Gör nästa superhjältefilm i iPhone med Lego

iPhone / Mjukvara

Lego är i grund och botten bara ashäftigt och ett bra kreativt verktyg. Det är inte konstigt att det finns en myriad olika skapelser inom olika konstformer som bygger på Lego. Nu har Lego släppt en liten smart app som hjälper dig, eller ungarna att skapa egna stop-motion filmer i Lego. Det finns enklare manus att iscensätta för att få igång inspirationen, lite roliga filter och musik för att sätta stämningen i filmen.

Appen finns tillgänglig gratis i app store.

mashable.com +

London i fokus i ny video för Assassin's Creed: Syndicate

Spel / Multiplattform

Releasen av Assassin's Creed: Syndicate närmar sig och i den här videon får vi njuta av ett London från 1868. Istället för att visa en massa smarta mord och actionfyllda scener har Ubisoft helt fokuserat på världen vi kommer att utforska.

Syndicate släpps den 23 oktober till Xbox One och Playstation 4 och 19 november till Windows PC.

www.playstationlifestyle.net +

Falska kundtjänster trollar på Facebook

Foto: Ehandel.se / Facebook
Webb / Facebook

Förra månaden så började någon i USA utge sig för att vara den amerikanska varuhuskedjan Targets kundtjänst [länk] och satte igång att trolla deras kunder rätt ordentligt och detta är något som nu har spridit sig till Sverige.

Det handlar om ett konto som nu kallar sig för "Unofficial: Kundtjänst" på Facebook som den senaste tiden har bytt ut sin profilbild så att faceookanvändare kunnat få för sig att kontot representerar bland annat McDonalds, ICA och Preem. "Kundtjänst" har besvarat företagens frågor på ett ofta ironiskt sätt och givet att många fortfarande tror att allt som står på internet är sant så har det lett till en del upprörda känslor bland de berörda företagens kunder.

Personligen tycker jag att det ofta varit rätt så roligt att läsa konversationerna men förstår givetvis att det inte har varit särskilt roligt för de de drabbade företagen och dess kunder. Ni kan se en exempelkonversation på bilden här.

  tack Magnus M via Ehandel.se www.facebook.com +

Hideo Kojima pratar med folk

Spel / Multiplattform

I går släppte Konami det här klippet där Metal Gear-pappan Hideo Kojima pratar med människor om hur mycket man älskar att spela eller jobba med Metal Gear-spelen. Mot slutet blir det dock mer lite mer emotionellt när Kojima träffar familjen av en nyligen bortgången Metal Gear-fantast.

www.konami.jp +

Roccat släpper lurarna Aluma

Pryl / Hörlurar

Är du sugen på ett par nya hörlurar som har samma design som Roccats andra produkter? Då kanske Aluma är någonting för dig. Aluma har ett hölje av aluminium och klara enligt Roccat av lite tuffare tag. Utöver det verkar lurarna vara ett par helt vanliga in ear-lurar med tre olika storlekar på pluggarna och har en mikrofon som gör att du kan använda Aluma som ett headset.

För tillfället skickas Roccat Aluma endast till Tyskland och Österrike och kostar 49 euro, men troligtvis kommer Aluma att dyka upp hos svenska återförsäljare inom kort. Ovan kan ni se en kort video där lurarna visas upp.

www.roccat-shop.org +

PlayStation 4 får ny systemmjukvara

Spel / Sony

För några veckor sedan så surrades det om att PlayStation 4 snart skulle få en ny systemmjukvara som skulle ta konsolen till version 3.00. Sony har nu bekräftat att denna uppdatering är på gång och de har även berättat vad majoriteten av denna uppdatering innehåller.

Bland annat kommer man kunna strömma sitt spelande direkt till YouTube som alternativ till Twitch och Ustream. Man kommer även kunna dela videoklipp direkt till Twitter, dock med en maxlängd på tio sekunder. Skärmdumpar kommer kunna sparas i PNG-formatet om man nu längtade efter det. En annan trevlig grej för PlayStation Plus-användare är att de kommer mer molnutrymme för sparfiler (från 1GB till 10GB).

Uppdateringen kommer även erbjuda en rad förbättringar för de konsolens sociala aspekter. Man kommer till exempel kunna skapa communities där man kan diskutera gemensamma intressen och hitta nya vänner som kan hjälpa en att raida. Både Now Playing och Live from PlayStation kommer få bättre filtrering samt fler möjligheter till interaktion. En Request to watch-funktion kommer också dyka upp och med den kan man fråga en av sina PlayStation-vänner om man kan få titta på vad den håller på med. Sony kommer även hoppa på Line-trenden och kommer erbjuda möjlighet för folk att kommunicera via klistermärken istället för text.

Fler funktioner och mer detaljerad information om denna uppdatering kan hittas via länken nedan. När uppdateringen släpps är oklart men om man är en del av Sonys nya betaprogram så kan man få tillgång till dessa funktioner redan i dag.

blog.eu.playstation.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen