AppleKöpGuiden.se

Mac / Övrigt

Funderar du på att köra något från Apple så kan ett bra tips vara att kolla in den nystartade sajten Appleköpguiden.se innan du gör slag i saken.

På sajten får man reda på vilka modeller som finns av varje produkt, hur länge sedan den senaste uppdateringen av modellen kom samt hur många dagar det i genomsnitt brukar vara mellan uppdateringarna. Baserat på den informationen får man även vägledning om man ska köpa den aktuella produkten eller vänta lite då det antagligen snart kommer en uppdaterad modell i produkt-serien.

Appleköpguiden är inspirerad av buyersguide.macrumors.com som är en liknande sajt inriktad på den amerikanska marknaden.

www.applekopguiden.se +

Spana in Dawn of the..stuff

Video / Film

Snygg trailer från Norge för fejkfilmen Dawn of the Planet of the Zombies and the Giant Killer Plants on Some Serious Acid.

  tack Henrik www.alflovvold.com +

Mr. Jones släpper Miyamoto-klocka

Pryl / Klockor

Klockmärket Mr. Jones kommer släppa en klockan Miyamoto som visar tiden med hjälp av Super Mario-inspirerad grafik. I mitten av klockan visas minuterna samt sekunderna och genom det roterande Mario-landskapet på klockans ovansida kan man läsa av vilken timme på dygnet det är.

The control of Mario in the game world makes him feel like an extension of our body - we move him, as we move our own limbs, without conscious thought. Similarly we internalise hours, minutes and seconds to the extent that we cannot see them as human invention.

Ultimately time, as we measure it, is as ‘unreal’ as a world of powerups and long-tongued dinosaurs!

Mr. Jones gjorde endast 100 exemplar av klockan och dessa sålde man, inte helt oväntat, slut på direkt.

www.watchismo.com +

Betatesta Dirty Bomb

Spel / PC

Brink-utvecklaren Splash Damage öppnade i dag upp sitt pågående betatest för sin free-to-play-skjutare Dirty Bomb.

Betan körs genom Steam och länk till Steam-sidan kan hittas nedan.

store.steampowered.com +

Showtime startar egen strömmande onlinetjänst

Film / Nyhet

Ännu en tjänst för strömmande av teveserier och filmer dyker upp på marknaden och den här gången är det Showtime som ger sig in i leken. Till en början kommer tjänsten att vara exklusiv för Apple-användare och finnas tillgänglig via App Store och Apple TV. Fler distributörer kommer dock att adderas senare.

En av de största konkurrenterna för Showtime är onekligen HBO. Kanske är det också därför de har valt att lansera en billigare tjänst nämligen 10.99 dollar i månaden jämfört med 14.99 för HBO. Tjänsten kommer att lanseras den 12 juni, med en prova på-tid på 30 dagar, i samband med återkomsten av två av företagets mest populära serier: "Ray Donovan" och "Master of Sex".

Om användare utanför USA kommer att kunna nå tjänsten är än så länge oklart. Men mer detaljer kommer att presenteras snart, så vi håller tummarna.

observer.com +

Besök inspelningsplatserna från Game of Thrones

Film / Övrigt

Om man gillar det här med Game of Thrones och vill besöka inspelningsplatserna under sommarlovet så kan man ju använda sig av denna händiga infograf (finns i galleriet och via länken nedan) när man planerar semestern.

imgur.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen