Kakadua skäller på hundar
Voof! 
54.9°
+
Roger Åberg
0
Så här tar man bort en kran
I Photoshop alltså 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Härlig cover på Smells Like Teen Spirit
Framförd av The Voice-vinnare 
82kg
+
Bobby Green

Så borde nästa AppleTV fungera

Som på bilden, fast sjukt mycket smidigare

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

Jag har länge sagt att Apple borde flytta över sin AppleTV till iPhone-plattformen (appar är ju ändå the shit) och ett nytt rykte gör gällande att det faktiskt kan bli så.

Tanken som, om den är sann, är genialisk är att sälja grundtekniken i nästan iPhone / nuvarande iPad i en liten låda med HDMI-utgång. Alltså bara själva moderkortet med processor och minne, man plockar bort 3G-chip, skärm, micar, kameror och annat som finns i iPad och iPhone men som är onödiga här.

Tricket är att man kommer att sälja den för 100 dollar om man får tro ryktet. Vilket inte är omöjligt att man ska kunna göra.

Mjukvaran blir iPhone OS 4 och eftersom det lär bli begränsat med minne är nog tanken att man ska använda den som en iPhone och streama video och annat gött från internet eller nätverket, antalet filmer lokalt blir begränsat.

Fjärr då? Om det är iPhone OS 4 så pratar vi touch och då får nog en iPod eller iPhone eller iPad agera fjärr. Och det är här som det kan bli extra bra.

För om nya AppleTV egentligen bara är en video-ut-burk kan man göra spännande saker. Du tar upp din iPhone från fickan och väljer vilken AppleTV du vill styra. Upp kommer nu de appar som är installerade på AppleTVn men när du startar en app visas de på din iPhone. Det är först när du till exempel startar en film som TVn kommer in i bilden, den visas där, precis som om du hade haft en video-ut-sladd kopplad till din iPhone eller iPad.

Gör man på detta sätt slipper man förlita sig på att app-tillverkarna ska göra om sina appar igen, det är trots allt bara 5000 appar som är anpassade till iPad och en del av framgången med iPhone har ju varit just det att det varit en pryl med en skärmstorlek som fungerat på ett visst sätt. Många video-appar och presentationsprogram som Keynote har redan stöd för video-ut, andra som spel eller Spotify behöver lägga till funktionen men det är gjort på ett kick.

Och så har man Safari så klart, tyvärr utan Flash.

I en värld där allt kommer att strömmas och där vi av tre hål i väggen snart bara kommer att behöva ett (eller lite 3G-uppkoppling för den delen) kan detta vara genialiskt. Viasat och de andra behöver bara göra en app och skicka ut en AppleTV istället för meckiga och besvärande boxar. Som bonus fungerar deras tjänst på miljoner mobiler. TV4 berättade igår att man kommer att livesända alla sina kanaler till mobilen och SVT lär följa efter.

Den här lösningen fungerar så klart bara i Applefierade hem vilket inte är optimalt, men helvetet kanske fryser till is och Apple bygger in stöd för Android. Den som lever får se, lansering på WWDC nästa vecka är nog inte så trolig.

Kakadua skäller på hundar
Voof! 
54.9°
+
Roger Åberg
0
Bygg ditt eget Nerf-gevär
För mindre än en hundring 
33.9°
+
Roger Åberg
0
Så här tar man bort en kran
I Photoshop alltså 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Snubbe bygger egen Switch-klon
Emulerar flera system 
44.6°
+
Emmy Zettergren
0
Lejonhona gillar att fånga pinnar
En lejonhund? 
41.2°
+
Emmy Zettergren
0
Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
60.0°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
50.6°
+
Emmy Zettergren
0
Seven-Eleven börjar med ellastbilar
Från Mitsubishi Fuso 
52.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
400 okända forntida monument hittade i Saudiarabien
Tusentals år gamla 
51.6°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft nu värt över 600 miljarder dollar igen
Som på den gamla goda tiden! 
51.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har fått vår första artikel raderad från Googles sökindex
Därför skriver vi om den igen 
57.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
28.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
21.4°
+
Roger Åberg
0