Jobs och Gates snackar netbooks

Mac / MacBook

Halvrolig fotoserie appropå den nyligen släppta Macbook Air som Apple presenterade härom dagen.

www.fakesteve.net +

Timelapse från rymden

Vetenskap / Rymden

ESA:s Alexander Gerst tillbringade sex månader på den internationella rymdstationen ISS och tog då bland annat 12.500 fotografier på vår jord under sitt "Blue Dot"-projekt och här kan vi kolla in en timelapse på det.

youtube.com +

Kortfilm Russian Roulette

Film / Övrigt

Här är en prisbelönt kortfilm som handlar om en kvinna som planlöst surfar runt på Chatroulette tills hon hittar en man som faktiskt befinner sig i rymden.

via Sploid vimeo.com +

Värdetransportbil tappar 15 miljoner kronor

Video / Allvar

Igår råkade en värdetransportbil från säkerhetsföretaget G4S tappa ut motsvarande 15 miljoner kronor under en transport i Hongkong.

Det hela blev snabbt rätt kaotiskt då andra trafikanter stannade till och började samla in pengarna för egen räkning och det sägs att de 15 miljonerna försvann på bara några minuter. Polisen har nu uppmanat dem som samlat in de utspillda pengarna att återlämna dem och än så länge har runt 30 personer lämnat tillbaks sammanlagt lite mer än tredjedel av pengarna.

Två personer har med hjälp av övervakningsbilder från platsen gripits och i deras lägenheter hittade polisen sammanlagt motsvarande 165.000 kronor.

  tack Thomas www.scmp.com +

Critical Annihilation är sjukt intensivt

Spel / PC

Vi blev nyligen tipsade om spelet Critical Annihilation som ni kan se en demonstration av ovan. Det går ut på att döda små pixelfiender och ju fler döda pixlar desto bättre poäng. Och pixelblodet sprutar över hela banan. Det låter brutalt och det är det också, men på ett charmigt sätt. Dessutom går det att byta ut det röda blodet till regnbågens alla färger.

En demoversion av spelet kan ni hitta på gamejolt.com där det också finns en leaderboard du kan försöka ta dig in på.

  tack Mikael Jonsson www.digitaltrends.com +

Samsung klappar igen flaggskeppsbutik i London

Pryl / Business

Samsung stänger nu ner en av sina så kallade "Samsung Experience Stores" i London och The Verge skriver att detta antagligen beror på Samsungs vikande mobilförsäljning samt att Samsung inte längre säljer laptops i Europa.

Butiken låg i det exklusiva köpcentrumet Westfield Stratford City och ska ha varit en av de största och dyraste Samsung-butikerna i Storbritannien. I ett uttalande till The Verge säger Samsung att man kommer att fortsätta driva de nio resterande "Samsung Experience Stores" i Storbritannien och att dessa inte kommer att påverkas av beslutet att lägga ner butiken vid Westfield Stratford City.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen