Apple godkände app som "botar" homosexuella

Mac / iPhone

Apple har drabbats av en kritikstorm från den amerikanska gay-rörelsen efter det att man har godkänt en app som säger sig kunna "bota" homosexuella från att vara just det.

Det handlar om appen "Gay Cure" från den amerikanska kristna organisationen Exodus som ursprungligen grundades av homosexuella män som ändrat sin "livsstil" enligt Dagens Media.

Än så länge har över 80 000 gay-aktivister skrivit på en lista där man fördömer att Apple godkänt "Gay Cure". Apple har än så länge inte kommenterat det hela officiellt.

www.dagensmedia.se +

Rykte Microsoft kan vara på väg att lägga ner Windows Phone

Mobil / Microsoft

Microsoft är väl medvetna om att de ligger efter när det gäller Windows Phone i jämförelse med konkurrenterna. Nu ryktas det nämligen om att företaget haft interna diskussioner kring att helt lägga ner Windows Phone och istället satsa på konkurrerande operativsystemet Android. Under de senaste åren har de också endast haft mellan två och tre procent av marknaden.

Stämmer ryktena skulle en ny satsning exempelvis vara att i större utsträckning integrera företagets tjänster liksom Office, Skype och OneDrive på Androidenheter.

Ryktet kommer från Twittraren MSNerd som är känd för att läcka Microsoftnyheter och så här ska han, enligt The Inquirer, ha sagt:

"Nadella and the SLT debating continuing Windows on phones and small tablets versus bundle Microsoft services on Android as the way forward. Microsoft would push Google Play devices with Microsoft apps in exchange for Google providing first-class Maps, YouTube, Search on Windows."

Skulle du sakna Windowstelefonerna om de försvann?

www.maximumpc.com +

Minecraft har nu sålt i 20 miljoner exemplar till PC och Mac

Spel / Multiplattform

Det pixliga spelet fortsätter att växa och nu har antalet sålda kopior till PC och Mac nått 20 miljoner. Bara det senaste dygnet har det sålts i mer än 10 000 exemplar.

Owen Hill på Mojang dokumenterade det hela och meddelade milstolpen via Twitter.

www.pcgamesn.com +

Cortana i Windows 10 påverkar batteritiden i datorn

PC / Mjukvara

När nu Windows 10 släpps senare i sommar är tjänsten Cortana ett av dragplåstren. Microsoft har också lanserat tjänsten hårt inför releasen.

Dock kan det vara bra att veta att Cortana påverkar batteritiden negativt på bärbara datorer. Exakt hur mycket är oklart men efter att Fudzilla pratat med flera tillverkare har de bekräftat batteripåverkan och Fudzilla undersöker nu exakt hur stor påverkan är.

Tjänsten går dock att stänga av i inställningarna om det skulle vara så att batteripåverkan är stor. Förhoppningsvis kommer det också att dyka upp enkla kommandon framöver för att snabbt och smidigt kunna stänga av tjänsten när den inte används. Alternativt att fler tillverkare går på Toshibas linje där en dedikerad Cortanaknapp implementerats och där Cortana endast används när knappen aktiveras.

www.fudzilla.com +

TVR börjar ta emot handpenningar för bilen som inte finns än

Foto: Flickr
Bil / Nyheter

2012 la TVR ner tillverkningen av bilar på grund av att ekonomin helt enkelt inte gick ihop. Året därpå började det viskas om att märket skulle göra en comeback, men sen dess har det varit tyst. Tills för en månad sedan, då snacket kom upp igen. Bakom projektet denna gång stod motorbyggaren Cosworth som tillsammans med Gordon Murray Design lovade att de skulle producera en ny sportbil under namnet. Nu verkar det som att detta har fått folk att bli helt toksugna på ett exemplar, till den grad att det nybildade företaget från den 7 juli börjar ta emot handpenning för bilen som väntas dyka upp först 2017.
"Our phone lines and online enquiry system went into meltdown when the news was announced, and we decided that we must begin to bring a structure to the enquiries and build a delivery pipeline well in advance of production."
Bilden visar en av mina drömbilar - TVR Sagaris 2.

www.evo.co.uk +

Fan har byggt en egen PipBoy

Pryl / Pryl

När Bethesda presenterade Fallout 4 under E3 meddelade de också att de tillsammans med specialutgåvan av spelet släpper en PipBoy som ska fungera tillsammans med mobiltelefoner.

Det finns dock redan de som har en sådan hemma. Ett Falloutfan, TheMCV på Reddit, har visat upp en egenskapad variant som han gjorde till sin kompis i julklapp.

För att skapa enheten användes en 3D-skrivare, där själva modellen skrevs ut, samt en Raspberry Pi-dator för att få den att fungera. Datorn kör ett fanskapat PipBoy-interface som programmerats av en annan person och exempelvis kan mjukvaran visa din position om du laddar in Google Maps API i den. Läckert. Synd att den inte är till försäljning. Vi får hoppas att Bethesdas modell är kul den med.

www.gamespot.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen