Oregistrerad McLaren F1 till salu
Har knappt körts 
45.5°
+
Roger Åberg
0
Mängder med nytt innehåll på gång till Netflix
80 originalfilmer och 30 animeserier 
43.6°
+
Emmy Zettergren
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

Apple nya mus är snygg men...

Lite puck-varning

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Hårdvara

Nu på morgonen var jag och pillade på Apples nyheter. Nya iMacen är verkligen massiv, nya MacBooken en naturlig utveckling (enda minuset är att undersidan kommer att bli tokigt skitig) och Mac minin är snabbare och det är ju alltid trevligt.

Men den enda helt nya produkten är den magiska musen. Och visst är den tokigt snygg men ur ett användarperspektiv kommer det inte att vara direkt och total kärlek från alla som använder den.

Formen är lite knasig, musen är väldigt låg vilket gör att man inte kan vila handen på den. Det gör, faktiskt, att det blir lite av samma grepp som man hade på den klassiska, men hatade, puck-musen. Tummen och lillfingret styr och kontrollerar musen.

Att kunna skrolla, swipa och göra andra sköna svengelska saker är så klart ett riktigt lyft, men om man har de tre mittersta fingrarna på musen och ska göra något med två fingrar känns det onaturligt att ha kvar det tredje fingret på musen. Det går så klart, men det kommer att kräva inlärning.

Exakt var den faktiskt, skön acceleration också vilket är ovanligt på blåtandsmöss.

Tiden får utvisa om musen är en flipp eller en flopp, men klart är att den inte kommer att sitta från timme ett. Vi återkommer så klart med ett längre test så snart de börjar levereras separat (i dag kan man endast få tag på en tillsammans med en iMac).

Ni som har börjat använda dem - vad tycker ni om dem?

via Youtube