Gör nästa superhjältefilm i iPhone med Lego

iPhone / Mjukvara

Lego är i grund och botten bara ashäftigt och ett bra kreativt verktyg. Det är inte konstigt att det finns en myriad olika skapelser inom olika konstformer som bygger på Lego. Nu har Lego släppt en liten smart app som hjälper dig, eller ungarna att skapa egna stop-motion filmer i Lego. Det finns enklare manus att iscensätta för att få igång inspirationen, lite roliga filter och musik för att sätta stämningen i filmen.

Appen finns tillgänglig gratis i app store.

mashable.com +

Demo för Pro Evolution Soccer 2016 nästa vecka

Spel / Multiplattform

Nästa vecka (den 13 augusti) kommer Konami släppa ett spelbart demo för Pro Evolution Soccer 2016 på PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 och Xbox One. I demot kommer man kunna spela som några landslag och klubblag dock är det för mig oklart exakt vilka det blir.

Själva spelet släpps till ovannämnda plattformar samt Windows den 15 september.

www.polygon.com +

Dot är smartklocka med punktskrift

Pryl / Klockor

Från Sydkorea kommer snart smartklockan Dot som ska vara världens första smartklocka med stöd för brailleskrift.

Klockan kan visa tid, meddelanden och även alarm efter det att den parats ihop med en smartphone via Bluetooth 4.0. Skärmen består av 24 stycken små pinnar som rör sig upp och ner och bildar ord i braille så att användaren kan läsa eböcker och annat direkt via klockan. Batteritiden uppges ligga på runt 10 timmar.

Dot är fortfarande under utveckling men man säger att man siktar på ett pris under 300 dollar vid lansering. Det kommer snart att gå att förbeställa klockan men man säger inget om när de börjar levereras.

fingerson.strikingly.com +

Gunjack är en rymdskjutare i VR

Spel / Mobilspel

Från Eve Online- och Eve Valkyrie-utvecklarna CCP kommer snart det här spelet som heter Gunjack och det ska handla om ett spel som utspelar sig i EVE-universumet där spelaren kommer att bli ansvarig för att manövrera ett rymdskepp genom galaxerna.

Gunjack är speciellt framtaget för att användas tillsammans med Samsungs VR-tillbehör Gear VR och man säger att det kommer att släppas i samband med att Samsung presenterar sin Gear VR-plattform officiellt utan att gå in på närmare när det skulle vara.

Vi återkommer nog med lite mer information om Gunjack när det blir tillgängligt fram igenom.

community.eveonline.com +

Här är första reklamfilmen för Moto G

Android / Motorola

För en vecka sedan presenterade Motorola den nya Moto G-modellen och här är den första reklamfilmen för den.

Man vill med den här reklamfilmen framför allt visa på att telefonens batteri räcker länge och det gör man genom att en snubbe ridande på kamel i öknen både försöker hitta hugg på "Tinder" och streamar musik från någon musiktjänst.

www.androidpolice.com +

Spoilers Max von Sydow har hoppat på Game of Thrones

Film / TV-serier

OBS! Den här artikeln innehåller lite spoilers, så om du inte har sett fjärde säsongen av Game of Thrones så bör du sluta läsa och titta på den.

Ian McShane är inte den enda nya skådisen som kommer dyka upp i den sjätte säsongen av Game of Thrones. Även den svenska skådespelaren Max von Sydow kommer medverka. Enligt Entertainmend Weekly kommer Sydow spela The Three-eyed Raven, som dök upp i slutet av det sista avsnittet av fjärde säsongen, och kommer hjälpa Bran Stark att hantera sina mystiska krafter. Detta betyder givetvis också att Bran Stark faktiskt kommer medverka i den sjätte säsongen efter att ha varit bänkad under säsongen som sändes i våras.

Hur som helst så spelas den sjätte säsongen av Game of Thrones in just nu och nästa vår kommer säsongen ha premiär på HBO.

www.ew.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen