Nya iMacar kommer bli tunnare och få ny display

Foto: lastquest
Mac / Rykten

Enligt rykten kommer nästa generation, eller modell, av iMac komma till hösten och vara mer slimmad samt ha anti-reflexbehandlad display. Den nuvarande iMacen har egentligen inte haft någon yttre förändring sedan 2009, då unibodyn introducerades. Så det vore väl trevligt med en tunnare iMac, men framförallt en mindre glansig skärm.

Jag vet inte hur mycket man ska ta med sig av det här ryktet, det handlar än så länge om att ha saltet nära till hands. Det här ryktet serveras ursprungligen av sajten Digitimes som tidigare haft en del vilda rykten igång, varav många ännu inte är nära att förverkligas.

Den här gången har ryktet bäring i att ett företag vid namn G-tech förväntas leverera anti-reflex behandlat glas till Apple.

G-Tech is also expected to supply AR (anti-reflective) glass solutions for Apple’s all-in-one (AIO) PCs with the new products to also serve as a growth driver for G-Tech, indicated industry sources.

www.cultofmac.com +

Bilder på helt eldrivna Audi R8 e-tron

Bil / Audi

När Audi presenterade nya R8 förra veckan nämnde man i förbifarten att bilen även kommer med eldrift. Detta är givetvis riktigt spännande så därför kommer här lite mer information kring bilen som kallas för R8 e-tron.

Det har varit mycket snack kring denna bilen och det var 2009 man rullade ut den första konceptversionen. Efter det har det gått i vågor och vid ett tillfälle sa man att bilen endast skulle användas för internt bruk. Men nu har man alltså ändrat sig, och gör den helt eldrivna råttan tillgänglig för oss vanliga dödliga. Det har givetvis hänt en hel del med den sedan 2009, och bland annat har man fördubblat räckvidden som nu är skapliga 45 mil. Batteripacket som är på 92 kWh har man placerat delvis i kardantunneln och golvet bakom sittbrunnen. Med en snabbladdare ska man kunna ladda det fullt på under två timmar.

Där bak har man placerat två elmotorer som i sin tur endast driver bakhjulen. Den sammanlagda effekten ska vara 456 hästar och 920 Nm. Det räcker för en tid på 3.9 sekunder till 100 km/h. Toppfarten begränsas till antingen 210 eller 250 km/h.

Utseendemässigt skiljer sig denna från sina syskon genom lite mer kolfiberdetaljer, andra gälar i fronten, heltäckande fälgar och ett annat utseende på sidebladsen och baken.

R8 e-tron kommer endast att byggas på beställning men när man kommer att kunna göra detta och vad man då får betala framgår inte för tillfället.

www.motorauthority.com +

Xbox 360 får eget Preview Program

Spel / Microsoft

Som bekant finns det idag ett "Preview Program" till Xbox One där kunder kan testa nya funktioner på förhand och komma med synpunkter. Nu meddelar Microsoft att Xbox 360 kommer att få en egen version av testprogrammet.

Med andra ord kan vi konstatera att den förra generationens konsol är långt ifrån död och att Microsoft vill jobba vidare på att utveckla dess funktioner är väldigt positivt för de som har valt att inte uppgradera. Tanken är att programmet ska starta redan nu i början av mars och i den här första versionen ska Microsoft fokusera på funktioner som kunder meddelat att de har problem med. Fokus kommer bland annat att ligga på nätverksfunktioner.

Sedan flera år tillbaka finns det också ett Preview Program för Xbox Live.

Är du sugen på att delta kan du läsa mer om hur du gör på Major Nelsons hemsida.

microsoft-news.com +

Smart reklamfilm utnyttjar skip-funktionen på Youtube

Video / Reklamfilmer

Som ni alla säkert vet så ger Youtube (oftast) oss användare möjligheten att hoppa över reklamfilmen efter fem sekunder. Den här smarta reklamfilmen från Geico utnyttjar detta genom att få in hela budskapet de första fem sekunderna.

youtube.com +

Project Spartan i nästa förhandsversion av Windows 10

PC / Mjukvara

Den nya webbläsaren Project Spartan visades upp under Microsofts pressevent tidigare i år och redan förra månaden började det ryktas om att webbläsaren snart ska anlända i den förhandsversion som just nu finns att testa. Nu har Microsoft också bekräftat att ryktena stämmer och Project Spartan kommer med andra ord snart att rulla ut till testare.

Webbläsaren är designad för att fungera över alla plattformar, det vill säga PC, mobiltelefoner och surfplattor. Det ska också finnas ett speciellt avskalat läge som gör hemsidor mer läsvänliga. Webbläsaren har också integrerat stöd för Cortana. Planen är att uppdateringen ska släppas antingen nu i veckan eller under nästa vecka.

www.microsoft.com +

Här är gamla manualen för Nintendofigurerna

Sinnet / Formgivning

Om du är intresserad av gamla härliga spelkaraktärer och formgivning har det dykt upp en manual för klassiska Nintendokaraktärer på nätet. Till varje figur hittar man inte bara deras Pantone-färger utan även en liten karaktärsbeskrivning.

www.pressthebuttons.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen