Apples WWDC blir av den 11:e juni

Foto: Schill
Mac / Mjukvara

Apples stora utvecklarkonferens WWDC har nu fått ett datum och den kommer att äga rum den 11-15 juni där den första dagen förstås är den roligaste för oss då det är då keynoten är.

Under keynoten förväntas vi få reda på lite nytt roligt om iOS 6 samt mer detaljer om Mountain Lion. Det senare borde vi få både prisuppgifter samt datum för när man kan köpa det.

Dags för nedräkning!

Uppdatering:
Tittar man på logotypen samt att det borde vara ca. 40 dagar kvar till en ny Mac Mini om det följer det vanliga schemat så kan vi ju även gissa på lite ny hårdvara.

Uppdatering 2:
Nu är det slusålt! Det tog så lite som två timmar och sedan var alla biljetter som kostade 1 599 dollar(!) slut.

  tack alla som tipsat! developer.apple.com +

Coolpix P900 från Nikon har grym zoom

Foto / Nikon

Nikon har precis presenterat ett nytt tillskott i sin Coolpix-serie med stort fokus på zoom. Coolpix P900 har nämligen fått en optisk zoom på 83x som täcker 24 till 2000mm. Den går också att utöka till 4000mm med Dynamic Fine Zoom1. Objektivet har en bländare på f/2,8-f/6,5 och ska enligt ett pressmeddelande ge kristallklar bild även på 2000mm.

Kamerans har en vridbar skärm på 3 tum och har också utrustats med inbyggt stöd för GPS och Wifi. Mer detaljerade specifikationer hittar ni nedan.

Ultrakraftfull zoom: Fånga detaljer som du inte kan se med blotta ögat med zoomobjektivet från NIKKOR med 83× optisk zoom – utökningsbar till 166× Dynamic Fine Zoom1.

Dual Detect Optical VR (vibrationsreducering) med 5,0 steg: Stabil handhållen telefotografering med vibrationsreducering som identifierar och kompenserar för rörelser.

Bakbelyst CMOS-bildsensor med 16 MP: Klara, rikt detaljerade bilder utan problem, även i svagt ljus. Utomordentlig prestanda.

Stöd för GPS/GLONASS/QZSS med intressepunkter: Få snabb och detaljerad platsinformation med de internationella satellitsystemen GPS/GLONASS/QZSS som håller koll på din resväg.

Inbyggt Wi-Fi® och NFC-stöd: Dela bilder var du än är med ett enkelt tryck på Wi-Fi®3-knappen eller genom att ansluta den NFC-aktiverade4 kameran till en smart enhet4.

Vidareutvecklad blixtsnabb respons: Missa aldrig ett avgörande ögonblick med snabbare AF och kortare avtryckarfördröjning (cirka 0,12 sek. i vidvinkel).

Stor vinklingsbar LCD-monitor: Utforska flexibla kompositionsalternativ med den 7,5 cm (3 tum) stora vinklingsbara monitorn med Clear Color Display-teknik och 921 000 punkter (RGBW).

Filmer i full HD: Spela in filmer (1 080/60p) med en enkel knapptryckning och med hög ljudkvalitet tack vare att mikrofonen ändrar vinkel när du zoomar.

Timelapse-film: Välj ett motiv så skapas en tio sekunder lång Timelapse-film från stillbilder tagna med intervalltimer.

Zooma mikrofon: Dina filmer i full HD innehåller högkvalitativt riktat ljud tack vare funktionen Zooma mikrofon som ändrar riktning efter hur du zoomar.

Super ED-glaselement: Kombinerar fördelarna med att objektivet kan göras kompaktare samtidigt som den har utmärkt låg kromatisk aberration.

Lägen för fågelskådning och måne: Det är enkelt att fånga motiv som månen och fåglar med Automatisk motivtyp, med enkel fokus och enkla inställningar.

Bred betraktningsvinkel: Ovanliga fotograferingsvinklar är inget problem med LCD-monitorn med bred betraktningsvinkel. Fotografera från höga och låga vinklar.

Anpassningsbar funktionsknapp (Fn): Funktioner som används ofta kan tilldelas till Fn-knappen så att du kan ändra inställningar med en enda tryckning.

Funktionsratt: Funktionsratten ger enkel åtkomst till viktiga inställningar som manuell exponering (P/S/A/M), när du använder kameran med en hand.

Målsöknings-AF: Du får alltid skarpa bilder eftersom Målsöknings-AF snabbt och exakt lokaliserar motivet och automatiskt fokuserar åt dig.

COOLPIX Picture Control: Bestäm enkelt hur dina bilder ska se ut med Picture Control-alternativ som Mättade färger för färgglada bilder eller Monokrom.

Inbyggd elektronisk sökare: En ögonsensor växlar automatiskt från skärmen till den elektroniska sökaren när du sätter ögat till sökaren.

Snabbåterställningsknapp för zoom: Hitta tillbaka till motivet snabbt med hjälp av knappen vid zoomreglaget som omedelbart återställer zoomen till vidvinkel.

Sidozoomreglage: Få skarpa bilder varje gång med sidozoomreglaget som ger dig möjlighet att styra zoomen med vänster hand, för att reducera kameraskakningar.

Batteri med hög kapacitet: Ta fler foton med det förbättrade energibesparande batteriet som ökar kapaciteten både för stillbilder och filmer i full HD.

Blixtkompensation: Perfekt balanserade exponeringar med blixtkompensation (-2 till +2 EV) som hjälper till att balansera blixtnivån på motivet.

19 motivtyper: Kameran kan föreslå bästa möjliga inställningar för din fotograferingssituation. Välj den motivtyp som passar ditt motiv bäst:

Så här ser nya kameran ut i Guild Wars 2

Spel / PC

I det senaste avsnittet av Ready Up får vi se hur den nya funktionen för förstapersonsvy kommer att se ut i Guild Wars 2.

youtube.com +

Xiaomi släpper billiga actionkameran Yi

Foto / Hårdvara

Kinesiska Xiaomi har tagit fram en liten actionkamera med hyfsad prestande till ett rätt så lågt pris.

Man kallar den för Yi Camera och den kan filma i 1080p-upplösning i en hastighet på 60FPS, det går att ta stillbilder på 16 megapixel och det fotade materialet lagras på det inbyggda 64GB stora minnet. Detta kan jämföras med GoPros billigaste Hero-modell som filmar i 1080p/30fps och har ett minne på 32GB. Vidare har Yi Camera inbyggt wifi som gör att man kan styra den via mobilen och den är vattentät ner till 40 meters djup vilket är samma siffra som för GoPro Hero.

I dagsläget finns bara Yi Camera tillgänglig i Kina och där kostar den motsvarande cirka 530 kronor vilket kan jämföras med GoPros billigaste Hero-modell som går på cirka 1.350 kronor här i Sverige.

www.mi.com +

Därför köpte du just din konsol

Spel / Spel

Stod du och velade när det var dags att köpa en ny konsol eller hade du stenkoll på vad du vill ha? Företaget Nielsen har nämligen gjort en undersökning som visar vilka funktioner det var som fick oss att välja just den konsol vi valde.

Den främsta anledningen till att konsumenter köper en Playstation 4 är enligt undersökningen önskan om bättre upplösning. Främsta anledningen för en Xbox One är att det är just en Xbox och de som valde Wii U gjorde det för att de letade efter "något roligt".

Själv har jag alla tre men använder sällan min Wii U. Sen är tiden ganska delad mellan Xbox One och Playstation 4. Vilken konsol föredrar ni?

www.playstationlifestyle.net +

Google delar upp Google+ i foton och streams

Googleplex, Mountain View, USA.
Webb / Google

Google har meddelat att man kommer att dela upp sin sociala medietjänst Google+ i två olika sektioner där den ena ska hantera användarnas foton och den andra ska fokusera på användarnas statusflöden (streams).

Exakt hur det hela kommer att fungera finns inga detaljer om i dagsläget men tanken är kanske att Google genom det här beslutet har tänkt att börja konkurrera med dedikerade fotosajter som till exempel flickr och 500px på ett annat sätt än man gör idag. Det spekuleras även om att man ska bryta ut sin chattjänst Hangout från Google+.

I samband med det här beskedet så fick även Google+ en ny chef i form av Bradley Horowitz som tar över efter David Besbris som varit chef på Google+ sedan i april förra året. Horowitz säger på Google+:
"Just wanted to confirm that the rumors are true -- I’m excited to be running Google’s Photos and Streams products! It’s important to me that these changes are properly understood to be positive improvements to both our products and how they reach users."

www.cnet.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen