Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
31.5°
+
André Stray
0
Rykte Northvolts batterifabrik etableras i både Skellefteå och Västerås
Tillverkning i Skellefteå och utveckling i Västerås 
46.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Två Omega Speedmaster 2915-1 på auktion
Den ena hittades på en vind! 
84kg
+
Roger Åberg

PC World sätter MacBook Air mot netbooks och ULV:s

Glänser på alla punkter utom en, batteritid

Visa inte Mac-artiklar
Mac / MacBook

PC World har gjort ett test som jag varit lite intresserad av att göra själv men nu alltså slipper. De har satt Apples billigaste MacBook Air mot de snabbaste netbooksen på marknaden för att se vad man får i prestanda om man går upp några tusenlappar.

Vad gäller utseende och bygge så tror jag inte många skulle säga emot mig om jag tycker Airen slår alla netbooks på näsan ganska hårt, vikten och tunnheten är grym. Men att betala låt säga 4 - 5000 kronor extra bara för designen känns aningen överdrivet.

PC Worlds tester visar dock som ni kan se i diagrammen att den är rejält snabbare tack och lov. Vad de var mest imponerade av var att man faktiskt kunde spela spel på den (även jag inte känner mig så sugen på det).

De testade även den lite dyrare 13-tummaren mot motsvarande ULV-PC:s där den slog alla utom en, Asus U33jc men den är å andra sidan 3,1 cm tjock till skillnad från Macens 1,7 cm.

Sen har vi det stora problemet som jag blev rejält besviken på när den presenterades, batteritiden. Där blir den föga förvånande slagen av ett gäng olika netbooks. Vill ni läsa hela testet så hittar ni det på länken nedan.