Blu-ray vs. iTunes 1080p-film

Mac / AppleTV

Sajten Ars Technica har gjort en ganska intressant jämförelse mellan Blu-ray och iTunes nedladdningsbara hd-filmer. Dessa filmer är ju numera i 1080p istället för 720p och då är frågan hur mycket bättre det har blivit och om det kan mäta sig med en Blu-ray?

De har tidigare konstaterat att det visst blivit bättre kvalitet trots att filstorleken hållit sig konstant. I artikeln via länken nedan jämför de den nya kvaliteten mot en Blu-ray. På många punkter hänger iTunes-kopian med men vad gäller små tonskiftningar i mörkare områden så är det som vanligt kört för den komprimerade strömmen.

arstechnica.com +

Låt någon rättstava dina mail med ny tjänst

Foto: spinster cardigan
Webb / Tjänster

eAngel är en ny lite udda tjänst som kanske kan vara värt för den som skickar många viktiga email men som inte känner sig helt hundra på engelska. Vad eAngel gör är att den låter dig skriva ditt mail och strunta i felstavningar för när du sedan väljer att skicka mailet så kan du låta det gå igenom eAngel först där det sitter en duktig människa som rättar alla fel som smugit sig in i mailet.

Tjänsten kostar 5 dollar i månaden och då kan du ladda hem en plugin till Chrome som låter dig välja att skicka dina mail via eAngel. När eAngel sedan gått igenom ditt mail så får du en notifiering med den rättade texten samt information att eAngel har skickat det vidare till den adresserade mottagaren.

thenextweb.com +
Gordon Andersson
...
37.0°
+
-

AMD verkar inte så intresserade av tablets

PC / Övrigt

Även om AMD uttryckt ett intresse för tablets under de senaste åren så har det inte riktigt gett sig in på den marknaden.

Nu säger dock företaget att tablets inte är ett primärt fokus i nuläget men håller ändå på att ta fram ett referenschip kallat Amur som baserar sig på HSA-designen med ARMs Cortex-A57 arkitektur och företagets egna GCN grafik.

AMD har inga nya produkter för tablets inför nästa år och kommer enbart att förlita sig på Mullins som släpptes tidigare i år. Mullins har inte använts mycket och det är ganska svårt att hitta en tablet baserad på den APUn.

Mullins never got a lot of design wins and it's relatively difficult to find on the market. Lensing stressed that AMD has the capabilities to quickly develop a new tablet part in case it feels there is a need for it.

Ser vi till konkurrenterna Nvidia och Intel så går det inte så bra för dem heller i tablet-segmentet. Intel säljer sina chip med förlust för att vinna så stor del av marknaden som möjligt och Nvidias Tegra K1 verkar inte vara så hett det heller.

www.fudzilla.com +

Högsta Domstolen tar upp Instagrammål

Webb / Övrigt

Högsta Domstolen (HD) har meddelat att de kommer att ta upp det mål gällande förtal på Instagram som ledde till de så kallade "instagramkravallerna" i Göteborg 2012 och som två unga tjejer senare dömdes för.

I hovrätten dömdes de två åtalade flickorna för att ha förtalat ett antal personer genom att sprida bilder och nedvärderande kommentarer om ett antal personer via Instagram. Tjejerna dömdes bland annat att solidariskt betala 570.000 kronor i skadestånd till de drabbade och Hovrätten ansåg att mamman till den yngsta av tjejerna, då 15 år gammal, skulle betala 150.000 kronor av detta då den dömda tjejen inte ansågs ha möjlighet att göra detta själv.

I sin överklagan till HD anser mamman att hon gjort allt i sin makt för att förhindra sin dotters brott, bland annat genom att kontaktat både polis och sociala myndigheter för att förhindra att brotten.

sverigesradio.se +

Vine uppdateras med ny funktion

Mobil / Mjukvara

Vine har precis släppt en uppdatering till sina appar för Android, iOS och Windows Phone som kan vara värd att ta en titt på om du använder appen. Numera så kan du nämligen stjärnmarkera konton för att få pushnotifieringar varje gång kontot publicerar en ny video.

Jag använder inte Vine men det är nästan så att jag skulle vilja ha denna funktion till Instagram eller Tumbler-appen.

blog.vine.co +

Konstgjord närhet till för tidigt födda

Pryl / Mojänger

För tidigt födda barn får ofta en inte så härlig första tid här i livet när de ligger i kuvös, utan så mycket mänsklig närhet utan mest maskiner och annat tråkigt. Raphael PM Lang och Camilo Anabalon från Chile ville ändra det och uppfann BayBe som är tre olika delar.

En del lägger man under bebisen, en del ger man till mamman och en del kopplar ihop dessa. Resultatet blir att bebisen kan "känna" mammans hjärtslag vilket borde vara lugnande och härligt eftersom bebisen troligen känner igen dessa. Dessa går även att spela in och sedan spelas upp när mamman inte finns på plats.

Cool produkt som trots att den är så teknologisk gör mänsklig skillnad.

makeit.intel.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen