15 miljarder appar nedladdade från AppStore

Mac / Mjukvara

Apple meddelade idag att det nu har laddats ner 15 miljarder appar från deras AppStore på tre år.

Apparna har laddats ned från 200 miljoner iPhones, iPads och iPod Touch från 90 länder. Det finns i dagsläget mer än 425 000 appar i AppStore var av över 100 000 är specialskrivna för iPad.

Apple nämner inget om hur många av de 15 miljarderna som är betalda nedladdningar men man säger att man genom åren har betalat ut 2,5 miljarder dollar till externa apputvecklare.

www.apple.com +

Telltales Game of Thrones släpps nästa vecka

Spel / Multiplattform

Den nya Game of Thrones-serien från Telltales har fått ett releasedatum. Den första episoden kommer att släppas 2 december till PC och Mac via Steam samt till PS4 i USA. 3 december anländer det till Xbox One och Xbox 360 samt till europeiska PS4. Den 4 december är sedan det dags för release till iOS.

De som sitter på en PS3:a får dock vänta lite längre där det släpps i USA den 9 december och i Europa den 10 december. Har ni inte sett trailern ännu så kan ni göra det ovan.

www.eurogamer.net +

TV-tips PewDiePie på Skavlan i kväll

Spel / Övrigt

I kväll kommer YouTube-stjärnan Felix "PewDiePie" Kjellberg vara med i SVT:s talkshow Skavlan. Det är ett rätt så sällsynt framträdande då PewDiePie, trots att han har spelat in ett sommarprogram i Sveriges Radio och gjort en del intervjuer, oftast brukar vara rätt så mediaskygg.

Skavlan med PewDiePie sänds i SVT1 klockan 21.00 i kväll. Bland de övriga medverkande i programmet märks den brittiska journalisten och författaren Caitlin Moran, känd för boken "Konsten att vara kvinna" samt den gamle tennislegendaren Boris Becker.

www.dn.se +

Animerad hyllning till sci fi-klassikerna

Film / Övrigt

Den här korta animerade trailern är gjord av Fransesco Baiocchi för sci fi-kanalen AXN. Klippet hyllar några av våra mest klassiska sci fi-filmer genom tiderna, däribland Ghostbusters II, The NeverEnding Story, Short Circuit och My Stepmother Is an Alien. Kort är den också – bara 30 sekunder lång!

vimeo.com +

Felaktig amiibo säljs dyrt på eBay

Spel / Nintendo

Kommer ni ihåg att vi häromdagen skrev om en amiibo-figur föreställandes Samus från Metroid? Hon har ju normalt sett bara en armkanon men just det här exemplaret hade det blivit något fel med så att hon istället hade armkanoner på båda armarna.

Nu säljs denna amiibo på eBay och precis som väntat så är den väldigt eftertraktad. Just nu ligger priset på 940 dollar (nästan 7000 SEK) och det är fortfarande 3 dagar och 10 timmar kvar innan auktionen avslutas.

Nån som är sugen på att lägga ett bud?

nintendoeverything.com +

Mercedes teasar GLE Coupé

Bil / Mercedes

Mercedes rullar inom kort ut utmanare till Audi:s S-modeller och BMW:s M Performance-versioner. AMG Sport som linjen kallas blir bilar som förfinats i sann AMG-anda, men utan de allra vrålstarka motorerna. Ett slags mellanting för de som inte vill gå hela vägen mot en AMG. Nu får vi en första teaser på hur det kommer att se ut, och även en första glimt av den nya slimmade suven GLE Coupé.

Om man tittar på AMG Sport är exempelvis AMG C 450 Sport som den tros heta en direkt utmanare till Audi S4. Den väntas få den turbomatade M276-V6:an på 3.0 liter och effekten tros ligga omkring 360 hästar. Det sägs även att AMG Sport-bilarna endast kommer att komma med fyrhjulsdrift.

AMG Sport-linjen kommer troligtvis att finnas tillgänglig över hela modellutbudet, och de första ska presenteras i sin helhet på Detroit Auto Show i januari nästa år.

www.themotorreport.com.au +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen