15 miljarder appar nedladdade från AppStore

Mac / Mjukvara

Apple meddelade idag att det nu har laddats ner 15 miljarder appar från deras AppStore på tre år.

Apparna har laddats ned från 200 miljoner iPhones, iPads och iPod Touch från 90 länder. Det finns i dagsläget mer än 425 000 appar i AppStore var av över 100 000 är specialskrivna för iPad.

Apple nämner inget om hur många av de 15 miljarderna som är betalda nedladdningar men man säger att man genom åren har betalat ut 2,5 miljarder dollar till externa apputvecklare.

www.apple.com +

Två nya Lumia-lurar från Microsoft

Mobil / Microsoft

Microsoft visade i dag officiellt upp två nya Lumia-telefoner på Mobile World Congress. Telefonerna är mellanklasslurar och heter Lumia 640 samt Lumia 640 XL. I dessa telefoner hittar man en quad-core Snapdragon-processor på 1.2 gigahertz, 1GB RAM och en skärm på 720p. Det som skiljer sig telefonerna år är kameran och skärmstorleken. Lumia 640 har en skärm på fem tum och en kamera på åtta megapixel. XL-versionen har en skärm på 5,7 tim och en 13 megapixelkamera med Zeiss-lins.

Microsoft lovar även skicka med ett års tillgång till Office 365 Personal om man köper någon av dessa telefoner.

Lumia 640 förväntas att släppas under våren och Lumia 640 XL bör dyka upp redan senare denna månad. 3G-versionen av Lumia 640 kommer kosta 139 Euro och LTE-varianten litter på 159 Euro. 3G.versionen av Lumia 640 XL kommer kosta 189 Euro och 219 Euro LTE-varianten. Vad de kommer kosta här i Sverige är oklart i skrivandets stund.

www.theverge.com +

Bilder på IKEAs möbler med inbyggd laddning

Pryl / Övrigt

Trådlös laddning är coolt men inte så fantastiskt om det inte finns naturligt i miljön man lever i, något som IKEA försöker förändra. Man har berättat att man kommer att satsa på att bygga in Qi-standarden i några av sina produkter och vi har fått tag på lite bilder.

Intressantaste är golvlampan med det lilla bordet och skrivbordslampan med laddare i foten. De lösa laddarna känns fina, men knappast något nytt eftersom liknande redan finns.

Vi väntar fortfarande på information om när dessa kommer och vad de kommer att kosta.

www.prnewswire.com +

Nikon presenterar D7200

Foto / Nikon

D7100 som släpptes för två år sedan har fått en uppföljare. Nikon har nu presenterat D7200 som kommer med en del uppdateringar.

Den nya kameran har bland annat fått den nya processorn Expeed 4 som ska göra att brusnivån blir mindre och kvaliteten på bilderna högre på höga ISO-nivåer där ISO-omfånget är satt till 100-25 600. Sensorn är på 24,2 megapixel jämfört med föregångarens 24,1. Med andra ord i princip samma.

Den har också utrustats med 51 AF-punkter och ska kunna ta upp till sex bilder per sekund i DX-format och upp till sju bilder per sekund i 1,3x-beskärningsläge. När det gäller serietagningen ska den klara upp till 27 bilder i 12-bitars RAW-format och upp till 100 bilder i JPEG-format. Den har också ett serietagningsläge där kameran kan ta obegränsat antal bilder i serie med en exponeringstid på fyra sekunder eller längre. Serietagningen fortsätter tills minnet är fullt eller batteriet är slut. Vidare ska den vara mer energisnål än föregångaren och klara ungefär 1100 stillbilder på en batteriladdning eller 80 minuters filminspelning.

D7200 släpps 19 mars med en prislapp på 11 990 kronor för huset. Den släpps också med kit-objektivet 18-105mm för 13 990 kronor och med 18-140mm för 15 390 kronor.

Microsoft-appar i Samsung Galaxy S6 och S6 Edge

Android / Samsung

Inför Samsungs presentation av Galaxy S6 och S6 Edge på Mobile World Congress i Barcelona ryktades det om att telefonerna skulle komma med appar från Microsoft förinstallerade och det visade sig vara ett rykte som stämde.

I en särskilt mapp som är fäst på telefonernas startskärm hittas de tre Microsoft-apparna Skype (chatt), OneDrive (molnlagring) samt OneNote (anteckningar) förinstallerade. Det hade även ryktats om att Microsofts Office-paket skulle vara förinstallerat på de ny galaxerna men så verkar inte vara fallet av de demolurar Samsung visade upp på mässan att döma.

Ovan kan ni kolla in när The Verge kör lite handson på Galaxy S6.

www.theverge.com +

LG visar upp nya mellanklasser

Android / LG

På Mobile World Congress introducerade LG en ny serie mobiler i mellanklassen. Denna nya serie består av tre modeller i olika storlekar och prisklasser; LG Spirit, LG Leon och LG Joy. Spirit och Leon är bägge försedda med Rear Key-konceptet där de fysiska knapparna sitter på baksidan.

LG Spirit 4G LTE är den kraftigaste och har en IPS-skärm (1280x720) på 4,7 tum samt en kurvig design inspirerad av G Flex-modellerna. I telefonen hittar man en Qualcomm 1.2GHz quad-core, ett batteri på 2100mAh, 1GB RAM och 8GB internminne (+ plats för SD-kort). Kameran är på 8 megapixel och allt körs med Android Lollipop. LG Spirit kommer att lanseras i Sverige under mars månad med ett rekommenderat cirkapris på 1 990 kronor.

LG Leon är en mer kompakt modell med en In-cell touch IPS-skärm(854x480) på 4,5 tum. Leon har, precis som LG Spirit 4G LTE, ett lätt böjt bakstycke. LG Leon levereras i både en 4G- och 3G-version. 4G-versionen har en Qualcomm 1.2GHz quad-core, en kamera på 5 megapixel, ett batteri på 1900mAh, 1GB RAM och 8GB internminne (+ plats för SD-kort). 3G-versionen har en Mediatek 1.3 GHz quad-core, en kamera på 5 megapixel, ett batteri på 1900mAh, 1GB RAM och 8GB internminne (+ plats för SD-kort). Båda lurarna använder sig av Android Lollipop. 4G-versionen kommer kosta 1 490 kronor och 3G-versionen 1 190 kronor. Båda dessa lurar förväntas att släppas under årets andra kvartal.

LG Joy, som är den minsta av de nya mellanklasstelefonerna har en 4-tumsskärm (LCD 800x480). Processorn är en Qualcomm 1.2GHz dual-core och använder sig av 512MB RAM samt 4GB internminne (+ plats för SD-kort). Denna lur kommer inte använda sig av Android Lollipop utan kör Android KitKat. Även LG Joy kommer släppas under årets andra kvartal för 990 kronor.

www.lgnewsroom.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen