Nya iMacar kommer bli tunnare och få ny display

Foto: lastquest
Mac / Rykten

Enligt rykten kommer nästa generation, eller modell, av iMac komma till hösten och vara mer slimmad samt ha anti-reflexbehandlad display. Den nuvarande iMacen har egentligen inte haft någon yttre förändring sedan 2009, då unibodyn introducerades. Så det vore väl trevligt med en tunnare iMac, men framförallt en mindre glansig skärm.

Jag vet inte hur mycket man ska ta med sig av det här ryktet, det handlar än så länge om att ha saltet nära till hands. Det här ryktet serveras ursprungligen av sajten Digitimes som tidigare haft en del vilda rykten igång, varav många ännu inte är nära att förverkligas.

Den här gången har ryktet bäring i att ett företag vid namn G-tech förväntas leverera anti-reflex behandlat glas till Apple.

G-Tech is also expected to supply AR (anti-reflective) glass solutions for Apple’s all-in-one (AIO) PCs with the new products to also serve as a growth driver for G-Tech, indicated industry sources.

www.cultofmac.com +

Naughty Dog berättar vad som krävs av medarbetarna

Spel / Övrigt

Skulle du kunna jobba på Naughty Dog? I den här filmen får vi se vad företaget kräver av sina anställda. Jobba hårt, våga göra fel, våga ifrågasätta och var inte för fäst vid dina idéer verkar vara grunden i företagets mentalitet.

www.gamesindustry.biz +

Fredagsdansen #3

Video / Sport

I dag är det fredag och då skall man ut och dansa!

www.youtube.com +

HTC Vive ska inte göra dig åksjuk

Pryl / Virtuell verklighet

Den som har testat olika typer av VR-glasögon vet att det är ganska lätt att känna sig illamående när det börjar röra sig mycket i den virtuella världen.

Nu säger Gabe Newell att HTC och Valves kommande VR-lösning Vive inte kommer att ge dig känslan av åksjuka. Faktum är att de hävdar att risken för illamåendekänsla ska vara noll. Anledningen är delvis att enheten använder sig av en laserteknik som mer exakt ska kunna mäta hur personen rör sig och applicera det i den virtuella världen. Det verkar också som om de reportrar som testat tekniken på mässan kan vittna om att Vive, i alla fall under kort användare, inte verkar orsaka illamående.

Men det är inte alla som tror att risken för illamående i Vive eller andra VR-lösningar i framtiden verkligen kan försvinna helt. Under GDC pratade bland annat Bei Yang, Creative Techincal Design Lead vid Walt Disney Imaginerring, om just VR och illamående och enligt honom går inte problemet att lösa med teknik. Även om tekniken blir bättre på att synka rörelserna i verkligheten med rörelserna i den virtuella verkligheten, vilket är ett av orsakerna till att illamående uppstår, så kommer det alltid att finnas upplevelser som kan göra dig illamående. Rent konkret säger han: "I know for a fact that what makes you sick in real life will make you motion sick in VR".

"In 3D shooters right now, you can do what is known as a zero-point turn [effectively spinning around on the spot]. If you guys stood up now and did that for, like, 20 seconds, I guarantee some of you would be dizzy and some of you would be sick.

So when you're designing player experiences now, when we don't have perfect VR, you must avoid fast player rotations. Use design to avoid these movements. When we walk around it's not in zero points. When we look at an object, we actually rotate around the object."

via Kotaku mobile.nytimes.com +

Gänget bakom Gtar släpper miditjofräsen Keys

Pryl / Mojänger

Opho har startat en insamling på Indiegogo för att lansera sitt nya instrument Keys. Tidigare har företaget släppt gitarren Gtar, som hjälper användare att lära sig att spela gitarr. Upplärningsfokusen är kvar i Keys, men även avancerade pianister och andra midientusiaster verkar komma kunna utnyttja klaviaturen.

Det som är speciellt med Keys är att knapparna lyser upp, vilket gör det lätt för dig om du ska lära dig spela piano, och att enheten kan läsa av dina rörelser. Keys registrerar alltså var din hand är och kan ändra tonhöjd och lägga till vibrato-effekt på det som spelas.

Själva tangentbordet är modulärt och kan kombineras antingen med ytterligare ett Keys för att få fler tangenter, eller en docka så du kan koppla in din iPhone.

Opho har som sagt dragit igång en insamling på Indiegogo och dit kan du vända dig om du vill förbeställa Keys. Ett stycke tangentbord kostar 88 dollar och om du vill ha med en iPhonedocka så kostar hela paketet 115 dollar.

www.playkeys.io +

Uppdaterade priser för Steam Machines

PC / Hårdvara

Valve har nu släppt en uppdaterad lista över de Steam Machines som presenterats offentligt tillsammans med mer specifika priser. Tidigare har det ryktats om att den dyraste varianten skulle kosta upp emot 6000 dollar. Riktigt så illa är det inte men ändå känns det nya maxpriset på 5000 dollar rejält saftigt.

De flesta maskinerna verkar dock hamna på priser som motsvarar relativt kraftfulla stationära och bärbara datorerna på marknaden. Totalt handlar det om maskiner från 15 företag som presenterats där vissa erbjuder flera olika modeller och samtliga ska släppas nu i november. Mer information om respektive enhet finns via länkarna nedan.

Alienware Steam Machine - 479.99 dollar
Alternate Steam Machine - 1099.99 till 1999.99 dollar
Asus ROG GR8S - 699.99 dollar
Digital Storm Eclipse Steam Machine - 699.99 dollar
Falcon Northwest Tiki Steam Machine - 1,999.99 till 4,999.99 dollar
Gigabyte BRIX Pro - 599.99 dollar
iBuyPower SBX - 459.99 dollar
Maingear DRIFT - 849.99 dollar
Materiel.net Steam Machine - 899.99 dollar
NetBox - 799.99 till 1,299.99 dollar
ORIGIN OMEGA Steam Machine - 899.99 till 4,999.99 dollar
Scan 3XS ST Steam Machine - 999.99 till 1,299.99 dollar
Syber Steam Machine - 499.99 till 1,399.99 dollar
Webbhallen S15-01 - 949.99 dollar
ZOTAC Steam Machine SN970 - 999.99 dollar

store.steampowered.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen