MacBook Air för 499 dollar(!)

Mac / MacBook

Om du tycker att en MacBook Air är lite för dyr men du skulle ändå gärna köpa en på grund av designen så kanske en kinaresa kan vara något? Datorn ni får se i videon nedan må vara väldigt lik den fina Air:en men nej, den är inte tillverkad av Apple.

Datorn ser vid första anblick ut som en MacBook Air med snygg design, tunt chassi, magsafe-kontakt och äpple på locket men den är gjord i plast, kör Windows och vad gäller hårdvaran så är den inte riktigt i samma klass. Å andra sidan så kostar inte heller denna Air lika mycket. Åker du till Shenzhen kan du köpa denna plastbook för runt 500 dollar.

På länken nedan kan du läsa en recension av produkten och som ni ser på en av bilderna så är inte prestandan den bästa. Å andra sidan sitter det däri endast en Atom D525 på 1,8 GHz, 4GB RAM och "hela" 32GB SSD.

micgadget.com +

Pioneer DJ släpper guldfärgade HDJ-1500-N

Pryl / Hörlurar

Pioneer släpper nu en guldfärgad version av sina hörlurar HDJ-1500-N som man primärt marknadsför mot diskjockeys.

Hörlurarna har ett par 50 millimeter stora membran och sladden till hörlurarna är utbytbar om det skulle råka bli glapp i den, antagligen den vanligaste anledningen till att man kasserar sina hörlurar. Nedan kan ni kolla in en video där man visar upp HDJ-1500-N lite mer ingående.

HDJ-1500-N finns sedan tidigare även i färgerna svart samt vitt och alla modeller kostar ungefär 200 euro styck.

www.pioneerdj.com +

Apple Music släpper reklamfilm på Snapchat

Mac / Apple Music

Apple har börjat göra lite reklam för sin streamingtjänst Apple Music på chattjänsten Snapchat i deras format "Snapchat Story".

Även om du inte har Snapchat så kan du kolla in det hela i klippet ovan och det handlar om material som är inspelat från Apple Musics Radio One studios i både Los Angeles, New York City och London.

"Snapchat Story" är ett format från Snapchat där en användares samtliga postningar till Snapchat under ett dygn sätts ihop till ett lite längre klipp.

thenextweb.com +

Kör bil i nya Dying Light-expansionen The Following

Spel / Multiplattform

Dead Island-utvecklarna Techlands lir Dying Light kommer få en rätt stor uppdatering i form av expansionen The Following. Enligt utvecklarna kommer expansionen komma med ett par rätt drastiska ändringar och den nya kartan kommer vara lika stor som orginalspelets karta tillsammans med dlc-områdena. För att ta dig fram i dessa nya områden så kommer du få tillgång till en dirt buggy.

For Dying Light: The Following we're adding a number of bold game-changers to create one massive expansion. Something big that will give the game a brand-new flavor. The new map alone is the same size as all the previous maps from Dying Light combined, so there is a lot we're packing in here.

We also kept a close eye on player feedback to help tailor what we've created here. Hopefully people will see that this new expansion is first and foremost, for the fans.

The Following har ännu inte fått något släppdatum, men har du köpt säsongspasset till Dying Light så kommer du få expansionen utan extra kostnad. The Following kommer också säljas separat. Under Gamescom nästa vecka kommer vi troligtvis få se mer material från expansionen.

www.polygon.com +

Robotgymnastik

Pryl / Robotar

Här är ett kort klipp på en robot från japanska Denso som har blivit programmerad för att utföra något som jag antar närmast kan jämföras med rytmisk gymnastik.

Roboten verkar vara hyggligt duktigt med bandet men då den har inte någon möjlighet att förflytta sig antar jag att det dröjer ett tag innan den kan börja tävla mot människor i rytmisk gymnastik.

vimeo.com +

Excalibur tar hand om dina lösenord

Mobil / Tjänster

Excalibur är en lösenordshanterare där man använder sin mobiltelefon för att autentisera vem man är när man ska logga in på datorn eller någon tjänst på nätet.

För att kunna använda Excalibur krävs att man installerar en app på sin mobiltelefon och en app på datorn och dessa kommunicerar sedan med varandra så att man loggas in automatiskt på de tjänsterna som man har angett i Excalibur. Man kan även ställa in så att datorn låses respektive låses upp när man lämnar eller närmar sig datorn. Ni kan kolla in en demo på hur det hela fungerar i videon ovan.

Excalibur finns till Windows, OS X, Android samt iOS och ni hittar apparna gratis på länken nedan. Än så länge finns det bara stöd för webbläsarna Chrome och Firefox.

getexcalibur.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen