Svart prototyp av iPhone 5 hittar ut

iPhone / Hårdvara

Den iPhone 5-mockup som dök upp på IFA i går var inte helt bra gjord, den var till och med riktigt risigt gjord. Nu har det dykt upp ännu en film med vad som påstås vara en iPhone 5-prototyp och även om vi har noll bevis för att det verkligen är på det viset så är denna i alla fall välgjord. Riktigt välgjord.

Till skillnad mot tidigare iPhone 4 och 4S är alltså skärmen högre, baksidan av matt svart aluminium, hörlurskontakten i botten och så den nya dockkontakten. Han kan sätta på den men får bara upp Connect to iTunes-rutan och har inte den nya sladden så det är lite svårt för honom...

Filmen ovan är väl inte av så hög kvalitet men bilderna nedan låter oss kika närmare. Och som sagt, är den inte äkta vara är det någon med färdighet som har gjort denna.

www.flickr.com +

StarCraft 2: Legacy of the Void är nu i beta

Spel / PC

Nu har den stängda betan för StarCraft 2: Legacy of the Void kickat igång och först ut att få testa är några få utvalda personer. Utifrån aktivitet i spelet och lite tur har en del nu fått tillgång - men antalet testare kommer att utökas ju längre betan pågår. De som får tillgång till betan kommer att bli notifierade när det sker, så man får hålla koll på sina konton. Först senare i testerna kommer betanycklar att skickas ut. Men bara det faktum att spelet är färdigt för en beta är goda nyheter.

"At the start of the beta test, we will be directly flagging Battle.net accounts for access and will not be sending beta keys until later on in the beta cycle. You can check to see if your account has been flagged for beta by checking your Battle.net Game Accounts list. If flagged, you can download the beta by selecting "Beta: Legacy of the Void" from the Region / Account dropdown menu found in Starcraft 2's Battle.net Launcher tab."

Legacy of the Void introducerar givetvis ett par nyheter och de kan ni se i videon ovan. Vill ni kolla in när folk spelar betan så finns det några sändningar uppe på Twitch.

www.pcgamer.com +

Få ett vackert flöde med nya hemskärmsappen Flow

Android / Mjukvara

Hemskärmsappar finns det gott om i Play Store men titt som tätt dyker det upp några rätt trevliga ersättare till Google Now Launcher eller Aviate. Flow har fångat vårt öga genom att leverera ett riktigt snyggt flöde från sociala medier och rss-feed-appar som Feedly.

Flow betatestas för tillfället, men du kan få tillgång till appen rätt enkelt genom att hoppa över till utvecklarnas Twitter där du hittar den senaste koden som du måste skriva in i appen för att aktivera den. Men när appen väl är igång så är det bara att länka hemskärmsappen till Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr och Feedly och vipps så får du nyheter och nya inlägg direkt i flödet på hemskärmen.

För att komma åt apparna sveper du bara till höger och du kan göra genvägar till appar genom att trycka på dem länge och sedan välja "shortcut". Trycker du på genvägsikonen nere i högra hörnet, eller i vänstra om du aktiverat vänsterhänt-läget, på hemskärmen så dyker de appar du satt som genväg upp där.

Efter ett snabbtest så kan jag säga att det i alla fall är en riktigt snygg hemskärmsapp och det är väldigt skönt att få alla nyheter i ett och samma flöde. Sedan gillar jag också att mail och sms dyker upp i flödet. Vi får hålla ögonen på denna app och se om det dyker upp några flådiga uppdateringar till den i framtiden.

Vill du testa appen så kan du ladda ner den via länken här nere. Behöver du ha kod för att börja använda appen så hittar ni den på Flow:s Twittersida, som vi länkat till här nere till höger.

via Flow Twitter play.google.com +

IBM investerar i Internet of Things

Webb / Övrigt

Under en period av fyra år kommer IBM att investera sammanlagt tre miljarder dollar i Internet of Things. Det handlar om att skapa en fysisk enhet som ska ha till första uppgift bygga en öppen molnbaserad plattform. Tanken är sedan att plattformen ska fyllas med program och verktyg för tillverkare att använda för utveckling och design av nya produkter och tjänster. Så här säger IBM i ett uttalande.

"Our knowledge of the world grows with every connected sensor and device, but too often we are not acting on it, even when we know we can ensure a better result".

"IBM will enable clients and industry partners [to] apply IoT data to build solutions based on an open platform. This is a major focus of investment for IBM because it's a rich and broad-based opportunity where innovation matters."

Fokus ska enligt IBM bland annat ligga på möjligheten att samla in data som idag inte tas tillvara och analyseras. Som exempel tar de upp möjligheten för försäkringsbolag att få fram information om uppkopplade bilar och utifrån informationen kunna kunna ta fram bättre anpassade tjänster för bilförare.

IBM:s ambition är också att göra städer smartare genom att göra husen mer uppkopplade och att satsa mer på utvecklingen av smarta system för transport och vattensystem.

www.pcmag.com +

Trailer till nya The D Train med Jack Black ute nu

Film / Trailer

Nu har den första trailern till The D Train släppts och vi får se Jack Black som försöker få folk att komma på en skolåterträff genom att övertala skolan mest populära snubbe, som spelas av James Marsden, att komma tacka ja till inbjudan. Helt ärligt så låter det inte som världens roligaste premiss men med tanke på att det är Andrew Mogel och Jarrad Paul, som skrev och regisserade Yes Man med Jim Carrey, så kan det ändå bli en rätt kul rulle ändå.

The D Train kommer ha premiär 8 maj.

youtube.com +

Konstnärer av olika slag pratar om teknikens fördelar

Pryl / Pryl

Liberatum har släppt en ny video i där diverse konstnärer och skapare får prata om hur de har påverkats av teknikens framgångar.

www.youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen