Blu-ray vs. iTunes 1080p-film

Mac / Apple TV

Sajten Ars Technica har gjort en ganska intressant jämförelse mellan Blu-ray och iTunes nedladdningsbara hd-filmer. Dessa filmer är ju numera i 1080p istället för 720p och då är frågan hur mycket bättre det har blivit och om det kan mäta sig med en Blu-ray?

De har tidigare konstaterat att det visst blivit bättre kvalitet trots att filstorleken hållit sig konstant. I artikeln via länken nedan jämför de den nya kvaliteten mot en Blu-ray. På många punkter hänger iTunes-kopian med men vad gäller små tonskiftningar i mörkare områden så är det som vanligt kört för den komprimerade strömmen.

arstechnica.com +

Nu kan du säkra ett exemplar av iPhone 6s och 6s Plus hos Apple

iPhone / Hårdvara

På fredag kommer Apple släppa lös iPhone 6s och 6s Plus här i Sverige och vill du vara bland de första i landet som lägger vantarna på någon av lurarna så kan du nu via Apples hemsida förboka ett exemplar som du i sin tur kan hämta ut i Apple-butikerna i Täby, Malmö och Helsingborg på fredag.

Det du behöver göra är att klicka på länken här nere till vänster, välja den butik som är närmst och vilken modell du vill ha. Därefter är det bara att smita förbi din lokala Apple-butik direkt när den öppnar på fredag så att du senare under dagen kan visa dina nära och kära de flådiga 3D Touch-funktionerna i telefonen.

Du kan reservera max två exemplar och du behöver ha ditt Apple ID nära till hands för att kunna förboka en lur.

Priserna för de olika modellerna har ni här:
iPhone 6s:
16GB: 7 495,00 kr
64GB: 8 595,00 kr
128GB: 9 695,00 kr

iPhone 6s Plus:
16GB: 8 595,00 kr
64GB: 9 695,00 kr
128GB: 10 795,00 kr

www.apple.com +

Bakslag för Facebook om datalagring av EU-användares information

Webb / Facebook

EU-domstolen ogiltigförklarade idag det så kallade "Safe Harbour"-avtalet från 2000 som godkänner att amerikanska företag kan lagra data om EU-användare i USA.

Bakgrunden till det hela är att en österrikiskt student ville ha prövat om Facebook kunde lagra data om honom på sina amerikanska servrar, något som EU-domstolen alltså inte nu anser är fallet. EU-domstolen anser att lokala dataskyddsmyndigheter i EU inte har kunnat säkerställa hur EU-användares information används när den lagras i USA. I det här fallet är det primärt den irländska datainspektionen man sätter press på då det är där Facebook, samt även många andra amerikanska IT-företag har sina europeiska huvudkontor.

BBC skriver att runt 5.000 amerikanska IT-företag använder sig av Safe Harbour-avtalet för att kunna lagra EU-data i USA. Skulle alla dessa vara tvungna att ändra sina rutiner efter dagens dom i EU-domstolen kan det sannolikt leda till stora konsekvenser för branschen.

www.bbc.com +

Reddit drar igång nyhetssajten Upvoted

Webb / Reddit

Reddit är en makalös plats där användarna kan dela med sig av egna alster, historier och roliga kattvideor. Sajten kan dock vara lite skrämmande för folk som aldrig besökt Reddit och om man inte hänger på sajten dygnet runt så är det rätt sannolikt att man kanske missar diverse händelser.

Med Upvoted vill Reddit ändra på detta genom att leverera det bästa från Reddit i form av artiklar, infografik, illustrationer, videor och podcasts. Till skillnad från Reddit så kommer du inte kunna kommentera på materialet på Upvoted.

Jobbet bakom Upvoted kommer göras av ett team på tio personer med journalisten och före detta MySpace-anställde Vickie Chang som kommer producera mellan 10 och 20 Reddit-relaterade artiklar varje dag

Upvoted kommer öppna upp portarna någon gång under dagen och du hittar länk till sidan här: Upvoted.

thenextweb.com +

Veckans erbjudande med Xbox Live Guld

Spel / Microsoft

Den här veckan är erbjudandena för de med guldmedlemskap på Xbox Live ganska få, men det finns i alla fall några att kolla in.

För de som sitter på Xbox One är priset på Forza Horizon 2 Ultimate - 10th Anniversary Edition nedsatt liksom på Sniper 3 Ultimate edition, Ultratron, några addons för Happy Wars 240, WWE 2K15 och WWE 2k15 Digital Delux. Även nysläppta The Escapists: The Walking Dead är något nedsatt både på Xbox One och Xbox 360.

Till 360 finns även Escape Dead Island, The Walking Dead: Survival Instinct, Thief, season pass till Forza Horizon 1 och WWE 2k15 samt Sniper Elite 3 och V2 tillsammans med ett par addons.

majornelson.com +

Ny Doctor Who-radioteater på gång

Film / Övrigt

Under en mycket kort tid fick den brittiska skådespelaren John Hurt spela Doctor Who under science fiction-seriens femtioårsjubileum för några år sedan. Snart kommer han reprisera sin roll som krigsdoktorn då Big Finish nyligen offentliggjorde en ny serie med Doctor Who-radioteater- Serien kommer heta
The War Doctor: Only The Monstrous och utspelar sig under The Time War. Hurt kommer spela doktorn i denna serie som innehåller tolv avsnitt på cirka en timme vardera.

Förutom denna radioteater offentliggjorde man även ännu en radioteaterserie som kommer utspela sig innan händelserna i ovannämnda serie. Denna radioteater kommer inte sändas förrän under 2017 och i den kommer, logiskt nog, den åttonde doktorn, Paul McGann, ha huvudrollen.

io9.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen