Androidversionen av Apple Music får ny design

Har nu samma design som iOS-versionen

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple Music

Versionen av Apple Music till iOS och desktop fick en sprillans ny design förra året, men Androidversionen har inte precis fått samma kärlek från utvecklarna. Nu har gänget dock släppt en ny version av musikspelaren som kommer med en lite modernare design.

Den nya designen är aningen cleanare än tidigare och For You-sektionen har uppdaterats med fler rekommendationer samt en omgjord musikspelare som ger dig snabbare tillgång till låtlista samt låttexter.

engadget.com +

Apple släpper pro-version av iMac

Dyker antagligen upp senare i år

Visa inte Mac-artiklar
Mac / iMac

I en intervju med Apples produktchef Phil Schiller säger han till BuzzFeed att Apple planerar att ta fram en ny version av sin stationära iMac som skulle rikta sig till professionella användare.

Vi snackar med andra ord om en stationär dator som har lite kraftfullare specifikationer än dagens iMac även om det inte nämns någon specifik prestanda ännu. Något som nämns är hur som helst att pro-versionen av iMac inte kommer att ha någon pekskärm. Schiller säger:
"Touch doesn’t even register on the list of things pro users are interested in talking about. They're interested in things like performance and storage and expandability."
Det nämns inte när en eventuell iMac Pro skulle kunna dyka upp på marknaden men Apple brukar traditionellt släppa nya datorer i slutet av året så gissningsvis blir det så även för den här modellen.

buzzfeed.com +

Apple släpper ny Mac Pro nästa år

Och en skärm som ska passa till denna

En naken Mac Pro och dess skal
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mac

Det har nu snart gått fyra år sedan Apple presenterade den soptunne-liknande versionen av sin dator Mac Pro men denna har inte uppdaterats sedan dess vilket har irriterat många "pro"-användare.

Nu sägs det dock vara en ny version av Mac Pro på gång och den kommer att dyka upp på marknaden någon gång under nästa år förhoppningsvis. Det var Apples produktansvarige Phil Schiller som avslöjade detta under ett runda bords-samtal som Apple hade med representanter för diverse medier. Enligt BuzzFeed sa Schiller bland annat att man även skulle ta fram en ny skärm som ska passa ihop med datorn:
"Since the Mac Pro is a modular system, we are also doing a pro display. There’s a team working hard on it right now."
Angående att den nuvarande Mac Pron inte uppdaterats sa Craig Federighi, Apples mjukvaruchef:
"We designed ourselves into a bit of a corner. We wanted to do something bold and different. What we didn’t appreciate completely at the time was how we had so tailored that design to a specific vision that in the future we would find ourselves a bit boxed in — into a circular shape."

buzzfeed.com +

Ny reklamfilm för Apple Watch 2

Färgglatt

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Apple Watch

Apple har släppt en ny reklamfilm för sin smartklocka Apple Watch 2 och i den fokuserar man mycket på att visa upp hur klockan kan användas när man tränar.

I den färgglada videon får vi se diverse idrottare utöva sina sporter med hjälp av Apple Watch. Det verkar med andra ord som om Apple nu försöker locka över träningsfolket till smartklocke-världen när man inte lyckats superbra med "geeks" och allmänheten i övrigt.

youtube.com +

Nu fungerar Flic-knapparna även på Mac

Styr din dator med ett tryck

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Tillbehör

De svenska Flic-knapparna har ju funnits ett tag nu och nu finns det äntligen möjlighet att styra dem från sin Mac. Och så klart, styra sin Mac med knapparna! Man kan styra Keynote, Slack och andra roliga saker.

community.flic.io +
Han byggde ett gym av andras skräp
Strandfynd blev till träningsredskap 
248kg
+
Bobby Green
Citroën firar 70 år med skåpbilen H
Får lite hjälp av Le Coq Sportif 
107kg
+
Bobby Green
Absoluts alkoläsk kommer nu till Sverige
Finns i två smaker 
137kg
+
Bobby Green