Apples WWDC blir av den 11:e juni

Foto: Schill
Mac / Mjukvara

Apples stora utvecklarkonferens WWDC har nu fått ett datum och den kommer att äga rum den 11-15 juni där den första dagen förstås är den roligaste för oss då det är då keynoten är.

Under keynoten förväntas vi få reda på lite nytt roligt om iOS 6 samt mer detaljer om Mountain Lion. Det senare borde vi få både prisuppgifter samt datum för när man kan köpa det.

Dags för nedräkning!

Uppdatering:
Tittar man på logotypen samt att det borde vara ca. 40 dagar kvar till en ny Mac Mini om det följer det vanliga schemat så kan vi ju även gissa på lite ny hårdvara.

Uppdatering 2:
Nu är det slusålt! Det tog så lite som två timmar och sedan var alla biljetter som kostade 1 599 dollar(!) slut.

  tack alla som tipsat! developer.apple.com +

Neil Degrasse Tyson pratar om Ares-projektet

Film / Trailer

I en ny sån där viral marknadsförings-video från The Martian-produktionen berättar rymdvetaren och den allmänt sköna snubben Neil Degrasse Tyson om Ares-projektet, vilket är det projekt som sätter Matt Damon på Mars i filmen.

youtube.com +

Microsoft släpper Snip

PC / Mjukvara

Att ta skärmdumpar i Windows är ganska lätt, men när man endast vill plocka en skärmdump av en specifik ruta så måste man klicka på skärmdumpsknappen och gå in i ett bildredigeringsprogram och sedan beskära skärmdumpen, vilket är en sjukt osmidig process. Men nu har Microsoft släppt programmet Snip som gör livet betydligt lättare för dig som ofta tar skärmdumpar.

Efter du har laddat ner programmet så behöver du bara klicka på Print Screen för att öppna verktyget och ta en skärmdump. Därefter kan du lägga till anteckningar genom att antingen säga någonting i mikrofonen, eller skriva ner anteckningen. Därefter kan du snabbt spara ner dumpen som en bildfil, eller dela den via Twitter eller mail.

Snip finns tillgängligt som betaversion för tillfället och du hittar installationsfilen här: Microsoft Snip.

via The Verge mix.office.com +

Nästa bemannade resa till ISS kommer att ta två dagar

Foto: NASA
Vetenskap / Rymden

Den ryska rymdmyndigheten Roskosmos har meddelat att nästa bemannade resa till den internationella rymdstationen ISS kommer att ta runt två dygn vilket är betydligt mycket längre tid än de runt sex timmarna det tar i vanliga fall.

Orsaken till den förlängda flygningen är att ISS har tvingats att byta omloppsbana då man var oroliga att den skulle kollidera med rymdskrot i den förra omloppsbanan. Huruvida denna nya omloppsbana kommer att bli permanent framgår inte.

Nästa bemannade tripp till ISS sker den 2:a september från Roskosmos rymdbas i Kazakstan och då kommer en ryss, en kazakstanier samt Danmarks första astronaut Andreas Mogensen finnas med i Soyuz-kapseln.

via Engadget phys.org +

Ett gäng flådiga tricks med vätskor

Vetenskap / Experiment

Youtubern Brusspup har släppt en video där han visar hur med enkla medel kan göra flådiga illusioner och tricks med olika vätskor.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen