Apple skippar iPhone 5 i nästa iOS-uppdatering

Endast 5S och senare enheter får uppdateringen

Foto: Gordon Andersson
Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Den kommande iOS-uppdateringen 10.3.2 är ingen större uppdatering utan levererar endast lite buggfixar samt nya kommandon du kan skrika åt Siri. En tråkig nyhet är att uppdateringen har lite hårdvarurestriktioner som gör att några av Apples mobila enheter blir föråldrade. Uppdateringen kräver nämligen 64-bitarsprocessor, vilket betyder att iPhone 5 och 5C inte kommer få uppdateringen som väntas rulla ut inom de kommande veckorna.

gizmodo.com +

Apple stämmer Swatch för en slogan

Vill inte att de ska använda Tick Different

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Apple har stämt Swatch i en schweizisk domstol då man vill förbjuda att klockföretaget använder sloganen "Tick Different" då denna påminner för mycket om Apples reklamkampanjer "Think Different" som började rulla 1997.

Apple har sedan tidigare framfört samma klagomål till den schweiziska myndigheten för immaterialrätt men där blev det kalla handen för Apple skriver MacRumours. När det kommer till varumärken och slogans så har Apple och Swatch en lång historia av rivalitet historiskt sett. Bland annat varumärkesskyddade Swatch Apples klassiska avslutningsfras "One more thing" 2015 och 2016 förbjöd brittiska Intellectual Property Office Apple från att använda "iWatch" som varumärke i Storbritannien då man ansåg att det var för likt Swatch varumärke "iSwatch".

För att Swatch ska förbjudas från att använda "Tick Different" krävs det att 50% av den lokala befolkningen, det vill säga schweizarna, förknippar Apples slogan "Think Different" med just Apple skriver den schweiziska tidskriften Watson. Det är antagligen inte sannolikt att så är fallet då Apple slutade med "Think Different"-kampanjerna för 15 år sedan.

macrumors.com +

Nvidias Pascal-generation blir kompatibel med Mac

Titan Xp är först ut

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Macanvändare kommer snart att kunna använda sig av Nvidias grafikkortsserie Pascal. Först ut är nyligen lanserade flaggskeppet Titan Xp. Stöd för resterande kort i serien kommer att anlända senare i april.

Nvidias kort kan exempelvis adderas externt via Razer Core till nyare MacBooks via Thunderbolt 3.

thenextweb.com +

Liva upp dina AirPods med Airpod Stickers

Stormtrooper!

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Tillbehör

Känner du att den vita ytan på dina Apple AirPod är lite tråkig? Då kan du köpa lite klisterlappar från AirPod Stickers. Gänget säljer en rad olika klistermärken med olika motiv. Bland annat kan du få en Stormtrooper på hörluren eller lite feta guldflames.

Installationen av klistermärkena är dock rätt wack. För det första kommer lapparna i ett ark som du måste klippa isär. Sedan fäster du lapparna på vardera hörlur. Därefter tar du genomskinlig tejp och klistrar på då klisterlapparna är rätt tunna och motiven verkar vara rätt lätta att skrapa bort.

AirPod Stickers säljer sina klisterlappar för 9,50 dollar styck.

via theverge.com airpodstickers.com +

Australien stämmer Apple

För att de inte accepterar landets konsumentlagar

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Enligt Apples användarvillkor så ska man ta in sin Apple-enhet till ett officiell Apple-reperatör om något gått sönder. Om man inte gör det så behöver inte Apple hedra garantin man har på sin enhet. Men Australien anser att landets konsumentlagar går före Apples användarvillkor.

Australiens konsumentgrupp Competition and Consumer Commission kommer därav stämma Apple för att de vägrar att reparera enheter som har pajats av mjukvaruuppdateringar om enheten tidigare reparerats av någon tredje part.

"Consumer guarantee rights under the Australian Consumer Law exist independently of any manufacturer’s warranty and are not extinguished simply because a consumer has goods repaired by a third party,

Denying a consumer their consumer guarantee rights simply because they had chosen a third party repairer not only impacts those consumers but can dissuade other customers from making informed choices about their repair options including where they may be offered at lower cost than the manufacturer."

Hur det kommer gå återstår att se men sannolikt lär det ta ett tag innan advokaterna kommer överens.

gizmodo.com +
911 Carrera RSR från 1993 med en mil på mätaren
En av 51 stycken tillverkade 
136kg
+
Bobby Green
Guy Fieri mumsar på heta kycklingvingar
Pratar om att vara en meme 
102kg
+
Bobby Green
Hur man inte öppnar en öltunna
Om man inte vill vaska öl vill säga 
147kg
+
Bobby Green