Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
29.8°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Öl brygd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
80kg
+
Bobby Green

Apple pratar miljö i ny MacBook-reklam

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

Apple verkar vara mäkta stolta över sitt miljöarbete och nu för första gången pratar de om det via reklamfilmer. De har också lagt upp en webbsida med fler detaljer på ämnet.

RSS 10 kommentarer till artikeln
honto
Strålande grönt.

av honto, tisdag 25 november 2008 kl 12:55
Desmo
I nästa reklam får vi se I'm a PC-killen stå och hälla råolja på svanar.
av Desmo, tisdag 25 november 2008 kl 15:29
Melvin
Desmo: haha, it's funny cause it's true.
av Melvin, tisdag 25 november 2008 kl 16:36
ETT
De kan sina reklamknep, Apple. Stilrent och sakligt.
av ETT, tisdag 25 november 2008 kl 20:27
DiscoBoy
Tykker det är asbra att Apple kör hårt med sin miljösatsning.
Väldigt många företag som sneglar på Apple för att se vad de "gör rätt" och försöka anamma själva. Hoppas denna trend håller i sig och vi får se andra tillverkare och andra industrier fokusera mer på miljöaspekten.

Om apple lyckas sälja fler datorer genom att använda miljövänligare tillverkningsprocess, då kanske andra företag hoppar på tåget.


av DiscoBoy, tisdag 25 november 2008 kl 21:27
Tiny
Melvin,
+1

ETT,
Sakligt? Du menar som all hittepå de tjatat om i ett par år nu med "I'm a Mac"-skiten?

DiscoBoy,
Du är medveten om att Apple utsågs till miljöovänligaste datortillverkaren för bara nåt år sedan? Nu har de ryckt upp sig rejält, men du får det att låta som om de är hjältar som kanske kan påverka andra när de bara ryckt upp sig. De "fakta" som den sympatiska och mysiga berättarrösten tar upp är ju rätt tunna. De räknar bara med att majoriteten litar på att de är miljösnällast för att de säger det. Att datorn använder så lite energi jämfört med en vanlig glödlampa är ju inget unikt för Apple och att de inte innehåller något kvicksilver är ju fint i sig, men det är ju inte så att varenda PC är full med tungmetaller.

Att datorns chassi sedan är 100% återvinningsbart – kom igen! Snacka om en droppe i havet.Om Jobs körde en Toyota Prius istället för en tvåsitsig Mercedes med en femlitersmotor så skulle det väl göra lika stor miljöförbättring som att man kan smälta ned chassit på laptopar som kastats.
av Tiny, onsdag 26 november 2008 kl 00:06
ETT
Tiny: Nej, "I'm a Mac" var/är inte särskilt saklig - men nu snackade jag om just denna reklamfilmen. För mer sakligt än så blir det väl knappast? En snurrande dator och en speaker som snackar om hur bra den är för miljön. Toshibas Matrix-reklam, anyone?
av ETT, onsdag 26 november 2008 kl 17:21
Uhan
hehe
av Uhan, onsdag 26 november 2008 kl 23:33
Tiny
ETT,
Saklighet innefattar väl att speakern inte skarvar. Att han låter lugn och trygg spelar väl ingen roll när han tycker att MB är mer energieffektiv än en glödlampa. Om han hade sagt att den hade lägre effektförbrukning än alla andra laptoppar med samma prestanda så hade han varit betydligt mer saklig.
av Tiny, onsdag 26 november 2008 kl 23:57
DiscoBoy
Tiny: Tror fan att Apple inte är hemma med sin miljö-kampanj. Men Det är faktumet att de försöker använda miljötänket som ett verkligt säljargument som jag gillar. Visst är de viktigt att de inte ljuger till det för mycket, men det verkar de ju inte göra, eller?

Det är inte så ofta man ser rent miljö-inriktade säljargument som inte har lite ekonomi inblandat (Bilar) eller känslan av nyttighet (Mat).

Miljötänk ses nästan enbart som en kostnad för företag för att få lite goodwill eller leva upp till någon norm. Men när en företagsledning börjar se att miljöarbete verkligen direkt kan kränga mer enheter, så tror jag det tar lite bättre fart.
av DiscoBoy, torsdag 27 november 2008 kl 00:19
Kommentera artikeln