Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
62.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Får vi se någon iPhone Video HD ikväll?

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

Apple brukar ju inte riktigt hoppa in i saker innan de verkligen kan leverera. Funktionerna på dagens iPhone när det kommer till video är ju verkligen icke-existerande om man inte räknar med de lösningar som finns om man jailbreakar telefonen.

Eftersom det gått rykten om att den iPhone som släpps i dag kommer heta iPhone Video så är frågan hur långt Apple kommer att gå, att bara släppa en lur som kan spela in små filmer i 320x240 pixlars upplösning känns varken hett eller video.

Det finns mobiltelefoner på marknaden i dag som klarar HD-inspelning (främst Samsung Omnia HD) så är det tekniskt möjligt att göra en iPhone Video HD. Men kommer Apple att gå så långt?

Om de gör det så kommer det att vara en premium-modell, alla har ju verkligen inte användning för det. Eller rättare sagt, alla vill inte betala för det, en Samsung Omnia HD kostar runt 7400 kronor i dag.

Jag hoppas innerligt på en iPhone Video HD men jag tror att jag kommer att gå lottlös på den fronten. I alla fall ikväll.

RSS 6 kommentarer till artikeln
Magnus Feldth
Det är väl främst kvaliteten som jag är intresserad av angående inspelningen av video, om det sen är HD-upplösning eller inte spelar ju ingen roll om det bara är antalet pixlar som man får...
av Magnus Feldth, måndag 08 juni 2009 kl 18:39
Uffe S
Är det någon som verkligen är intresserad av HD-video i telefonen? OK med bra videokvalité likt ett standard Youtube-klipp.. Med HD? Om inte telefonen är lika stor som de första GSM-telefonerna i början av 90-talet så kommer den slutgiltiga kvaliteten vara ganska usel. Jag syftar då på optiken som alltid när det kommer till mindre elektroniska apparater (telefoner i synnerhet) ger usel kvalitet med deformering och vinjettering. Man kan sätta in hur många megapixel man vill, men har du inte optik för det faller allt ändå.

Dessutom borde ju HD-filmerna skapa filer stora som Mount Everest. Dvs. om de inte använder sjukt hög komprimering. Då kommer ju såklart nästa problem, att det behövs otrolig processorkraft och mycket batteri för att driva det hela. Själv tycker jag att det räcker med godtycklig kvalitet (likt SD Youtube) och 25fps så att det inte hackar när man spelar upp

Vad tror ni? Har folk behov av HD i telefonerna?
av Uffe S, måndag 08 juni 2009 kl 18:55
Threepwood
Jag hoppas mest på en uppgradering av MacBooken.
av Threepwood, måndag 08 juni 2009 kl 19:01
Uffe S
De gjorde precis en smärre uppgradering av MacBooken.. Både den "nya" och den "gamla"..
av Uffe S, måndag 08 juni 2009 kl 19:10
Threepwood
Jag sitter med ett leende på läpparna. Fantastiska nyheter..!
av Threepwood, måndag 08 juni 2009 kl 19:48
Yngve
Nu ska jag vara lite av en glädjedödare!

Jag tror faktiskt inte att det blir mer än demo på Snow Leopard och spikning av datum på iPhone OS 3.0. Sen om en månad eller så annonseras ett special event där Steve Jobs kommer upp på scen och visar den nya iPhone (och sig själv!).

Så bli inte besvikna ikväll!
av Yngve, måndag 08 juni 2009 kl 20:37
Kommentera artikeln