Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
46.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Bebispandor tultar runt
Dagens sötaste video 
41.4°
+
Emmy Zettergren
0
Gungcampingstolen som låter dig se stjärnor
Eller bara råchilla 
79kg
+
Roger Åberg

Instagram får en liten uppdatering

Lite mer avancerad Facebook-integrering

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Mjukvara

Idag får Instagram för iOS sin första stora uppdatering sedan Facebook köpte upp företaget och nyheterna är följande. Bland annat så har "Popular"-fliken bytts ut mot "Explore" vilken förutom att visa dig populära bilder även låter dig söka på användarnamn och hashtaggar. en trevlig nyhet för de som vill se alla bilder från ett event eller liknande, om nu folk börjar använda taggarna vettigt det vill säga.

En annan nyhet är att man nu kan ställa in Facebook-delningen att den skickar till Facebook-sidor man är administratör för. Tyvärr kan man inte välja vilken sida bilden ska skickas till när man laddar upp den, utan det måste man bestämma innan i inställningarna.

En annan Facebook-grej som hänt är att man nu kan koppla Instagram till Facebook på så sätt att det skickas notifieringar till Facebook när du gillar bilder på Instagram. Tack och lov är detta helt och hållet upp till en själv om man vill tillåta eller ej.

Den sista uppdateringen är både trevlig och lite fail. Nu kan man nämligen hålla in kameraikonen för att direkt komma till sin kamerarulle istället för att först komma till kameran och sedan klicka sig vidare. Tyvärr så tar den dig till högst upp i kamerarullen vilket kan bli lite otrevligt om du har 1000 bilder där att scrolla igenom. Det var ett misstag som Apple en gång upptäckte och ändrade så varför Instagram nu gör samma misstag är lite mysko.

Överlag en liten men trevlig uppdatering helt enkelt men som det står ovan gäller det endast för iOS, Instagram nämner ingenting om när Android-användarna kan ta del av dessa nyheter. Den finns numera även för Android!