En rolig grej är att du, med ett konto, kan skapa egna frågor som folk får bedömma. Gillar dom frågan behålls den i frågeleken. Spelet laddar ner nya frågor en gång om dygnet.
Info: iPhone, 7kr

Intressant läsning om Gamersgate

Spel / Övrigt

Borta på den svenska spelsajten KIT kan man läsa en rätt intressant artikel om Gamersgate. Denna svenska digitala spelbutik grundades under 2006 och har sedan dess lyckats skörda framgångar i skuggan av Steam. Men på senare tid har många lyckats förväxlat denna spelbutik med någonting helt annat vilket ställt till det lite för folket bakom tjänsten.

För tio år sedan var Theodore Bergqvist pionjär när han startade en sajt för digital försäljning av spel. Han döpte den till Gamersgate. Vad kunde gå fel?

Artikeln kan läsas i sin helhet via länken nedan.

kit.se +

FOX ger League of Extraordinary Gentlemen en ny chans

Film / Nyhet

2003 släpptes den rätt usla filmen The League som baserades på Alan Moore och Kevin O’Neills seriealbum League of Extraordinary Gentlemen. Tio år senare var det tal om att det skulle göras en tv-serie av källmaterialet men det blev aldrig något med det.

Nu verkar det som 20th Century Fox göra ett nytt försök att få till något vettigt av detta fantastiska källmaterial. Variety rapporterar nämligen att John Davis (The Blacklist) produktionsbolag, Davis Entertainment, håller på att försöka producera en ny League of Extraordinary Gentlemen-film.

Serietidningen utspelar sig i ett alternativt viktorianskt England, där allvarliga hot mot rikets säkerhet får regeringen att samla ihop Mina Murray, Allan Quatermain, Mister Hyde, Kapten Nemo och den Osynlige Mannen för att besegra hotet.

variety.com +

257 svenska reklamkampanjer fällda för sexism sedan 2009

Samhälle / Allmänt

Dagens Media har granska hur många reklamkampanjer som fällts av Reklamombudsmannen sedan denna startades 2009 och totalt är det 588 kampanjer som fällts på grund av att de till exempel varit könsdiskriminerande, vilseledande eller stötande i största allmänhet.

257 av de 588 fällda kampanjerna har fällts på grund av att de varit könsdiskriminerande vilket gör att nästan hälften av de fällande domarna har rört den typen av reklamkampanjer. Tele2 är den annonsör som fällts flest gånger sedan 2009 och Aftonbladet det mediet som fällts flest gånger för smygreklam.

Reklamombudsmannen (RO:s) startades 2009 efter ett initiativ från organisationen Sveriges Annonsörer och tanken är att det ska vara ett organ för självsanering inom reklambranschen. Under "Läs mer" hittas en interaktiv infografik som presenterar Dagens Medias granskning av RO:s anmälningar och fällningar.

www.dagensmedia.se +
Läs mer...

Reklamkampanj i Ryssland döljer olaglig reklam för poliser

Pryl / Mojänger

I Ryssland har det blivit olagligt att köpa in kött av olika slag från EU, vilket har satt käppar i hjulet för butiker i landet som livnär sig på sådant. Som Don Giulio som driver en italiensk delikatessbutik i Moskva till exempel. För att göra det känt för folk att det fortfarande finns kött att köpa i hans butik så han tagit fram en intressant reklamkampanj för att lyfta fram butiken.

Kampanjen går ut på att en affisch har placerats i staden, men för att inte få problem med det polisiära har det riggats en kamera ovanför affischen som läser av vilka som är framför den. Om det är vanliga människor som kan titta på affischen så ser den ut som vanligt. Ser kameran skymten av poliser så rullar affischen runt och en annan reklam visas.

I videon ovan så får ni se hur affischeringen fungerar.

gizmodo.com +

Screentendo gör Mario-banor av skrivbordet

Webb / Verktyg

Screentendo är ett tramsigt litet verktyg som förvandlar valfritt Windows-skrivbord till en Super Mario Bros.-bana.

When Screentendo is launched, a semi-transparent window appears which can be moved and resized over other application windows. After placing the Screentendo window over an area of the screen, clicking inside the window will cause the app to render a game level based on the content beneath it.

En detaljerad process om hur Screentendo fungerar kan man hitta via länken endan och om man själv vill leka med källkoden så kan man hitta den borta på GitHub.

aaronrandall.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen