Krönika Assassin's Creed mådde bra av ett sabbatsår
Nu är Ubisoft på rätt spår 
43.0°
+
Emmy Zettergren
0

Rykte Apple ryktas släppa en större iPhone X nästa år

Ska ha en 6,5 tum stor skärm

Foto: KGI Securities
Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Det var inte länge sedan Apple släppte nya iPhones men analysföretaget KGI Securities, vars uppgifter många gånger tidigare varit korrekta, har redan börjat spekulera om hur nästa års iPhone kommer att se ut och vilka modeller som Apple kommer att presentera då.

Enligt KGI så kommer Apple bland annat att släppa en "iPhone X" med en OLED-skärm på 6,5 tum samtidigt som man kommer att släppa en ny version av årets iPhone X med en OLED-skärm på 5,8 tum. Vidare kommer man även att släppa en "budget"-modell med en LCD-skärm på 6,1 tum.

Som synes på illustrationen ovan så har samtliga tre modeller skärm över hela framsidan och är försedda med Apples biometriska identifieringssystem FaceID.

FaceID på iPhone X sägs ha lurats av en mask

Biometriskt id-system går att lura om man har resurser

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Ett vietnamesiskt företaget som heter Thaw uppger att de har lurat iPhone X biometriska identifieringssystem FaceID genom att tillverka en mask som ska ha sett ut som den iPhone X-användare man försökte imitera.

Masken ska vara 3D-utskriven i ett material som ska efterlikna människors hud och därefter försett med 2D-utskrivna ögon. Detta gemensamt ska ha lyckats lura FaceID att det var ägaren till telefonen som försökte låsa upp den och inte en 3D-utskriven mask som synes i klippet nedan.

Att FaceID går att lura har vi bland annat sett exempel på tidigare när en enäggstvilling kunde låsa upp sin brors telefon via FaceID. Att någon skulle gå genom allt arbete med att ta fram en speciell mask för att ta sig runt FaceID på en specifik telefon är sannolikt inget de flesta iPhone X-ägare behöver oroa sig för. Eller som Engadget skriver:
"If someone is so determined to get into your phone that they build a custom mask and have the opportunity to use it, you have much larger security concerns than whether or not Face ID is working."

iPhone X kan tappa tryckkänslighet vid kyla

Verkar dock gå att avhjälpa enkelt

Foto: Roger Åberg
Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Det har kommit in lite buggrapporter gällande Apples iPhone X den senaste veckan och en av dessa gör gällande att telefonens skärm tappar hela eller delar av skärmens tryckkänslighet när man försöker använda telefonen utomhus i lite kyligare väder.

Det kommer även rapporter om att iPhone X biometriska identifieringssystem FaceID har slutat fungera i kallt väder. Apple rekommenderar att iPhone används i temperaturer på mellan 0 - 35 grader. Det kan givetvis ställa till lite problem för oss som använder iPhones på lite kyligare breddgrader där kvicksilvret ofta kan leta sig under nollan vintertid.

Skulle man drabbas av den här buggen ska det dock finnas en väldigt enkelt åtgärd man kan vidta för att lösa problemet. Det enda man verkar göra för att återställa skärmens tryckkänslighet är helt enkelt att låsa och låsa upp skärmen med telefonens fysiska knapp.

Apple ska vara medvetna om iPhone X köldproblem och verkar jobba på en mjukvaruupdatering som ska fixa buggen. Till The Loop säger en talesperson för Apple:
"We are aware of instances where the iPhone X screen will become temporarily unresponsive to touch after a rapid change to a cold environment. After several seconds the screen will become fully responsive again. This will be addressed in an upcoming software update."

Flera rapporter om högtalarstrul på iPhone X

Högtalaren sprakar när man spelar högt

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

MacRumours skriver att flera iPhone X-användare har klagat över att högtalaren på telefonen kan spraka när man spelar upp musik eller annat ur telefonens högtalare.

Flera användare skriver på Reddit och Twitter att det uppstår ett knaster oavsett vad man spelar upp ur högtalaren när man har denna inställe på hög volym. Huruvida detta beror på samma anledning som gjorde att vissa iPhone 8-enheter tidigare hade sprakande högtalare är än så länge oklart. Den buggen fixade Apple med hjälp av en mjukvaruupdatering och det kanske räcker för att även fixa iPhone X sprakande högtalare.

Det är oklart hur omfattade problemet med sprakande högtalare på iPhone X men Apple ska vara medveten om problemet och undersöker det hela.

Mysko grön linje på vissa iPhone X-skärmar

Dum bugg gör Apples senaste iPhone lite fulare

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iPhone

Ett fåtal iPhone X-användare har vänt sig till Twitter för att rapportera om en bugg som ritar ut en grön linje på högersidan av iPhone X skärm.

Exakt vad den här buggen beror på är i dagsläget oklart men TechCrunch skriver att det kan bero på något slags elproblem som får skärmens gröna pixlar att lysa upp på rad på ett särskilt ställe på skärmen:
"It seems likely that an electrical fault in a few phones is causing voltage to flow to all the green sub-pixels in a line. That it stretches all the way from top to bottom suggests it’s something at the edge of the display that’s sending an incorrect voltage down a few lines of pixels (if it were just one line of sub-pixels, it would appear much thinner). The line tends to be close to the right or left side of the phone, but that’s harder to diagnose."
Apple har än så länge inte kommenterat "green line of death" och det är oklart hur många användare som drabbats av buggen.

Cool James and Black Teacher - Dr. Feelgood
Fredagsklassikern 
116kg
+
Bobby Green
Klassisk Formel 1-bil på Tremolastrasse
Härlig väg i Schweiziska alperna 
130kg
+
Bobby Green
Skolexperiment blev snygg kortfilm
Järnpulver + magnet = sant 
109kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
37.1°
+
Roger Åberg
0