MKBHD snackar lite iMac Pro

Är den värd att vänta på?

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

MKBHD har släppt en video där han pratar om nya iMac Pro som presenterades under keynoten under WWDC tidigare i veckan. I videon berättar han vad det är för något och hur den skiljer sig från den vanliga iMac.

via Youtube

WWDC GarageBand får stöd för Touch Bar

Rodda musiken från tangentbordets miniskärm

Foto: Apple
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

Apple musikapp GarageBand har fått sig en uppdatering under veckan och en av nyheterna är att det nu går att använda Macbook Prons Touch Bar för att skapa musik med appen.

Förutom det så har Apple utökat delningsmöjligheterna mellan GarageBand och Apples lite mer professionella musikprogram Pro Logic X. Tidigare har det varit möjligt att importera filer från GarageBand via iCloud till Pro Logic X men inte tvärtom. Med de nya uppdateringarna blir det nu möjligt att obehindrat dela filer via iCloud mellan de båda plattformarna. Tanken med detta är antagligen att ge professionella musikskapare en möjlighet att arbeta på sina Pro Logic X-grejer på mobilen.

Uppdateringarna är gratis om man redan har programmen.

WWDC Nya iMacen går att uppgradera

iFixIt har rivit isär Apples uppgraderade iMac

Foto: iFixIt
Visa inte Mac-artiklar
Mac / iMac

Apple är inte kända för att göra produkter vars hårdvara är lätt att uppgradera men den uppgraderade iMac 21,5 tum verkar vara lite av ett undantag säger iFixIt.

Officiellt går inte iMac 21,5 att uppgradera men iFixIt upptäckte när man rev isär datorn att det finns möjligheter för den händige att uppgradera RAM-minnet och processorn. Man säger dock att datorn är svår att montera isär och ger den lågt betyg när det gäller reparerbarhet.

Här nedan kan ni kolla in en kort sammanfattning av iFixIt:s nedmontering av iMac 21,5 tum.

Kinesisk liga gripen för att ha sålt iPhone-data

Sålde vidare telefonnummer, Apple ID:n och annat

Apple Store Shanghai
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Kinesiska myndigheter har gripit en liga som extraherat data från iPhones som de sedan sålt vidare till diverse kriminella grupperingar.

De gripna ska ha arbetat på leverantörer till Apple i Kina samt andra företag som har haft affärer tillsammans med Apple. Bland datan som stulits och sålts vidare finns bland annat användarnamn, telefonnummer och Apple ID:n. Datan ska ha sålts för mellan 10 yuan (ca 13 kronor) och 80 yuan (103 kronor) per dataset för ett totalt värde på cirka 50 miljoner yuan vilket motsvarar cirka 64,4 miljoner kronor.

Det är oklart om data enbart stulits och sålts från kinesiska iOS-användare eller om även andra kan ha råkat ut för det här.

WWDC AirPods kommer att kunna koppla upp sig automatiskt till Apple TV

När tvOS 11 släpps

Foto: Roger Åberg
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple TV

9to5Mac skriver att Apples trådlösa hörlurar AirPods kommer att kunna koppla upp sig automatiskt med en Apple TV när nästa version av tvOS släpps.

Sedan tidigare har det varit möjligt att para ett par AirPods automatiskt med iPhone, iPad, Mac samt Apple Watch men nu får man alltså ytterligare en uppkopplingsmöjlighet om man gått all in på Apples ekosystem. Apple TV kommer dock fortsatt bara att ha stöd för ett iCloud-konto så vill man ansluta flera par AirPods till en delad Apple TV måste detta fortsatt göras manuellt.

tvOS 11 finns släppt i en betaversion till utvecklare och kommer att släppas i en publik betaversion senare den här månaden.

Så här ofta ska du onanera
För att undvika prostatacancer 
184kg
+
Bobby Green
Jägarna kommer som TV-serie
Rolf Lassgård jagar bus i Norrbotten 
100kg
+
Bobby Green
Smart täcke där du kan bestämma temperaturen
Slut på bråk om täcke i sängen? 
115kg
+
Bobby Green