WWDC macOS High Sierra får stöd för extern GPU

Bra om man utvecklar grafiktunga grejer

Foto: Roger Åberg
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

Med Apples kommande operativsystem macOS High Sierra har man lanserat något som man kallar för External Graphics Development Kit vilket gör att man kan koppla in en extern grafikprocessor (GPU) i mac-datorer som kör macOS High Sierra.

Med hjälp av detta kan appar som tagits fram med hjälp av Metal, OpenCL och OpenGL använda en extern grafikprocessor för att driva grafiken i appen. Detta kanske kan vara intressant främst i grafiktunga spel och VR-upplevelser.

Är man medlem i Apple Developer Program så kan man nu köpa ett External Graphics Development Kit för 600 dollar. Då inkluderas ett AMD Radeon RX 580 8GB-kort i ett Sonnet-chassi med stöd för Thunderbolt 3. Man får även 100 dollar rabatt på VR-headsetet HTC Vive vilket jag antar ytterligare understryker att det här är något Apple har tagit fram speciellt riktat till VR-utvecklare.

Vi har känt på Apples nya tangentbord

Det trådlösa med numerisk del

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Strax efter keynoten i måndags släppte Apple, äntligen, en trådlös version av sitt Magic Keyboard med numerisk del. Det cirka 1000 år efter att den mindre varianten släpptes.

Vi hittade tangentbordet i en hörna och tog lite bilder. Det är inget chockerande med det, det är större och har fler knappar, men det kanske ändå är intressant för några av er att se.

WWDC Tvåfaktors-autentisering blir standard på iOS 11 och High Sierra

Apple säkrar upp användarnas konton

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

I samband med att Apple släpper de nästa versionerna av iOS och macOS så kommer man även att tvinga vissa användare att byta inloggningsmetod på sina Apple-konton från så kallad tvåstegs-verifiering till tvåstegs-autentisering.

Tvåstegs-verifiering är en äldre autentiseringsmetod för Apple ID som Apple använde innan man implementerade den modernare tvåstegs-auktoriseringen som Apple numera använder sig av. I ett mail till användare som använder tvåstegs-verifiering skriver Apple att de automatiskt kommer att få tvåstegs-autentisering när de installerar de publika versionerna av iOS 11 och/eller macOS Sierra. Vidare skriver man i mailet:
"Once updated, you’ll get the same extra layer of security you enjoy with two-step verification today, but with an even better user experience. Verification codes will be displayed on your trusted devices automatically whenever you sign in, and you will no longer need to keep a printed recovery key to make sure you can reset a forgotten password."

WWDC macOS börjar fasa ut stöd för 32-bitars-appar

High Sierra blir sista versionen som kan köra de programmen

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

Nästa version av Apples operativsystem macOS blir High Sierra och det blir även den sista versionen av macOS som kommer att kunna köra 32-bitars-applikationer utan trixande meddelade Apple under årets utvecklarkonferens WWDC.

Det var under sitt så kallade Platform State of the Union som Apple meddelade att man nu börjar fasa ut stöd för 32-bitars-appar på macOS. Från och med januari 2018 krävs det att alla nya appar i Mac App Store kör 64-bitar och i juni nästa år krävs det att alla appar, både gamla, nya och uppdaterade, kör 64-bitar.

Apple har sedan tidigare fasat ut stödet för 32-bitars-appar på iOS och i det kommande iOS 11 kommer det inte att vara möjligt att ens installera 32-bitars-appar.

Apple vintage-sneakers säljs på auktion

Balla men ruggigt dyra

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Övrigt

Gillar du Apple, retro och inte har något emot att lägga tusentals kronor för ett par begagnade skor så kommer nu de här Apple-skorna att auktioneras ut.

Modellen producerades i början av 1990-talet och var avsedd att bäras av Apple-anställda. Skorna gick med andra ord inte att köpa i butik och det är okänt hur många par som producerades av modellen.

Skulle du vara sugen på att buda hem skorna så ligger utgångsbudet på 15.000 dollar, motsvarande cirka 130.000 svenska kronor, hos Heritage Auctions när auktionen drar igång nu på söndag 11 juni.

Smart täcke där du kan bestämma temperaturen
Slut på bråk om täcke i sängen? 
120kg
+
Bobby Green
Filippo och hans Alfa Romeo Giulia GTA
En bil att försvinna bort i 
109kg
+
Bobby Green
Så polerar du en rostig kniv
Om du inte vill köpa en ny 
198kg
+
Bobby Green