iOS Rayman Jungle har svingat sig in på App Store

iPhone / Spel

Ubisofts legendariska plattformshjälte har gjort entré på iOS med Rayman Jungle vilket släpptes idag. Fans av Rayman, unga, gamla, nya och ärrade, det här är bra grejer! [iOS (22kr)]


Se rejält med gameplay

PuniTy är den nya P.T

Spel / PC

Spelutvecklaren Farhan Qureshi spenderade 108 timmar på att bygga ett spel som liknar Hideo Kojima och Guillermo Del Toros ökända P.T. För er som inte hann spela P.T innan Konami ryckte bort det från PSN har nu möjligheten att få uppleva det närmaste man kan komma demot idag. Spelet heter PuniTy och finns att hämta hem till PCn.

www.the-outline.com +

Man sköt bältdjur, fick rikoschett i ansiktet

Video / Djur

Att bältdjur har rätt så tåliga skal fick en man i Texas erfara när han häromdagen bestämde sig för att skjuta på ett bältdjur utanför sitt hus och det inte ville sig bättre än att hans skott rikoschetterade och i stället sköt sönder mannens käke.

Trots att åtminstone en rikoschett träffade mannen i ansiktet så klarade han sig med lättare skador. Det är okänt hur det gick för bältdjuret men polisen säger sig ej ha hittat några spår efter detta så det verkar hur som helst som om det tog sig från brottsplatsen för egen maskin.

  tack Petter uk.reuters.com +

Läckta bilder på Samsung Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus

Android / Samsung

Om två veckor kommer Samsung officiellt att presentera sina jättetelefoner Note 5 och Galaxy S6 Edge Plus men redan nu är det mycket som är känt och nu har både en del specifikationer och officiella bilder om de kommande modellerna läckt ut.

Till vänster ovan syns Note 5 som enligt de läckta uppgifterna kommer att få en skärm på 5,66 tum med upplösningen 2560x1440 pixlar, en åttakärnig Exynos 7240-processor, 4GB RAM, 32GB lagringsminne, en kamera på 16 megapixel samt en frontkamera på 5 megapixel.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus till höger ovan finns det än så länge inga fullständiga specifikationer på men det lär vi få reda på den 13:e augusti då Samsung officiellt kommer att presentera de bägge lurarna.

www.sammobile.com +

Man ringde polisen när katten åt upp hans bacon

Video / Dumheter

Här i Sverige har det den senaste tiden diskuterats ett förslag som skulle göra det olagligt att missbruka larmnumret 112 och om så skulle varit fallet i klippet ovan så hade nog den mannen blivit åtalad då han ringer larmnumret och vill att polisen ska gripa hans katt då denna har ätit upp mannens bacon.

www.theladbible.com +

Ryssland funderar på att förbjuda gay-emojis

Mobil / Övrigt

Sedan 2013 har Ryssland en lag som förbjuder medborgare att propagera för homosexualitet mot barn samt ungdomar och nu ska ryska myndigheter undersöka om så kallade emojis med samkönade par bryter mot denna lag.

Till en början ska myndigheterna undersöka hur emojis med samkönade par används på Facebook och resultatet från den undersökningen kommer sannolikt att bli vägledande för hur Ryssland kommer att hantera samkönade emojis på andra sociala medie-plattformar och liknande. Den ryske senatorn som initierat utredningen säger i ett uttalande:
"These emojis of non-traditional sexual orientation are seen by all users of the social network, a large portion of whom are minors. But propaganda of homosexuality is banned under the laws and under the pillars of tradition that exist here in our country."
Facebook har haft stöd för samkönade emojis sedan 2013.

time.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen