MacBook Air för 499 dollar(!)

Mac / MacBook

Om du tycker att en MacBook Air är lite för dyr men du skulle ändå gärna köpa en på grund av designen så kanske en kinaresa kan vara något? Datorn ni får se i videon nedan må vara väldigt lik den fina Air:en men nej, den är inte tillverkad av Apple.

Datorn ser vid första anblick ut som en MacBook Air med snygg design, tunt chassi, magsafe-kontakt och äpple på locket men den är gjord i plast, kör Windows och vad gäller hårdvaran så är den inte riktigt i samma klass. Å andra sidan så kostar inte heller denna Air lika mycket. Åker du till Shenzhen kan du köpa denna plastbook för runt 500 dollar.

På länken nedan kan du läsa en recension av produkten och som ni ser på en av bilderna så är inte prestandan den bästa. Å andra sidan sitter det däri endast en Atom D525 på 1,8 GHz, 4GB RAM och "hela" 32GB SSD.

micgadget.com +

Extern hashtangent

Pryl / Mojänger

Hashtaggar du mycket på Twitter eller i andra sammanhang så kanske det här externa tangentbordet med endast tangenten "#" kan vara intressant.

"Tangentbordet" är tillverkat i borstad aluminium och kopplas in på datorns USB-port. Gänget bakom Hashkey försöker nu kickstarta ihop cirka 175.000 kronor för att förverkliga sitt entangentsbord. Runt motsvarande 250 - 300 kronor kommer den antagligen att kosta om man lyckas få ihop kapital för att sätta det hela i produktion.


www.kickstarter.com +

Spotify omsatte nästa 750 miljoner euro 2013

Webb / Övrigt

Nyhetsbyråns AFP skriver att Spotify ökade sin omsättning med 74% förra året jämfört med 2012 och omsättningen för 2013 slutade på 746,9 miljoner euro. Förlusten sjönk med en tredjedel från 86,7 till 57,8 miljoner euro.

91% av omsättningen drog man in på premiumabonnemang medan reklamintäkter stod för resterande del av omsättningen. I slutet av 2013 hade Spotify 8 miljoner betalande användare medan 28 miljoner användare körde det reklamfinansierade abonnemanget. Totalt finns Spotify nu i 58 länder.

Bonusspotify
Spotify meddelade idag att det tyska bandet Rammstein släpper hela sin låtkatalog exklusivt på Spotify vilket gör att Spotify är den enda gratis streamingtjänst som kommer att ha Rammsteins fullständiga katalog tillgänglig.

Här hittar ni det.


www.di.se +

Tyska Auto Bild tar sig en tur med Audi Prologue Concept

Bil / Audi

På Los Angeles Auto Show visade Audi upp sin nya konceptbil Prologue. Vanligtvis brukar såna här konceptbilar visas upp och sedan rullas in i en mörk trailer igen, men denna gång har faktiskt en journalist från Auto Bild fått ta ut bilen på en provtur.

www.carscoops.com +

Kommer Google sluta vara standard i iOS?

iOS / Appar

Förra veckan så beslutade Mozilla att byta ut Google mot Yahoo som standardsökmotor i Firefox och detta gör nu att vi tittar på vad som kommer att hända när Apple och Googles kontrakt går ut nästa år. Sedan länge kan användarna byta mellan Google, Yahoo, Bing och DuckDuckGo men få byter och det är väldigt viktigt att vara standardvalet.

Det handlar dels om vad användarna vill ha, om Apple väljer ett sämre alternativ får ju användarna en sämre upplevelse, men det handlar också om pengar. Rätt mycket pengar faktiskt eftersom köpta sökord kostar rejäla slantar i dag och dessa är i princip hela Googles intäkt.

Att Apple skulle göra en egen sökmotor känns långt borta, speciellt efter Maps-fiaskot, men exakt vad som kommer att hända är långt ifrån klart.

via iClarified www.theverge.com +

Siri rappar lite

Mobil / Mjukvara

Nu börjar vi bli vana med att Siri och de andra vänliga virtuella assistenterna pratar med oss och då kanske det är dags att de börjar underhålla oss.

soundcloud.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen