Firefox 12 släppt

Mac / Mjukvara

Igår släppte Mozilla sin webbläsare Firefox i en skarp tolfte version och man säger sig ha implementerat hela 85 stycken olika uppdateringar i den nya versionen.

Förutom de vanliga buggfixarna och hastighets-uppdateringarna märks bland annat att man implementerat stöd för att automatiskt uppdatera Firefox i framtiden utan att fråga användaren om lov. Lite liknande som Chrome har det nu. Vill du se en lista på alla uppdateringarna så hoppa vidare hit.

Vill du testa Firefox 12 för OS X, Windows eller Linux så kan du ladda ner det här. Har du redan en äldre version av Firefox installerad så kan du uppgradera till version 12 så välj "About Firefox" under Firefox-menyn.

blog.mozilla.org +

ESA:s nya vädersatellit tar första bilden på jorden

Foto: ESA
Vetenskap / Rymden

Den 15:e juli sköt ESA (European Space Agency) satelliten MSG-4 till rymden och nu har den levererat sin första bild på jorden därifrån.

MSG-4 är ESA:s fjärde och sista satellit som kommer att bli del av deras och EUMETSAT (European Organization for the Exploitation of Meteorological Satellites) väderövervakningssystem Meteosat Second Generation (MSG).

Målet med MSG är att förse meteorologer och andra med högupplösta bilder och annat data om vädersystem som kan ha en stark inverkan på vädret här på jorden. Man kommer bland annat använda datan för riskanalys och förebyggande åtgärder vid eventuella jätteoväder.

via The Verge www.eumetsat.int +

Spana in EAs presskonferens på Gamescom 2015

Spel / Multiplattform

OM 10 minuter kommer EA hålla låda nere i Köln med en presskonferens där man bland annat kommer visa upp nya trailers för Star Wars: Battlefront och Mirror's Edge 2.

Presskonferensen kan ses direkt ovan eller via länken nedan.

livetoplay.ea.com +

Fem minuter Cuphead

Spel / Multiplattform

Här har vi fem minuter med co-op-gameplay från den kommande sidscrollande skjutaren, Cuphead. Spelet beräknas att släppas till Xbox One och Windows 10 någon gång nästa år.

På tal om Cuphead så kan man via länken nedan hitta en rätt intressant intervju där Warren Spector (Epic Mickey, Deus Ex, Thief: The Dark Project) intervjuar Cupheads art director Chad Moldenhauer.

www.gamesindustry.biz +

Läcka Bild på Microsofts nästa Lumia

Mobil / Microsoft

Ett kinesiskt forum har publicerat en bild på vad som är den kommande Windows-telefonen från Microsoft, Lumia 950 XL.

Exakt hur telefonen ser ut framgår tyvärr inte så bra då telefonen är klädd i ett svart mobilskal och The Verge skriver att Microsoft just nu testar modellen ute i verkligheten och att man har på dessa fodral just för att inte avslöja utseendet. Fodralet är även märkt med en webbadress som går till Microsofts sajt för att registrera prototyp-lurar. Det framgår dock tydligt och klart att den kommer att använda den senaste USB-standarden Type-C för att ladda telefonen.

The Verge erfar att Microsoft kommer att presentera både Lumia 950 XL samt lillebror Lumia 950 officiellt i september.

www.theverge.com +

Ny trailer för Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Spel / Multiplattform

Spemässan Gamescom kör igång i dag vilket ju innebär massvis med nya speltrailers för diverse spel. Ett spel som fick sig en ny trailer i dag var Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen