Köp en oöppnad Paradis-ask
Den med trillingnöt 
47.7°
+
Roger Åberg
0
Kakadua skäller på hundar
Voof! 
56.6°
+
Roger Åberg
0
Härlig cover på Smells Like Teen Spirit
Framförd av The Voice-vinnare 
86kg
+
Bobby Green

Företag överväger att byta till Mac och Linux

Istället för att byta till Windows 7

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

Att uppgraderingstakten till Windows Vista inte varit vad Microsoft önskade är väl ingen hemlighet, men nu borde väl allt lösa sig när Windows 7 är på gång?

För Microsoft verkar det tyvärr inte så. Endast 16% av företagen som tillfrågats i en undersökning kommer att uppgradera inom de närmsta 12 månaderna och de flesta av dessa kommer att uppgradera för att slippa Vista.

Men detta är normalt, företag är alltid skeptiska till uppgraderingar och väntar minst tills den första rundan med buggfixar är lanserade. Hela 46% räknar med att lämna XP mellan månad 12 och 24 efter det att 7:an har släppts, även om 72% är mer oroade för att uppgradera än att sitta kvar på XP.

Vad som är intressant är att fler och fler företag faktiskt överväger att byta till Mac eller Linux istället för Windows 7. 50% av de tillfrågade överväger att byta operativsystem - upp från 27% förra året. Att överväga något och faktiskt göra något är ju som bekant två helt olika saker, men ökningen är ändå markant.

Mac OS X och Ubuntu drar nästan jämt skägg mellan de operativ som man tittar på medans alla andra Linux-versioner tappar i intresse.

RSS 7 kommentarer till artikeln
120R
En snabb fråga. Vad är det med Windows 7 som ska vara så bra, människor verkar så positiva.. Bygger MS nytt från grunden, tänker dom annorlunda eller vad är det frågan om? Vad är grejen, jag fattar inte..
av 120R, torsdag 16 april 2009 kl 20:50
120R
Ok. Googlade lite och såg några videos. Såg inte helt dumt ut. Hoppas det funkar i praktiken oxå...
av 120R, torsdag 16 april 2009 kl 20:59
Tiny
Grejen är att på tok för många människor har låst in sig på att Vista är superevil utan att ha någon egentlig grund för det. De har provat en eftermiddag eller bara hört att alla andra bashar den och antar att ingen rök utan eld...

Inte så att det är perfekt eller så, men folk sågar t.ex. Vista extremt ofta pga stabilitetsskäl - i min omgivning (jag kör övervägande XP själv) så är det faktiskt mindre problem med Vista-maskinerna än de som kör XP och OS X (jo, faktiskt). Självklart finns det Vista-installationer som krånglar nåt infernaliskt, men grejen är att det finns det med alla OS (ja, inte minst bland pingvinerna).

När Ms därför snabbt stuvade om Vista som "7" så kunde folk prova och konstatera att det funkade utmärkt utan att för den skull behöva ändra sin åsikt att Vista suger.

Bara en sån sak som att Vista64 funkar fint där XP64 är oanvändbart borde vara en större grej. Fast det finns säkert gott om folk som stoppat in 4+GB RAM i sitt 32-bitars OS och tror att datorn kan adressera det.
av Tiny, torsdag 16 april 2009 kl 22:07
fisken
Håller med lite där Tiny. Vista är inte så tokigt som alla säger. jag körde det på min förra pc och tyckte det var snyggt och funkade alltid.
Det negativa var väl att det tog mycket kraft av datorn.

Nu kör jag macos och är nöjd med det också :)
av fisken, torsdag 16 april 2009 kl 22:29
Daniel
Vad jag stör mig oerhört mycket på Windows i allmänhet är att Microsoft går i helt motsatt riktning än vad jag vill att de ska.

Först släppte de Windows XP som bestod av godis. Det stack i ögonen som uttorkade kontaktlinser gjorda av Ahlgrens Bilar.

Sen istället för att fixa till deras misstag så lyckas de med det omöjliga och gör det ännu värre! Vista är dock inte bara dåligt; det finns många saker som jag tycker de lyckades bra med, men användargränssnittet är totalt oanvändbart. Jag får känslan av att de helt har börjat rikta in sig på tonåriga gamers som aldrig försöker göra något vettigt med sin dator.
av Daniel, torsdag 16 april 2009 kl 22:56
Djur
Jag har inte prövat Vista så jag kan inte uttala mig om huruvida det är något att satsa på. Men det jag tycker är bra är företag har kommit så långt att dom ÖVERVÄGER att använda andra OS än windows - för inte så länge sen var det windows eller inget. Om dom sen efter övervägning väljer windows, mac eller linux kvittar - bara anledningen till valet är för att just det OSet passar dom bäst, inte för att alla andra använder det.
av Djur, torsdag 16 april 2009 kl 23:06
en annan Martin
Klart att de avvaktar. Varför slänga sig över det nya och märka att det finns en del barnsjukdomar som drabbar produktionen?
av en annan Martin, fredag 17 april 2009 kl 09:36
Kommentera artikelnKöp en oöppnad Paradis-ask
Den med trillingnöt 
47.7°
+
Roger Åberg
0
Kakadua skäller på hundar
Voof! 
56.6°
+
Roger Åberg
0
Bygg ditt eget Nerf-gevär
För mindre än en hundring 
33.9°
+
Roger Åberg
0
Så här tar man bort en kran
I Photoshop alltså 
41.9°
+
Roger Åberg
0
Snubbe bygger egen Switch-klon
Emulerar flera system 
45.2°
+
Emmy Zettergren
0
Lejonhona gillar att fånga pinnar
En lejonhund? 
41.8°
+
Emmy Zettergren
0
Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
60.3°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
50.9°
+
Emmy Zettergren
0
Seven-Eleven börjar med ellastbilar
Från Mitsubishi Fuso 
53.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
400 okända forntida monument hittade i Saudiarabien
Tusentals år gamla 
52.1°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft nu värt över 600 miljarder dollar igen
Som på den gamla goda tiden! 
51.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har fått vår första artikel raderad från Googles sökindex
Därför skriver vi om den igen 
57.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Man i Pikachu-kostym klättrade in till Vita huset
För att han ville bli YouTube-stjärna 
34.8°
+
Frode Wikesjö
0
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
27.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
20.9°
+
Roger Åberg
0