m

Så här ser HomePod ut inuti

What's Inside plockar isär Apples smarta högtalare

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

Undrar du över hur Apple smarta högtalare HomePod ser ut på insidan så är det här videoklippet för dig.

I klippet visar YouTube-användare "What's Inside" när han och hans son unboxar en HomePod för att sedan plocka isär Apples förhållandevis kritiserade försök till att göra en smart högtalare.

  tack Joletti youtube.com +

HomePod kan göra fula avtryck på bord

Kan bli vita ringar om man ställer den på ett träbord

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

Det har nu snart gått en vecka sedan Apple släppte sin smarta högtalare HomePod och den har redan fått ta emot en hel del kritik, bland annat på grund av avsaknaden av Bluetooth-stöd, att Apples smarta assistent Siri inte är särskilt smart samt sitt undermåliga stöd för alla produkter och tjänster som inte tillhör Apples ekosystem.

Wirecutter har hittat ytterligare en anledning till att kritisera HomePod då de upptäckte att högtalaren lämnade fula avtryck efter sig om man ställde den på ett träbord. Apple ska vara medvetna om problemet och säger till Wirecutter att märkena eventuellt kan försvinna om man torkar av bordet efter några dagar. Apple rekommenderar även att man ska putsa bordet med den oljan som bordet tillverkare rekommenderar för att få bort ringarna.

Som synes i tweeten nedan har dock "Apple" och deras chefsdesigner "Jony Ive" varit snabba med att ta fram en lösning som ska säkerställa att HomePod inte lämnar några fula avtryck efter sig oavsett var man placerar den.

  tack erikhu & Maccswe thewirecutter.com +

Tim Cook besviken på Apple Pays framfart

Plus lite andra intressanta fakta

Foto: pajsa1000
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

I går morse hade Apple det årliga mötet med sina aktieägare. En hel del intressanta saker kom fram på mötet som inte tidigare har dykt upp.

  • Om man ser till alla deras produkter har Apple nästan 250 miljoner aktiva prenumerationer. I detta finns Apple Music men även iCloud-utrymme och annat.

  • Mobila betalningar växer inte så snabbt som Tim Cook hade hoppats på. Detta verkar inte bara vara Apple Pay, utan mobila betalningar generellt. Viktiga marknader som Kina och Ryssland ska dock ha fått fart och Cook hoppas att vi snart kan slippa fysiska pengar

  • På tal om fysiska saker tror man fortfarande starkt på sina fysiska affärer

  • Apple har ju byggt ett besökscenter vid sitt huvudkontor. En anledning är att man inte kommer att släppa in folk i huvudbyggnaden, främst på grund av sekretess

  • Apple business runt Apple Watch, AirPods och Beats är snart i storleken av ett Fortune 300-bolag

  • 99 procent av de som köpt iPhone X ska vara nöjda med sitt köp

Så här använder du din HomePod

Apple har släppt lite instruktionsfilmer

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

Nu har Apples smarta högtalare HomePod släppt på marknaden och skulle du tillhöra den lilla skara som redan införskaffat en sådan har Apple gjort lite instruktionsfilmer för hur den kan användas.

I filmen ovan får vi reda på hur man kan använda Apples smarta assistent Siri för att spela upp och musik och kontrollera volymen på HomePod. Nedan hittas en film som visar hur man användar HomePods touch-kontroller och en film hur man ställer in HomePod via den tillhörande appen.

Apple HomePod är näst intill omöjlig att laga själv

Får 1 av 10 av iFixit

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

iFixit har lagt vantarna på ett stycke Apple HomePod för att se hur enheten ser ut på insidan och för att se hur lätt den är att laga. Inte helt oväntat kommer konsumenterna inte kunna laga enheten själva vid behov och iFixit skriver bland annat detta om processen:
What appears so simple on the outside really is a labyrinth to open.

För att sammanfatta får HomePod 1 av 10 i repairability, vilket betyder att det är praktiskt taget omöjligt att laga enheten själv och högtalaren bör lämnas in hos professionella Apple-reparatörer. Att laga enheten kostar för övrigt 279 dollar om garantin har gått ut, vilket är nästan vad en sprillans ny kostar.

Robyn släpper ny musik i år
Exakt när är dock oklart 
251kg
+
Bobby Green
Drake ger bort stålar och glädje
I nya videon 
198kg
+
Roger Åberg
Pandora - Trust Me
Fredagsklassikern 
129kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
103.4°
+
Roger Åberg
0