m
r
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
41.8°
+
Bobby Green
0
Snart säger Google Maps till när du ska gå av bussen
Yay! 
48.2°
+
Roger Åberg
0
Morgan och Friday Beer Company tar fram pilsner
Men drick inte när du kör 
81kg
+
Bobby Green

Så borde nästa AppleTV fungera

Som på bilden, fast sjukt mycket smidigare

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Rykten

Jag har länge sagt att Apple borde flytta över sin AppleTV till iPhone-plattformen (appar är ju ändå the shit) och ett nytt rykte gör gällande att det faktiskt kan bli så.

Tanken som, om den är sann, är genialisk är att sälja grundtekniken i nästan iPhone / nuvarande iPad i en liten låda med HDMI-utgång. Alltså bara själva moderkortet med processor och minne, man plockar bort 3G-chip, skärm, micar, kameror och annat som finns i iPad och iPhone men som är onödiga här.

Tricket är att man kommer att sälja den för 100 dollar om man får tro ryktet. Vilket inte är omöjligt att man ska kunna göra.

Mjukvaran blir iPhone OS 4 och eftersom det lär bli begränsat med minne är nog tanken att man ska använda den som en iPhone och streama video och annat gött från internet eller nätverket, antalet filmer lokalt blir begränsat.

Fjärr då? Om det är iPhone OS 4 så pratar vi touch och då får nog en iPod eller iPhone eller iPad agera fjärr. Och det är här som det kan bli extra bra.

För om nya AppleTV egentligen bara är en video-ut-burk kan man göra spännande saker. Du tar upp din iPhone från fickan och väljer vilken AppleTV du vill styra. Upp kommer nu de appar som är installerade på AppleTVn men när du startar en app visas de på din iPhone. Det är först när du till exempel startar en film som TVn kommer in i bilden, den visas där, precis som om du hade haft en video-ut-sladd kopplad till din iPhone eller iPad.

Gör man på detta sätt slipper man förlita sig på att app-tillverkarna ska göra om sina appar igen, det är trots allt bara 5000 appar som är anpassade till iPad och en del av framgången med iPhone har ju varit just det att det varit en pryl med en skärmstorlek som fungerat på ett visst sätt. Många video-appar och presentationsprogram som Keynote har redan stöd för video-ut, andra som spel eller Spotify behöver lägga till funktionen men det är gjort på ett kick.

Och så har man Safari så klart, tyvärr utan Flash.

I en värld där allt kommer att strömmas och där vi av tre hål i väggen snart bara kommer att behöva ett (eller lite 3G-uppkoppling för den delen) kan detta vara genialiskt. Viasat och de andra behöver bara göra en app och skicka ut en AppleTV istället för meckiga och besvärande boxar. Som bonus fungerar deras tjänst på miljoner mobiler. TV4 berättade igår att man kommer att livesända alla sina kanaler till mobilen och SVT lär följa efter.

Den här lösningen fungerar så klart bara i Applefierade hem vilket inte är optimalt, men helvetet kanske fryser till is och Apple bygger in stöd för Android. Den som lever får se, lansering på WWDC nästa vecka är nog inte så trolig.

Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
41.8°
+
Bobby Green
0
Snart säger Google Maps till när du ska gå av bussen
Yay! 
48.2°
+
Roger Åberg
0
Ny trailer för Ready Player One
Har premiär 30 mars 
55.2°
+
André Stray
0
Ordentlig trailer för Alita: Battle Angel
Action från Robert Rodriguez och James Cameron 
51.1°
+
André Stray
0
Så här åker pristagarna till Nobelmiddagen
I flådiga Volvos 
47.9°
+
Roger Åberg
0
Teaser-trailer för Altered Carbon
Första säsongen släpps 2 februari 
50.2°
+
André Stray
0
Säsong 3 av Stranger Things kan komma först 2019
Men det kan vara värt det... 
42.4°
+
Roger Åberg
0
Trailer för Spider-Man: Into the Spider-Verse
Den animerade Spindelmannen-rullen 
41.1°
+
André Stray
0
Hjärtskärande video på svältande isbjörn
Varning för starka bilder! 
-14.6°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.9°
+
Roger Åberg
0