Det blir rock'n'roll den nionde

Mac / iPod/iTunes

I morgon är det september och en lite dryg vecka tills Apples årliga iPod-event. Titeln på inbjudan i år är "It's only rock and roll, but we like it", så att det kommer att handla om iPods även i år råder det ingen tvekan om.

Vad kommer då? iPod touch och iPod nano kommer att uppgraderas, touchen kommer troligen att få den lite bättre kameran från iPhone 3GS och vi hoppas att den blir lika snabb som iPhone 3GS. Mer minne är ingen högoddsare direkt.

Även iPod nano kommer att få kamera om ryktena stämmer, och kinesiska fodraltillverkare har aldrig fel. Mer minne även här, men om det räcker återstår att se.

iTunes 9 visas möjligen. Där ryktas det om integration med sociala medier men drömmer man så kan man ju hoppas på Spotify-funktion för hela katalogen i hela världen.

Och så går det rykten om att Beatles-katalogen ska komma till iTunes - men de har ju inte släppt en platta på hur många år som helst så varför folk hetsar upp sig över det förstår jag inte.

iOS/Android BattleLore: Command finns nu till mobilen

iPhone / Spel

Brädspelsspecialisterna Fantasy Flight Games har gjort ett mobilspel av sitt strategiska brädspel BattleLore.

Spelet heter BattleLore: Command och det baserar sig på BattleLore Second Edition och är ett turbaserat spel där du skall leda Daqan-armén emot de barbariska Uthuk Y’llan. Det skall också gå att välja den onda sidan om man är sugen på att besegra den nobla Daqan-sidan.

Spelet har en kampanj för solospelare och fem scenarier (skirmish) där du spelar endera sidan emot vän (lokalt LAN) eller emot spelets CPU-hjärna. [iOS (75kr)] [Android (73kr)]

youtube.com +
Läs mer...

Äldre dam spelar GTA V

Spel / Multiplattform

Den här lilla damen från England ser inte så farlig ut. Men i GTA V lever hon verkligen ut en del aggressioner. Och hon är riktigt grym. Bara kolla in och njut.

devour.com +

Två tablets som jag älskar

Mobil / Övrigt

2014 må vara de stora telefonernas år, inte tabletens år, men jag har kört två stycken som jag verkligen älskar under den senaste tiden. De är väldigt olika men båda har det gemensamt att de inte bara är älskvärda utan faktiskt inte har några större svagheter. Svinbra köp helt enkelt.

Sonys och Apples bidrag till tablet-marknaden i år har vissa solklara skillnader, de kör olika operativsystem och är olika stora, men annars är de faktiskt väldigt lika. De är tunna, snabba som tusan, lätta, har mycket trevliga skärmar och är en glädje att ta fram.


Läs mer...

Windows 10 kommer få stöd för FLAC

PC / Mjukvara

Det verkar som att Microsoft bygger in stöd för ganska många nya format i Windows 10. Tidigare så introducerades stöd för MKV i build 9879 som släpptes tidigare under månaden och nu säger Microsoft att de kommer introducera stöd för FLAC.

Det är en tweet från Gabriel Aul från Microsofts Operating Systems Group som bekräftar introduktionen av stödet för FLAC som vi kan se i bilden nedan. Skärmdumpen visar Windows Media Player 12 spelandes en FLAC-version av Led Zeppelin IV.


Tweeten säger inte exakt när stöd för FLAC kommer att släppas till Windows 10 Technical Preview men det kan nog komma i en uppdatering inom kort, möjligen tidigt nästa år.

techreport.com +

Viagame inleder esportsamarbete med Expressen

Spel / Esport

Expressen satsar stort på esport och inleder ett samarbete med Viagame. Resultatet kommer att bli en egen sektion under Expressen som har fått namnet Gamefeed. Fokus kommer att ligga på redaktionellt innehåll med svensk bevakning av olika internationella esportsevent. Första eventet kommer ganska naturligt att vara Dreamhack som drar igång i Jönköping idag.

- Vi har sett ett klart ökat intresse för eSport på senare tid och ser nu fram emot a att bevaka eSport tillsammans med vår traditionella sportbevakning genom att lansera Gamefeed på Expressen.se. I samband med detta ser vi den svenska eSportkanalen Viagame med sitt stora engagemang för eSport och med sitt högkvalitativa innehåll, som den självklara partnern, säger Anders Nettelbladt, sportchef på Expressen.

Vi har tidigare berättat att Viagame i år exklusivt kommer att sända Dreamhack HearthStone Championship från just Dreamhack och representanter för Viagame meddelar att de ser fram emot det nya samarbetet.

- Vi tycker det är grymt kul att se en traditionell medieaktör som Expressen bevaka eSport som den sport den faktiskt är. Med Expressens lysande sportinnehåll i övrigt är vi säkra på att Gamefeed kommer leverera samma höga kvalitet inom eSporten. Vi ser fram emot att kickstarta vårt partnerskap i helgen, säger Isabelle Ewert som är ansvarig för Viagame.

Den nya esportsajten kommer också att finnas på gamefeed.se.

www.mynewsdesk.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen