Jobs och Gates snackar netbooks

Mac / MacBook

Halvrolig fotoserie appropå den nyligen släppta Macbook Air som Apple presenterade härom dagen.

www.fakesteve.net +

Rykte Warner Bros planerar ny Jetsons-film

Film / Nyhet

Deadline rapporterar att Warner Bros är på gång att göra en nyversion av den över 50 år gamla animerade tv-serien The Jetsons [wiki] som ursprungligen sändes på amerikanska tv 1962 - 1963.

TV-serien The Jetsons gjordes ursprungligen av filmstudion Hanna Barbera och man kan väl säga att det är den totala motsatsen till företagets stenålderssserie The Flintstones då Jetsons utspelar sig i framtiden då människor bor i svävande bostäder och transporterar sig i flygande bilar.

Deadline skriver att Warner Bros har anlitat Matt Lieberman till att skriva manus. Lieberman har tidigare skrivit långfilmsmanus till bland annat Scooby Doo. När vi kan få se Jetsons-filmen på biograferna framkommer inte men det kan nog ta ett tag misstänker jag. I klippet ovan kan ni kolla in introt till TV-serien The Jetsons.

deadline.com +

15 minuter The Witcher 3: Wild Hunt

Spel / Multiplattform

Precis som rubriken antyder har vi här 15 minuter med gameplay från kommande The Witcher 3: Wild Hunt.

Spelet släpps till Windows, PlayStation 4 och Xbox One den 19 maj.

www.youtube.com +

Polis vill att Waze stänger av rapportfunktion

Mobil / Mjukvara

Amerikansk polis uppmanar nu Googleägda Waze att stänga av funktionen med vilken användare kan rapportera in poliskontroller i deras trafikapp.

Flera poliser har uttryckt oro över att de blir lätta att lokalisera för människor som kanske hyser agg mot lagens långa arm då deras position dyker upp på Wazes kartor. Sheriff Mike Brown säger:
"The police community needs to coordinate an effort to have the owner, Google, act like the responsible corporate citizen they have always been and remove this feature from the application even before any litigation or statutory action."
Waze är en trafikapp där användare i realtid kan ta del av rapporter om trafikköer, vägarbeten och annat som sinkar trafiken. Waze köptes upp av Google för 966 miljoner dollar 2013.

www.theguardian.com +

Den här Uncharted-klonen är hemsk

Spel / Sony

Det är sällan jag ser på ett spel och direkt kan konstatera att det i princip garanterat är skitkasst. Men här har vi ett sådant exempel och ser man på Metacritic där spelet Unearthed: Trail of Ibn Battuta har fått elva poäng i snitt så är det nog bara att konstatera att man bör hålla sig undan.

Men dåliga spel kan ändå vara fantastiskt underhållande att titta på, just för att de är så dåliga. Unearthed försöker vara ett nytt Uncharted och i den här videon får vi se youtubeprofilen videogamedunkey spela spelet. Jag vet inte vad som är roligast, buggarna eller kommentarerna. Eller det faktum att videogamedunkey lurat folk att se videon för att han låtsas att det är en demo av Uncharted 4.

via Kotaku www.unearthedgame.com +

Världens farligaste stad finns i Honduras

San Pedro Sula
Samhälle / Konflikter

Den mexikanska hjälporganisationen CCSP-JP har sammanställt en lista på världens 50 farligaste städer baserat på mordfrekvensen och man säger att 86% av världens farligaste städer finns i Sydamerika.

Absolut farligast ska den våldsdrabbade staden San Pedro Sula i Honduras vara. Staden har cirka en miljon invånare och 171 stycken mord per 100.000 invånare i staden. Det kan jämföras med till exempel Stockholm som hade ett mord per 100.000:e invånare 2013 eller USA:s farligaste stad Detroit som hade 48 mord för var 100.000:e invånare förra året.

Utav världens 50 farligaste städer ligger 19 i Brasilien, 10 stycken i Mexico, 5 stycken i Colombia medan USA samt Venezuela har fyra städer var på listan. Ingen av de 50 städerna återfinns i Europa.

  tack falcon www.svt.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen