Gör nästa superhjältefilm i iPhone med Lego

iPhone / Mjukvara

Lego är i grund och botten bara ashäftigt och ett bra kreativt verktyg. Det är inte konstigt att det finns en myriad olika skapelser inom olika konstformer som bygger på Lego. Nu har Lego släppt en liten smart app som hjälper dig, eller ungarna att skapa egna stop-motion filmer i Lego. Det finns enklare manus att iscensätta för att få igång inspirationen, lite roliga filter och musik för att sätta stämningen i filmen.

Appen finns tillgänglig gratis i app store.

mashable.com +

Apple världens mest värdefulla varumärke

Mac / Övrigt

Konsultföretaget Millward Brown har släppt en sammanställning på världens högst värderade varumärken och i år är det än en gång Apple som värderas högst.

Enligt företaget ska Apples varumärke vara värt 247 miljarder dollar vilket är en ökning med 67% sedan förra året. Förra årets etta Google hamnar i år på en andraplats med ett varumärke som värderas till 174 miljarder dollar vilket även det är en ökning från föregående år.

Som synes i grafiken ovan så är sex av världens högst värderade varumärken teknikinriktade om man räknar telekomoperatörerna AT&T och Verizon som teknikbolag. De enda svenska företagen som finns representerade på topp-100-listan över världens värdefullaste varumärken är IKEA på plats 64 samt H&M på 75:e plats.

www.wpp.com +

Engelska språket får lite nya ord

Samhälle / Allmänt

2012 släppte svenska Språkrådet en lista på nya ord och ett av dessa var "emoji" och nu har det officiellt även blivit en del av det engelska språket efter att man har godkänt det och en del andra nya ord.

Det är det amerikanska uppslagsverket Merriam-Webster som lagt till emoji och runt 1.700 andra nya ord i sin senaste utgåva. Bland de nya orden hittas givetvis en hel del tekniska termer och tekniskt slang som till exempel net neutrality, click fraud, meme, photobomb samt NSFW.

Ni hittar en del av de nya orden på länken nedan.

via Engadget unabridged.merriam-webster.com +

Dum kod kan låsa dig ute från iMessage

iOS / Övrigt

En liten sträng text som kan ställa till det för iPhone-användare har nu börjats spridas på nätet. Om texten öppnas i iMessage låses användaren ut ur appen och i vissa fall kan telefonen balla ur och börja startas om.

Hela världen går dock inte under om man får just detta meddelande. Det går att lösa utlåsningsproblemet genom att via din Mac svara på meddelandet. Det går också att svara via Siri om en dator inte är tillgänglig.

Ovan ser ni en video som beskriver problemet och vill ni se ett Twitterflöde med folk som är upprörda på grund av detta så kan ni klicka på den här länken: Bittra iPhone-användare på Twitter. I Twitterflödet bör ni också kunna hitta den mytomspunna textraden.

www.theverge.com +

Rykte iOS 9 får stöd för Force Touch

iPhone / Hårdvara

Om två veckor är det dags för Apples utvecklarkonferens WWDC och då kommer man att visa upp den kommande versionen av sitt mobila operativsystem iOS.

Nu gör rykten gällande att iOS 9 och kommande iPhones kommer att få stöd för Apples trackpad-teknik Force Touch som man använder i Apple Watch och sin senaste MacBook. Force Touch är en tryckkänslig teknik med haptisk feedback som skulle kunna användas för att markera text, markera platser på Apple Maps och för att scrolla i appar.

Huruvida Apple kommer att prata mer om det här på WWDC verkar osäkert då Force Touch rent tekniskt inte kommer att gå att implementera förrän Apple släpper nästa generations iPhone.

9to5mac.com +

Reportrar från Fox & Friends försöker byta däck

Bil / Övrigt

Fox har en morgonshow som de kallar för Fox & Friends och i den försökte nyligen ett par reportrar visa hur enkelt det är att byta däck på en bil, och de misslyckades totalt.

jalopnik.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen