USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
30.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.5°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
80kg
+
Roger Åberg

Så här använder kidsen media

Är det detta som är ramen för Apples tablet?

Foto: joce01_y
Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

Site 9to5mac har fått tag på lite intressant fakta från en undersökning om hur kids i USA använder media. 2002 personer mellan 8 och 18 år svarade. Förra gången undersökningen gjordes vara 2004.

- 47% läser böcker (oförändrad siffra)
- 35% läser ett magasin varje dag, ner från 55%
- 23% läser en nyhetstidning varje dag, ner från 42%
- 66% äger en mobiltelefon, upp från 39%
- 76% äger en iPod, upp från 18%
- 20% av ungarnas mediaintag kommer från "mobila enheter"

Klarnar tanken med en tablet nu? Alla tomtar som tror att Apple ska släppa något för affärsmannen är ute och cyklar tror jag. Jag tror att Apple har fått smak för spelbranschen och nu tar chansen att kunna äga en hel generations mediaintag.

Om en platta kan vara den pryl som man läser på (både böcker och magasin), som man tittar på TV på, som man använder internet på, som man chattar på, som man lyssnar på musik på och som man spelar på så täcker man in en oerhört stor del av mediaintaget.

Självklart kommer det inte bara vara kidsen som köper produkten, men det är de som visar vägen för hur media kommer att konsumeras i framtiden för alla och hur den redan i dag konsumeras av många. Youtube är ju trots allt dagens TV för många, i kombination med SVT Play för all del.

Och när man tänker på det, när vi är på alla andra ställen än på kontoret så vill vi ju inte jobba och då behöver vi oftast inte en "riktig" dator. Och när vi sitter i soffan framför TV:n gör i alla fall jag det gärna med en device.

Priset då? En maskin som kan göra allt kan inte bli billig, men behöver inte bli superdyr. Se mer nedan om detta...
www.9to5mac.com

Uppdatering
Dellsson frågade bland kommentarerna om det verkligen finns hårdvara som klarar allt detta i ett litet paket. Det finns det, Nvidia har till exempel med deras senaste skapelse Tegra 2 visat att det går - och fortfarande vara strömsnål. Tegra 2 spelar upp 1080p-video utan problem och gör massor med annat galet

Tegra 2 ska dessutom inte kosta speciellt mycket - Tegra 2 är riktat till just tablets och billiga netbooks. Som exempel så ska Boxee Box rulla med hjälp av just Tegra 2 och den kommer att kosta 199 dollar. Till det kommer kostnad för skärm etcetera så klart.

Tegra är dessutom en ARM-historia och borde gå att köra iPhone OS på utan större förändringar.

Kolla bara på den här rackaren som har 10 tums skärm, HDMI-ut, kanske 3G och så vidare...