Apple svarar på iBooks-kritiken

Mac / Övrigt

Apple och fem stycken publicister (två har förlikat och är inte anklagade längre) blev anklagad och stämd av USA:s konkurrensverk då deras bokbutik säljer böcker på ett annorlunda sätt och därför kan de får ned priset väldigt mycket. Amazon är inte helt glada på detta men nu så ger Apple svar på tal. De menar nämligen att alla fått det hela om bakfoten.

Apple anser att Amazon nästan hade monopol på eboks-handeln och att deras butik bryter detta monopol, alltså är Apple den goda sidan. Detta är alltså tvärtom än vad som Amazon säger som menar att Apple kommer att skapa ett monopol genom sin extrema prispress.

gizmodo.com +

Intervju med Lizard Squad

Spel / Övrigt

Efter helgens attack mot Microsofts Xbox Live och Sonys Playstation Network har brittiska Sky News fått en intervju med någon som säger sig ligga bakom attackerna och som tillhör hacktivistgruppen Lizard Squad [wiki].

Personen från Lizard Squad intervjuas via Skype från Finland och han kallar sig för "Ryan". Det som är något unikt i den här intervjun är att "Ryan" genomför intervjun utan att maskera sitt ansikte, något som jag antar gör att det borde bli förhållandevis enkelt att leta upp honom och ställa honom till svars för attackerna.

"Ryan" säger i intervjun att man var tre personer som huvudsakligen utförde attackerna mot speltjänsterna men att det fanns några till som hjälpte till med mindre grejer. På frågan om varför man sänkte Xbox Live och Playstation Network säger "Ryan":
"Why we did it? Mostly...to raise awareness...one of the big aspects here is raising awareness regarding the low state of compute security of these companies. They should have more than enough funding to protect against these attacks."

news.sky.com +

Infografik över cyberattacker

Webb / Övrigt

Säkerhetsföretaget Kaspersky Lab har lagt upp en interaktiv infografik över några av de mer kända cyberattackerna som härjat på internet de senaste åren och det går även att se vilken relation de olika attackerna har med varandra.

På en tidslinje som sträcker sig tillbaks till 2003 kan man se hur länge attackerna pågått, när de först upptäcktes, hur många datorer de har angripit och när attackerna eventuellt upphörde.

I de inlänkade artiklarna nedan kan ni läsa mer om några av de mer uppmärksammade attackerna de senaste åren.

apt.securelist.com +

Adams Sandler mest överbetalda skådespelaren

Adam Sandler tar en selfie
Film / Nyhet

Tidningen Forbes har sammanställt en lista över vilka hollywood-skådisar som är mest överbetalda och för andra året i rad tillfaller förstaplatsen på den mindre ärofyllda listan Adam Sandler.

Sandlers tre senaste filmer har i genomsnitt bara spelat in 3,20 dollar för varje dollar Sandler fått i lön för sin medverkan. Näst mest överbetald ska Johnny Depp vara som dragit in 4,10 dollar för varje lönedollar han fått och på tredje plats hittas Ben Stiller som för varje lönedollar han fått för sin medverkan i sina tre senaste filmer dragit in 4,80 dollar till filmbolagen.

Här följer hela topp-tio-listan:
1. Adam Sandler (3,20 dollar)
2. Johnny Depp (4,10 dollar)
3. Ben Stiller (4,80 dollar)
4. Ryan Reynolds (4,90 dollar)
5. Tom Hanks (5,20 dollar)
6. Will Ferrell (6,20 dollar)
7. Channing Tatum (6,70 dollar)
8. Denzel Washington (6,90 dollar)
9. Sandra Bullock (9 dollar)
10. Ben Affleck (9,37 dollar)

www.forbes.com +

Lördagsfilmen Mel Blanc: The Man of a Thousand Voices

Film / Övrigt

Här är en dokumentärfilm om den amerikanske röstskådespelaren och radiopersonligheten Mel Blanc som föddes 1908 och gick bort 1989.

Blanc var mest känd för att ge röst till tecknade seriefigurer som Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Barney i The Flintstones samt Woody Woodpecker.

en.wikipedia.org +

Nordkorea anklagar USA för att sabotera deras Internet

Satellitbild över Nordkorea nattetid
Webb / Övrigt

Nordkoreas internetkoppling mot omvärlden och deras mobiltelefoninätverk har råkat ut för ett upprepat antal avbrott den senaste veckan var av det längsta varade i närmare nio timmar och då man var helt avskurna från resten av världen.

Nordkoreanska myndigheter anklagar nu USA för att ligga bakom detta då USA tidigare har sagt att man kommer att besvara dataintrånget mot Sony Pictures som skedde för ett tag sedan och vilket man anser Nordkorea är ansvariga för. En icke namngivgen person från Nordkoreas högsta ledning säger i ett uttalande till landet regimtrogna nyhetsbyrå KCNA:
"Obama always goes reckless in words and deeds like a monkey in a tropical forest. The United States, with its large physical size and oblivious to the shame of playing hide and seek as children with runny noses would, has begun disrupting the Internet operations of the main media outlets of our republic."
Nordkorea förnekar även ännu en gång att man på skulle ha något att göra med dataintrånget mot Sony.

www.reuters.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen