Nokias febertermometer gör det roligare att ha feber
Den dåliga febern alltså... 
41.1°
+
Roger Åberg
0
Blizzard börjar banna folk permanent i Overwatch
Med start nästa vecka 
52.6°
+
Emmy Zettergren
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
91kg
+
Bobby Green

Uppdaterat rykte Kommer nästa iPhone att ha USB-C-kontakt?

Och välvd skärm

Visa inte iPhone-artiklar
iPhone / Hårdvara

Det florerar mycket rykten om nästa iPhone som Apple kommer att ta fram i samband till telefonens 10-årsjubileum och här kommer ytterligare ett.

Enligt Wall Street Journal, vars källor oftast brukar ha rätt bra koll på läget, så kommer "jubileums"-iPhonen att skippa Lightning-kontakten och istället gå över till USB-C-kontakt. Att Apple skulle överge Lightning-kontakten till fördel för USB-C var det nog inte många som trodde för något år sedan men då Apple valde att förse sin senaste Macbook Pro med USB-C-kontakt så låter det i dagsläget inte alls omöjligt. Dessutom är USB-C-standarden betydligt mycket bättre än vad Lightning är.

Förutom USB-C-ryktet så säger ett annat rykte att "iPhone X" kommer att få en välvd OLED-skärm liknande den som återfinns på Samsungs Galaxy Edge skriver WSJ. Det kommer även att vara Samsung som levererar dessa skärmar.

"iPhone X" kommer enligt rykten att kosta 1000 dollar men Apple kommer även att släppa mer traditionella iPhones i form av iPhone 8 samt iPhone 8 Plus. Även dessa kommer att få USB-C-kontakt enligt WSJ.

Uppdaterat
Det verkar som om större delen av världens teknikpress, inklusive oss, antagligen missuppfattat ryktet om USB-C-kontakt till nästa generation iPhones. Enligt MacRumour källor så handlar detta rykte om att nästa iPhone kommer att ha kvar Lightning-ingången men däremot kommer den USB-kontakt som sitter på iPhones batteriladdarsladd att bytas ut mot en USB-C-kontakt. Detta skulle göra laddningen av telefonen snabbare men är givetvis inte så revolutionerande som om Apple skulle skrotat Lightning-kontakten. Ett byte av USB till USB-C skulle även göra att de som har senaste Macbook Pro skulle kunna koppla in iPhone direkt i datorn utan adapter.