Skydda din iPhone från en prickskytt

iPhone / Övrigt

Är man rädd om sin iPhone bör man kanske skaffa något skydd till den. Det finns hur många som helst och det finns verkligen något för alla. Jag vet verkligen inte hur jag ska bygga upp till det här. Någon har kommit på att man kan bepansra sin iPhone. Då menar jag verkligen skottsäkra den.

Det här skalet ska enligt utsago skydda din älskade iPhone mot en träff från monster-ammunitionen .50 kaliber, som brukar användas av prickskyttar när de ska stoppa fordon. Kanske är någon paranoid? Med skalet blir telefonen en veritabel tegelsten (pansarsten) med sina två extrakilon och ungefär en tum tjock pansarstål som skydd. Tyvärr är skärmen oskyddad, eftersom man gärna vill komma åt den på en touch-skärm.

Desigen går helt upp i rök, men den är i alla fall skyddad i en eldstrid.

gizmodo.com +

Mortal Online på Steam

Spel / PC

Den Malmöbaserade indiestudion Star Vault AB har jobbat på sitt MMO-spel Mortal Online i många, många år nu. Man har kunnat spela spelet på en rad olika sätt under dessa år men nu, efter en Steam Greenlight-process, finns nu spelet även på Steam.

Mortal Online är gratis att ladda ner men efter prövotiden är slut måste man betala spelets prenumerationsavgift som ligger på runt 14 euro i månaden.

  tack Sebastian store.steampowered.com +

Boeing har tagit patent på ubåtsdrönare

Pryl / Drönare

Flygplanstillverkaren Boeing har tagit patent på en drönarfarkost som både kan flyga och ta sig fram under vattnet.

Tanken är att man ska flyga drönaren till lämpligt vatten och där gör den sig av med vissa delar och börjar istället fungera som en miniubåt under vattnet. Där kan den spana och samla in data för att sedan ta sig tillbaka till ytan och beama upp den insamlade datan till ett fartyg eller annan datacentral.

Då det verkar handla om en maskin som måste förses med nya delar efter den har använts så antar jag att det inte är någon konsumentprodukt som Boeing har i sikte utan det är nog snarare så att man ser militären och liknande organisationer som potentiella kunder. Sen betyder det inte heller att detta är något som nödvändigtvis kommer att byggas bara för att Boeing har tagit patent på det.

www.psfk.com +

Tut i luren! Command & Conquer fyller 20

Spel / PC

I går var det 20 år sedan den allra första Command & Conquer-spelet släpptes till DOS. Kort efter släppet fick jag av en klasskamrat förklarat vad detta spel (som vi då refererade som Commando King Kong) och som en Dune 2- och Cannon Fodder-fantast lät beskrivningen helt fantastiskt.

Någon vecka senare fick jag till slut spela det och blev helt lamslagen av vad detta spel hade att erbjuda. Bortsett från den klockrena känslan spelet bjöd på när man byggde samt flyttade trupper så var det framförallt mellansekvenserna som slog mig och mina vänner med häpnad. Dessa kunde man se om och om igen, framförallt den med eldkastarbilen (Devil's Tongue).

Bortsett från den gedigna enspelarkampanjen så levererade detta spel även ett flerspelarläge som gav vänskapskretsen ett otal dagar, samt nätter, underhållning via nullmodem och sedan även via ett skakigt 10BASE2-nätverk.

Spelserien fortsatte sedan bjuda på en rad trevliga uppföljare, framförallt de första två Red Alert-spelen, men det är fortfarande det första spelet som sitter bäst kvar i mitt minne.

Om man nu känner att man behöver en snabb Command & Conquer-fix nu på direkten så kan man spela detta nu 20 år gamla spel direkt i webbläsaren via länken nedan.

www.adityaravishankar.com +

USA funderar på att införa sanktioner mot Kina och Ryssland

Webb / Övrigt

Flera källor inom den amerikanska regeringsadministrationen uppger för nyhetsbyrån Reuters att USA funderar på att införa sanktioner mot utländska personer och företag som de anser har hackat amerikanska företag i syfte att komma över företagshemligheter och liknande.

USA har drabbats av en mängd dataintrång de senaste åren som drabbat både privat och kommersiell sektor. I flera av de här fallen har USA pekat ut kinesiska intressen som ansvariga för dataintrången, något som Kina förnekar. Förutom Kina nämns även Ryssland som ett av de länder som gör dataintrång mot amerikanska intressen men man säger att personer och företag i länder förutom de två utpekade också kan drabbas av sanktioner.

Man påpekar dock att inget beslut än så länge är taget i frågan och med tanke på Kinas president kommer på besök till USA den här månaden kommer det sannolikt inte att ske före det. Vad för sanktioner utpekade privatpersoner och företag skulle kunna drabbas av framgår inte.

www.reuters.com +

Fractal - skojig konceptbil från Peugeot

Bil / Peugeot

Peugeot har delat med sig av sin senaste konceptbil Fractal som kan beskrivas som en coupé-halvkombi-cabriolet med ett utseende som ingen annan. Tyvärr får vi ingen teknisk fakta om kärran men det verkar röra sig om en hybrid eller kanske rentav en renodlad elbil.

Det vi ser här är renderingar men ett fysiskt exemplar kommer att finnas på plats på bilmässan i Frankfurt som öppnar inom kort.

www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen