Bygg om din MacBook till en tablet

Mac / MacBook

Är du sugen på en tablet men tycker att iPad är för dyr eller om du vill köra "vanliga" program på den så kanske detta är lösningen för dig, i alla fall om du har en gammal Macbook liggandes.

En liten hemma-moddare som kallar sig Enigma-Penguin har byggt den här lilla godbiten som tydligen inte ska ha kostat honom mer än den gamla datorn plus runt 50 dollar till.

Det hela verkar fungera hyfsat också så har du lite mycket tid över och är lite händig är det bara att sätta igång.

via Lifehacker www.enigma-penguin.net +

Spärrade Ubisoftspel var köpta via Origin

Spel / PC

I helgen spärrade Ubisoft flera spelnycklar vilket retade upp ett helt gäng kunder. Främst gällde det Far Cry 4 och Assassin's Creed Unity och Ubisoft hänvisade till att nycklarna var köpta hos tredjepartsåterförsäljare som inte var officiella återförsäljare av Ubisofts spel.

Nu visar det sig att nycklarna anskaffats via Electronic Arts speltjänst Origin och att de var köpta med stulna kreditkort. Det var också EA som meddelade Ubisoft hur det låg till.

Nu uppmanar en talesperson för Ubisoft, via Eurogamer, sina kunder att endast använda Ubisofts onlineaffär eller återförsäljare som Ubisoft stödjer liksom Steam, Origin och GoG.

"We strongly recommend that players purchase keys and downloadable games only from the Uplay Store or their trusted retailers," a Ubisoft spokesperson said in a statement issued to Eurogamer.

We regularly work with our authorised resellers to identify and deactivate fraudulently obtained and resold keys.

In this case, we confirmed activation keys were recently purchased from EA's Origin store using fraudulent credit card information and then resold online. These keys may have been deactivated. Customers who may have been impacted should contact the vendor where they purchased the key for a refund."

De bannade nycklarna inhandlades från G2A och Kinguin och båda återförsäljarna har sagt att drabbade kunder ska höra av sig.

www.eurogamer.net +

Tested tittar på ZX2

Pryl / Mediaspelare

Under CES-mässan offentliggjorde Sony sin Walkman-enhet ZX2. Denna pryl kostar 1 100 dollar och kan bland annat spela högupplöst ljud vilket ju anses vara ett måste för vissa ljudfantaster. Norm från Tested fick sig en närmare titt på denna enhet under CES-mässan och ovan kan man se ett klipp på det.

www.tested.com +

Microsoft slutar producera Surface 2

PC / Hårdvara

När Microsoft presenterade sin kvartalsrapport stod det klart att Surface Pro 3 gått riktigt bra medan intresset för Surface 2 verkar ha svalnat rejält. Nu meddelar också Microsoft att de slutar tillverka Surface 2 för att istället satsa fullt på trean.

Surface 2 och föregångaren Surface RT är de enda enheter på marknaden just nu som använder sig av operativsystemet Windows RT. Förra veckan meddelade också företaget att RT-enheterna inte kommer att uppgraderas till samma Windows 10-version som övriga enheter utan att de kommer att få en egen variant där vissa av funktionerna för Windows 10 finns med.

Gissningsvis siktar Microsoft på att skrota RT-operativet helt för att kunna fokusera helt på Windows 10. Dock kommer de RT-enheter som finns kvar på marknaden att uppgraderas och få support även framöver.

www.theverge.com +

Tävling i mobilfotografering

Foto / Övrigt

Sony World Photography Award är en stor fototävling som äger rum varje år och nu så har arrangörerna valt att dra igång ännu en tävling. Denna tävling får namnet Mobile Phone Award och som namnet antyder ganska starkt så gäller det endast bilder tagna med mobiltelefoner.

Sista datum att skicka in sina foton är den 27 februari och sedan väljer en grupp experter ut en shortlist som allmänheten får rösta på mellan den 10 till 17 mars.

www.ephotozine.com +

Plex uppdaterar Android-appen

Android / Mjukvara

Plex för Android uppdaterades nyligen och nu har man samlat allting i en gratisapp som man sedan kan köpa funktionalitet till. Så om man vill låsa upp appens streaming-funktionalitet så kan man göra det via en "köp inuti program"-köp. Användare som betalat för funktionalitet tidigare kommer ha det upplåst direkt. Samma app kan även användas av PlexPass-användare och den separata PlexPass-appen är nu skrotad.

Annat nytt som denna version bjuder på är ett uppdaterat Android 5.0-vänligt användargränssnitt och att man kan skicka bilder till sin Chromecast eller liknande enheter.

play.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen